evrenim

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba,

Aklimdaki isim nadir degil, bilindik ve her mail saglayicisinin (google, microsoft, yandex vb.) mailinde kayitli. Ek harf eklemekte istemiyorum. Sadece aklimdaki isimi girecegim. Kisa bir sey zaten.

Kendi mailimi olusturamaz miyim? Umarim beni anlamissinizdir.

Tesekkurler.

Ben domaini sadece internet sitesi olarak biliyordum, mail domaini diye bir sey de varmis.

Peki nereden alabilirim hocam? Odeme aylik mi yoksa sinirsiz mi oluyor?
Ödeme yıllık.

Burada .com, .com.tr, .xyz, .online domainleri 4'lü paket halinde satılıyor ve toplam 2.79 Dolar verip bu 4 domaini de alabiliyorsunuz.

Ödeme yıllık.

Burada .com, .com.tr, .xyz, .online domainleri 4'lü paket halinde satılıyor ve toplam 2.79 Dolar verip bu 4 domaini de alabiliyorsunuz.
Tesekkurler. Son bir sorum olacakti size, bu tarz mailler her yerde gecerli mi? Mesela o maille techolay sosyal'e kaydolabilir miyim?

Yapabilirsin ama attığın mailler spam klasörüne düşüyor diye biliyorum.

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra herhangi bir sorun olmaz.

Alan Adı Satın Alın (Metunic tavsiye ederim).
  • Metunic.com.tr
  • Namecheap.com
  • Godaddy.com
  • Turhost.com
gibi yerlerden istediğiniz alan adını alabilirsiniz. Alan adı alırken ICANN onaylı kuruluşları tercih etmeyi unutmayınız.

E-posta Sağlayıcıları (Zoho tavsiye ederim).
  • Google Workspace (Gmail altyapısı, ücretli)
  • Microsoft 365 (Outlook altyapısı, ücretli)
  • Yandex 360 (Ücretli planlar mevcut)
  • Zoho Mail (Ücretsiz ve ücretli planlar mevcut)
  • cPanel Web Hosting (Kendi sunucunuz varsa ücretsiz e-posta oluşturabilirsiniz)

E-posta DNS Ayarlarını Yapın (Cloudflare kullanmanızı öneririm).
Alan adınızın DNS ayarlarına MX (Mail Exchange) kayıtlarını ekleyerek e-posta sağlayıcınıza yönlendirme yapmanız gerekiyor.

Son düzenleme: