Kendimi savunmayı öğrenmek için bir şeyler öğrenmek istiyorum. Aklımda MMA var ama merak ettiklerim şunlar: Gerçekten MMA öğrenmeye gerek var mı? Bunu profesyonel olarak devam ettirmekten çok, sadece kendimi savunmak için öğrenmek istiyorum. Her an ne olacağı belli olmayabilir, savunmayı öğrenmek iyidir. Onun dışında MMA dışında başka bir öneriniz var mı? Lütfen bu işle ilgilenenler, bilgi sahipleri yazsın.

Türkiye'de genellikle MMA güreş üzerine oluyor eğey yerde adamı boğmak istersen bjj kursuna gidebilirsin istanbulfa bolca var ama adamla yumruk yumruğa giderim diyorsan kickbox öneririm dikkat et güreşçile çok bulaşma.

Ustam MMA diye bir özel branş yok, tartışma şu an çok manasız. Güreşen MMA'cı da var hayvan gibi boksör MMA'cı da var.

Güreş + boks kombosu efsane ikili, tekmenin gündelik hayatta pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Sokak kavgası maksimum 15 saniye, tekme gardı, mesafe derken ölme eşeğım ölme. Çat çat suratına 2 tane oturtsan feleği döner herifin. Yanına yanaştı mı da güreşcı silkeler atar adamı.

Boks gardi MMA de işe yaramaz hocam Muay Thai'ya da kickbox çok işe yarar.

Knockdown yapmaya odaklı bir spor olması, daha iyi olduğu anlamına gelmez zira boks, MMA'a kıyasla daha zor bir spordur çünkü MMA'da bayılırsan maç biter fakat boksta 10'a kadar sayılır ve kalkarsan o darbelerle maça devam edersin.

Tekrar tekrar söylüyorum sokakta adamı güreşle alt edemezsin, ya da tekmelerinle.

Adamı güreşte alt edemez miyiz hocam, buna gülüyorum sadece. Ayrıca MMA'de her yerinden kan akar ama boksta bu daha zordur eldivenlerden dolayı. MMA'de güreş vardır, boks da bu yoktur.

İşin içinde olabilirsiniz ama MMA hakkında çok bilginiz olduğunu düşünmüyorum. Khabib'in dövüşlerini izleyin, adamın yüzü kanamadan bitiyordu maçları.

Son düzenleme:
Adamı güreşte alt edemez miyiz hocam, buna gülüyorum sadece. Ayrıca MMA'de her yerinden kan akar ama boksta bu daha zordur eldivenlerden dolayı. MMA'de güreş vardır, boks da bu yoktur.

İşin içinde olabilirsiniz ama MMA hakkında çok bilginiz olduğunu düşünmüyorum. Khabib'in dövüşlerini izleyin, adamın yüzü kanamadan bitiyordu maçları.

Sokakta sen hızlı davranıp adamın bacağını tutana kadar yumruğu yersin, kıyafetlerin elvermeyebilir. Ben bu güne kadar sokak kavgasında kimsenin güreştiğini görmedim. Sokak kavgasında yumruklar konuşur.

Sokakta olmasak, kafeste olsak dediklerinize tamamen katılıyorum.

Sokakta sen hızlı davranıp adamın bacağını tutana kadar yumruğu yersin, kıyafetlerin elvermeyebilir. Ben bu güne kadar sokak kavgasında kimsenin güreştiğini görmedim. Sokak kavgasında yumruklar konuşur.

Yumruk atılan ve uzun gard alınan hiçbir sokak kavgası görmedim, zaten çoğu sokak kavgası kafa kafaya tutuşmayla başlar. Enseden çekip ayağının altına almanla biter mevzu güreşçiysen.

Yumruk atılan ve uzun gard alınan hiçbir sokak kavgası görmedim, zaten çoğu sokak kavgası kafa kafaya tutuşmayla başlar. Enseden çekip ayağının altına almanla biter mevzu güreşçiysen.

Sokak kavgasında gard almazsın zaten, eldivenin yoksa gard almanın mantığı da yoktur ki? Dediğim gibi yumruk at ve kaç hamlesinde ustalaşıp onu uygularsın. Kafa kafaya tutuşmayla nasıl enseden çekip ayağının altına alıyorsunuz onu da anlamadım ama eğer hamleniz eğilip bacak kavramaksa adamın dizini burnunuzda hissetmeniz muhtemel.

Sokak kavgasında gard almazsın zaten, eldivenin yoksa gard almanın mantığı da yoktur ki? Dediğim gibi yumruk at ve kaç hamlesinde ustalaşıp onu uygularsın. Kafa kafaya tutuşmayla nasıl enseden çekip ayağının altına alıyorsunuz onu da anlamadım ama eğer hamleniz eğilip bacak kavramaksa adamın dizini burnunuzda hissetmeniz muhtemel.
Valla gördüğüm her sokak kavgası kafaları tokuşturarak başlıyor, yani çok yakın. Güreşin avantajı hatsafhada.

Vallahi gördüğüm her sokak kavgası kafaları tokuşturarak başlıyor, yani çok yakın. Güreşin avantajı hatsafhada.

Bazı durumlarda olabilir fakat güreş her yerde kurtarmaz bence. Boks kendini savunabilmek için en garanti spor. Kafa tokuşturma durumunda da itersiniz kroşeyi çakarsınız yerde.

Hocam katıldığınız için teşekkürler bende sokak konusunda katılıyorum ama bizim türkler sokakta ellerini bütün güçleriyle savuşturuyorlar çok komik gözüküyor 😄