Hayır yaşamadım.Hocam deri sarkması falan yaşadınız mı? Galiba siz bulk için yaptıniz. Normal bir insan böyle yapsa hem kolay geri alabilir hem de sağlığına zarar verir.
Detaylar
Kim cevapladı?Jennifer
Üstün
Kontrollüyse ve erken yaşlardaysanız bu durum çok yaşanmıyor, mesela 1 haftada 76 kilodan 67'ye düşmüşlüğüm var. Aradan 1 yıl geçti şuan 59 kiloyum istediğim kadar yesem de kilo alamıyorum.Hocam deri sarkması falan yaşadınız mı? Galiba siz bulk için yaptıniz. Normal bir insan böyle yapsa hem kolay geri alabilir hem de sağlığına zarar verir.
SoldierBoyBabam
Üstün
Onun için krem var hocam. İnternetten bulabilirsiniz. Birde daha yavaş kilo verirseniz deri sarkması daha az olur.Baylar bu deri sarkması denen şey bende de var. Bunun tedavisi var mı?
Rogue
Uzman
Eğer istikrarlı bir sürede yaptıysa, bıraksa bile yine her gün abur cubur yemiyorsa zor alır. Ben şu an o evredeyim. Spora üyelik bittiği için gidemiyorum (yatay geçiş durumunda geri döneceğim) ona rağmen obezleşmedim.
Sadece sporu bırakmak değil gün içinde aldığı kaloriyi yakıyorsa geri alması zordur. Ama sadece yenip o kalori yakılmazsa kilo tabii ki alınır. Alınan ve yakılan kalori dengesini korumak gerekir. Ama tabii o kaloriyi nasıl aldığın da önemli protein olarak almak da var yağ ve şeker olarak almak da var.
Son düzenleyen: Moderatör:
Jennifer
Üstün
Sadece sporu bırakmak değil gün içinde aldığı kaloriyi yakıyorsa geri alması zordur. Ama sadece yenip o kalori yakılmazsa kilo tabii ki alınır. Alınan ve yakılan kalori dengesini korumak gerekir.
Dolayısıyla iyi bir hayat tarzı değişikliği gerekiyor, yavaş diyetlerin en büyük faydası kullanıcıyı uzun süreçte düşük kaloriye ve fiziksel aktiviteye kalıcılaştırması oluyor, hızlı verilen diyetlerde bu durumu gözlemlemek genelde zor, bu yüzden doktorlar pek tavsiye etmiyor (haklılar da).
Son düzenleyen: Moderatör:
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Size nedenini açıklayayım. Biraz uzun olabilir. Öncelikle, ben 31 yaşında bir birey olarak ilkokuldan beri sürekli egzersiz veyahut yarı profesyonel / profesyonel spor yapmış birisiyim. Fitness'ı ara ara yaptım ve bırakmıştım. Eylül ayının tam olarak birinde ağırlık antremanlarına başladım. 78 kiloydum. Push, pull ve legs şeklinde 3 gün gidiyorum hakkını vererek kendi kuvvetime göre. Beslenmem ise günde 2 öğün ve olabildiğince sağlıklı. Şuan 68 kiloyum ve vücudumun çatısı oluştu. Tabii genetik de etkili, bel ince omuzlar zaten spor geçmişim olduğu için hemen belirginleşti. Fitnessa başlayanlar ömür boyu devam ettiremeyecekleri beslenme ve antreman programları oluşturuyorlar ve maksimum 6 ay sürdürebiliyorlar. Profesyonel olarak masa tenisi de oynadım zamanında ve severek oynamıştım, halen de hobi olarak ara sıra oynuyorum.Yani şimdi insanlar pes ediyor diyorsunuz doğru, zaten ne olursa olsun insan kendisi yapar ama başka nedenler bence illaki vardır. Sonuçta çoğunluğundan bahsediyoruz. Bunlar neler olabilir?
Önemli olan nokta burada şu, bir an gaza gelip overtraininge yol açacak antreman ve beslenme programlarından uzak durmak gerekiyor. Ömür boyu veya uzun süre istikrarlı devam ettirebilmek önemli. Bunun yanında örneğin benim squat ve deadlift konularında, koparma, silkme konularında geçmişim var. Teknikleri biliyorum. Salona gelip hiç bilgisi olmadan belini veya başka bir bölgesini sakatlayan. Kaldıramayacağı ağırlığın altına girenler var. Hal böyle olunca da aniden bırakıp aşırı kalori alımı sonucu kiloları geri alıyorlar.
Bu konuda size tavsiyem Barış Okan Belovacıklı' nın Anadolu Üniversitesi'nde yapmış olduğu söyleyişi izlemelisiniz. O adam 25 yıldır spor yapıyor ve steroid de geçmişte almış ve şuan tamamen karşı olan birisi. Haftada 3 gün gidip kaldıracaksın, işlenmiş gıdalar, un ve şekerden uzak durup günlük protein, yağ ve en son carb ihtiyacını alacaksın vücut olacak. 6 ayda değil 1 yılda olsun ama yemek ve içmek gibi bir rutin haline gelsin.
Son olarak profesyonel bir sporcu olarak şunu ekliyorum. Spor insana zararlıdır, egzersiz ise faydalı. Bugün milli maçta Ferdi Kadıoğlu'nun 12km depar atması asla sağlıklı bir durum değildir örneğin. Sporda rekabet vardır insanoğlu kendi limitlerini zorlar. Bu her branşta geçerlidir, yüzme, futbol, uzun maraton koşucuları vesaire. İnsan koşmaya değil yürümeye evrimleşmiştir ve koşmak yalnızca zaruri durumlarda gerçekleşir. Koşu bantlarında yürümek bile eklemler için iyi değildir. Spor salonunda yapılacak en iyi kardiyo çeşidi ise bisiklet/eliptik bisiklettir. Ara sıra patlayıcı güç arttırılmak isteniyorsa 1 dk aşırı hızlı pedal çevirmek suretiyle nabız 150 ve üzerine çıkartılarak bu koşmadan da başarılabilir.
Bu yazdıklarım sadece okuduklarım olmayıp, yarı profesyonel bir basketbolcu, profesyonel bir masa tenisçi ve kendince bilimsel ve bilinçli olarak fitness yapan birisinin sözleridir.
Son olarak, progressive overload olayına da açıklık getirmek elzem. İlle ağırlık arttırarak bu yapılmak zorunda değildir. Örneğin 7,5 kg lateral raise yapıyorsunuz diyelim. Zaten zor bir hareket açı olarak. 10 kga çıkartıp hareket formunu bozmak yerine 12 tekrar atıyorsanız eğer 16 tekrar atarsınız. Bu da hipertrofi sağlar ve miyofibril hipertrofi olarak geçer.
Zaten powerlifting ya da güç strenght (güç) arttırmak isteyen kişiler 1 rep Max şeklinde ya da 2-3 rep Max şeklinde ilerler ancak sıradan sağlıklı olmak isteyen insanlar için bunlar faydadan çok risk getirir. 200 KG squat'a güç çalışmayan ve sağlık için yapan birisi için hiç gerek yoktur örneğin. Ya da aşırı ağır bir kütleyi bench press atıp omzun sakatlanma riskine girmeye gerek yoktur.
Biraz uzun oldu ancak sosyalde çok onu açıldığı için böyle uzun yazmak istedim.
mr.esat
Üstün
Olay bundan ibaret. Yavaşlayan metabolizma da ekstrası.İnsanlar kilo vermelerine rağmen yağ hücrelerini kaybetmezler, yağ hücreleri sadece küçülürler bu yüzden kilo verdikten sonra birinin geri alması yine çok basittir çünkü hücreler tekrar şişer.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Beslenme antremandan bile önemli bu noktada. Belli bir saatten sonra karbonhidrat almamak vs.Olay bundan ibaret. Yavaşlayan metabolizma da ekstrası.