Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra herhangi bir sorun olmaz.

Alan Adı Satın Alın (Metunic tavsiye ederim).
  • Metunic.com.tr
  • Namecheap.com
  • Godaddy.com
  • Turhost.com
gibi yerlerden istediğiniz alan adını alabilirsiniz. Alan adı alırken ICANN onaylı kuruluşları tercih etmeyi unutmayınız.

E-posta Sağlayıcıları (Zoho tavsiye ederim).
  • Google Workspace (Gmail altyapısı, ücretli)
  • Microsoft 365 (Outlook altyapısı, ücretli)
  • Yandex 360 (Ücretli planlar mevcut)
  • Zoho Mail (Ücretsiz ve ücretli planlar mevcut)
  • cPanel Web Hosting (Kendi sunucunuz varsa ücretsiz e-posta oluşturabilirsiniz)

E-posta DNS Ayarlarını Yapın (Cloudflare kullanmanızı öneririm).
Alan adınızın DNS ayarlarına MX (Mail Exchange) kayıtlarını ekleyerek e-posta sağlayıcınıza yönlendirme yapmanız gerekiyor.
Domain falan bunlar hakkinda hic bilgim yok. Ben neden bir domaine para oduyorum ki? Arastiriyordum demin 350 bin TL domaine denk geldim.

Domain falan bunlar hakkinda hiç bilgim yok. Ben neden bir domaine para oduyorum ki? Arastiriyordum demin 350 bin TL domaine denk geldim.

Sizin bulduğunuz alan adı jenerik kelime olabilir. Bu alan adlarını benzersiz bir kimlik olarak düşünebilirsiniz. Alan adları sizin internetteki kimliğiniz.

Istedigim domain internette satilmiyorsa kendim yapabilir miyim?

METUnic üzerinden henüz satın alınmamış alan adlarını sorgulatarak alabilirsiniz.

.com, .org,.net vb. bir domain uzantısı oluşturmak bizler için mümkün değil.
Yani ahmetburhan.fer ya da hasanali.ger uzantılı domain alamazsınız.

İnternet üzerindeki var olan alan adı uzantılarına görmek isterseniz: https://tld-list.com/tlds-from-a-z sitesine bakabilirsiniz.

METUnic üzerinden henüz satın alınmamış alan adlarını sorgulatarak alabilirsiniz.

.com, .org,.net vb. bir domain uzantısı oluşturmak bizler için mümkün değil.
Yani ahmetburhan.fer ya da hasanali.ger uzantılı domain alamazsınız.

İnternet üzerindeki var olan alan adı uzantılarına görmek isterseniz: https://tld-list.com/tlds-from-a-z sitesine bakabilirsiniz.
Metunic oldukça kazık. En ucuzu ve mantıklısı Türkticaret.

Sorgulama amaçlı Metunic kullanılabilir ama.

Domain falan bunlar hakkinda hic bilgim yok. Ben neden bir domaine para oduyorum ki? Arastiriyordum demin 350 bin TL domaine denk geldim.
Ticaret. Adam almış, istediği fiyata satıyor. Genelde ünlü kişiler için yaparlar, mesela recepbaltas.com alırsam Recep Bey'in gelip bana istediğim fiyatı vermesi gerek kendi adına site açması için ya da recepbaltas2.com, recepbaltas.com.tr gibi farklı bir şey alması gerek.

Benim arkadaş da Çanakkale Üniversitesi için bir sürü almıştı, çomu.com falan tarzında. Belki ilerde satarım diye :rofl: