ggbye 22

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Yaklaşık 80 gündür diyet ve spor yapıyorum. Spor salonları kalabalık ve sıkıcı olduğu için kendi evime Altıs ağırlık istasyonu aldım. 5x5 şeklinde her bölgeyi çalışıyorum. Mekik ve şınav çekiyorum. Ağırlıktan sonra 30 dakika koşu bandı üzerinde savaş veriyorum.

89 kg olarak başladığım yolda 71 kg ile hak ettiğim veya verdiğim emeğin karşılığını alamadığımı düşünüyorum. Protein tozu, L-karnitin ve kreatin kullanıyorum. Diyet listem 800-1.200 kalori arası gidip geliyor. En fazla aldığım kalori 1.500'ü geçmedi. Son zamanlarda artık acıkmaya başladım. Ağırlık 20 kg kullanıyordum, 25 çıkardım. Çok zorluyor ama direniyorum. Hedefim 65 kg. 1 haftadır 71,2-6 arası gidip geliyorum. Yardımcı olacak var mı? 18 kg vermem bir lütuf değil. Nasıl zorlu bir süreç geçirdiğimi ben biliyorum.

Dostum kaç yaşındasın ve boyun nedir? 65 kilo ortalama bir erkek için bile azken spor yapan bir erkek için baya azdır. Ayrıca günlük 1500 kalori de aşırı düşük. Sen bunun üzerine bir de spor yapıp kalori açığı yaratıyorsun. Bence diyet işini yanlış anlamışsın.

Sen ne yapmak istediğini söyle, ona göre yardımcı olalım.

Dostum kaç yaşındasın ve boyun nedir? 65 kilo ortalama bir erkek için bile azken spor yapan bir erkek için baya azdır. Ayrıca günlük 1500 kalori de aşırı düşük. Sen bunun üzerine bir de spor yapıp kalori açığı yaratıyorsun. Bence diyet işini yanlış anlamışsın.

Sen ne yapmak istediğini söyle, ona göre yardımcı olalım.
1.70 ve yaş 26 normal fit bir vucuda erişmek istiyorum. Kas kaybetmemek için ağırlık çalışıyorum. Hızlı kilo vermek istiyorum.

1.70 ve yaş 26 normal fit bir vucuda erişmek istiyorum. Kas kaybetmemek için ağırlık çalışıyorum. Hızlı kilo vermek istiyorum.
Hızlı verilen kilo kalıcı olmaz. Spor ile birlikte verilmeli, ki öyle yapmışsin. Böyle devam et. 1500 kalorinin dusuk olduguna ben de katiliyorum.

Hızlı kilo vermek o kadar iyi bir şey değil, hızlı verilen kilolar çok yüksek ihtimalle ileride geri alınıyor. Yeme bozukluğuna da sebep olabiliyor. Ayrıca az kalori almak metabolizmayı alıştırıp yavaşlata da bilir. Bence 300-500 kalori açığınızı verin sporunuzu kardiyonuzu yapın kilo verirsiniz. Böylelikle kas kaybını minimuma indirirsiniz.

Hızlı kilo vermek sağlıklı değil, bu kadar kalori alarak da sağlıklı kilo veremezsin. Bu kadar kalori açığı ile de aman neyse, yanlış işte.

Vücut özelliklerine göre olman gereken kilo, 75-70 arası diye düşünüyorum. Kas kaybını önlemek için protein ağırlıklı beslenmen yetmez. Sağlıklı karbonhidratlar da tüketmelisin. Protein kas dokularını onarırken vücudu büyüten ve enerji veren karbonhidrattır.

Bu süreçte sıfır işlenmiş yağ ve şeker tüket. Meyve içlerindeki şekerden bir şey olmaz ama yine de çok abartma. Sağlıklı yağ olarak da yine abartmadan zeytinyağı ve kuruyemiş tüketebilirsin.

Bunun dışında aç kalarak kilo verdiğin zaman hem güçten düşersin hem de kalıcı olmaz. Tekrar diyeti bozduğun an yine aynı şekilde hızlı kilo alırsın. Kalıcı bir değişim için yağ yakmalısın. Bunun için günlük 10-15 bin adım atabilirsin ama aldığın kalori çok düşük. 2000 altında kalori almanı doğru bulmuyorum açıkçası.

Hızlı verilen kilo kalıcı olmaz. Spor ile birlikte verilmeli, ki öyle yapmışsin. Böyle devam et. 1500 kalorinin dusuk olduguna ben de katiliyorum.
Protein 100gr civarı tutuyorum.

Hocam L-karnitin’in gerçekten faydasını gördünüz mü acaba?
Emin değilim, her tuşa bastım diyelim.

Vücut özelliklerine göre olman gereken kilo, 75-70 arası diye düşünüyorum. Kas kaybını önlemek için protein ağırlıklı beslenmen yetmez. Sağlıklı karbonhidratlar da tüketmelisin. Protein kas dokularını onarırken vücudu büyüten ve enerji veren karbonhidrattır.

Bu süreçte sıfır işlenmiş yağ ve şeker tüket. Meyve içlerindeki şekerden bir şey olmaz ama yine de çok abartma. Sağlıklı yağ olarak da yine abartmadan zeytinyağı ve kuruyemiş tüketebilirsin.

Bunun dışında aç kalarak kilo verdiğin zaman hem güçten düşersin hem de kalıcı olmaz. Tekrar diyeti bozduğun an yine aynı şekilde hızlı kilo alırsın. Kalıcı bir değişim için yağ yakmalısın. Bunun için günlük 10-15 bin adım atabilirsin ama aldığın kalori çok düşük. 2000 altında kalori almanı doğru bulmuyorum açıkçası.
Diyeti bozmayı düşünmüyorum. İstediğim kilo düşünce rutin 2000 kalori arasında kalırım.