Utkan Tokgöz

Başarılı
Ekran kartı: ASUS Dual 6 GB RTX 2060.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: ASUS B450M Dragon.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz.
Denediğim güç kaynağı: MSI MAG A650bn 650W.

Memtest86 testinden hiçbir sorun çıkmadı, SSD sağlığı 97 ama error Scan'de hiçbir şey çıkmadı. Farklı bir güç kaynağı ve farklı bir ekran kartıyla denedim yine de sorunum çözülmedi. Temiz kurulum yaptım, RAM'lerin yerini değiştim - düşük Frekansta denedim, BIOS'u resetledim ama düzelmedi hiçbir şekilde. OCCT ile güç kaynağını stres testine soktuğumda hiçbir kapanma yok ama oyunlarda kapanıyor. Sistem mavi ekran verip direkt kendini resetlediği için minidump dosyası oluşturmuyor, Olay Görüntüleyicisi'nden bakabiliyorum. Artık gerçekten bezdirdi bu sorun, yardım edebilirseniz sevinirim. Öncesinde S.T.A.L.K.E.R. 2 oynarken 1-2 saatte bir veriyordu ama bazen de girdiğim oyun fark etmeksizin her oyunda bu hatayı alıyorum. Bazen de hiç yapmıyor. @Recep Baltaş

Olay görüntüleyici XML:
Kod:
- <Event xmlns="[URL unfurl="true"]http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event[/URL]">

- <System>

<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />

<EventID>41</EventID>

<Version>10</Version>

<Level>1</Level>

<Task>63</Task>

<Opcode>0</Opcode>

<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>

<TimeCreated SystemTime="2024-12-08T11:37:02.4211472Z" />

<EventRecordID>3365</EventRecordID>

<Correlation />

<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />

<Channel>System</Channel>

<Computer>DESKTOP-4CJ373H</Computer>

<Security UserID="S-1-5-18" />

</System>

- <EventData>

<Data Name="BugcheckCode">340</Data>

<Data Name="BugcheckParameter1">0xffff9f8895bf3000</Data>

<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>

<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>

<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>

<Data Name="SleepInProgress">0</Data>

<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>

<Data Name="BootAppStatus">0</Data>

<Data Name="Checkpoint">0</Data>

<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>

<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>

<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>

<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">true</Data>

<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>

<Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data>

<Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data>

<Data Name="LidReliability">false</Data>

<Data Name="InputSuppressionState">0</Data>

<Data Name="PowerButtonSuppressionState">0</Data>

<Data Name="LidState">3</Data>

<Data Name="WHEABootErrorCount">0</Data>

</EventData>

</Event>

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı sorunu yaşıyordum, farklı PSU ile yaklaşık 2 saat oyun oynadım bir sorun çıkmadı. Normalde yarım saati görmüyordu. Şu an başka bir PSU alacağım, inşallah çözülür. Büyük ihtimal sizin de PSU ile alakalı.

Testlerde hiçbir sorun çıkmıyordu sistemde.

Aynı sorunu yaşıyordum farklı PSU ile yaklaşık 2 saat oyun oynadım bir sorun çıkmadı normalde yarım saati görmüyordu. Şu an başka bir PSU alacağım inşallah çözülür. Büyük ihtimal sizin de PSU ile alakalı.

Testlerde hiçbir sorun çıkmıyordu sistemde.

Gerçekten cinnet geçirtecek bir sorun. Güç kaynağını bir kere daha değiştirmeyi düşünüyorum.

Güç ayarlarından minimum ve maximum işlemci hızını 100 yap. Düzelmesi lazım aynı dert benim de sinirlerimi bozuyor.
Bu bir çözüm değil hatta eğer turbo modu destekleyen bir işlemci kullanıyorsa bir kısıtlama. Windows üzerindeki işlemci ayarını varsayılandan herhangi bir değere getirmek turbo modu otomatik olarak devre dışı bırakıyor.

Gerçekten cinnet geçirtecek bir sorun. Güç kaynağını bir kere daha değiştirmeyi düşünüyorum.
Uzman birine sormanız iyi olabilir, belki güç kaynağı yeterli gelmiyordur. Belki de parçalardan birisi bozuktur.

Şunu da belirteyim, Kernel Power 41 (63) hatası sadece Power Supply kaynaklı gelmez, bilgisayar rastgele kapandığında bile gelir bu hata. Benim RAM'lerim bozukken sırf bu hata yüzünden suçu güç kaynağında aramıştım. Aklınızda olsun.

Bu bir çözüm değil hatta eğer turbo modu destekleyen bir işlemci kullanıyorsa bir kısıtlama. Windows üzerindeki işlemci ayarını varsayılandan herhangi bir değere getirmek turbo modu otomatik olarak devre dışı bırakıyor.
İlginçmiş.

1733662867362.webp

Mavi ekran hata kodları bu kapanma raporlarına ondalık olarak kaydedilirler. Dolayısıyla bu raporda Name="BugcheckCode"=340 ile belirtilen hata kodu aslında 0x154 hata koduna denk geliyor. 0x154 - UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası, çok yönlü bir hata olduğu için aslında direkt olarak şu'dur denemez ama Minidump oluşturmuyor dediğin için kafada 1-2 fikir yaratıyor. Olay raporlarınızı paylaşırsanız neden minidump oluşturmadığıyla ilgili 1-2 fikir edinebiliriz şanslıysak. Lütfen konuyu rehber olarak takip edip Özel görünümler > Yönetim olayları olay raporlarını paylaşın.

Mavi ekran hata kodları bu kapanma raporlarına ondalık olarak kaydedilirler. Dolayısıyla bu raporda &lt;Data Name="BugcheckCode"=340 ile belirtilen hata kodu aslında 0x154 hata koduna denk geliyor. 0x154 - UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası, çok yönlü bir hata olduğu için aslında direkt olarak şu'dur denemez ama Minidump oluşturmuyor dediğin için kafada 1-2 fikir yaratıyor. Olay raporlarınızı paylaşırsanız neden minidump oluşturmadığıyla ilgili 1-2 fikir edinebiliriz şanslıysak. Lütfen konuyu rehber olarak takip edip Özel görünümler > Yönetim olayları olay raporlarını paylaşın.

Rich (BB code):
Günlük Adı: System
Kaynak: volmgr
Tarih: 8.12.2024 15:35:53
Olay Kimliği: 161
Görev Kategorisi:Yok
Düzey: Hata
Anahtar sözcükler:Klasik
Kullanıcı: Yok
Bilgisayar: DESKTOP-4CJ373H
Açıklama:
Döküm dosyası oluşturma, döküm oluşturma sırasındaki hata nedeniyle başarısız oldu. 

Daha önce bir RAM testi yaptığını söylemişsin. Peki daha önce hiç mevcut diskini çıkarıp yerine SATA bir disk ile deneme yapmış mıydın? Eğer yapmadıysan bunu deneyip sonucu belirtmelisin.