@Ayhan Dönmez hocam 2 saati geçti. 30-40dk kaldı 180 dakikanın dolmasına ve hata vermedi.

Ssonrasında y cruncher da geçsin artık tertemiz 6200 devam umarım.

Emekleriniz ve ilginiz için çok çok teşekkür ederim hocam. Her şey bitsin tekrar teşekkür edeceğim o ayrı😄

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez hocam 2 saati geçti. 30-40dk kaldı 180 dakikanın dolmasına ve hata vermedi.

Ssonrasında y cruncher da geçsin artık tertemiz 6200 devam umarım.

Emekleriniz ve ilginiz için çok çok teşekkür ederim hocam. Her şey bitsin tekrar teşekkür edeceğim o ayrı😄

PBO ve Y-Cruncher VT3 için uğraşman gerekecek. RAM çok yüksek oranda stabil kabul edilebilir, aktif soğutma olmadığından TM5 vs. önermedim. O çok daha fazla abanıyor, sıcaklık kaynaklı hata yeme boş yere. Zaten 4K takılıyorsun. VT3 için -30, -25, -22, -20 şeklinde All Core bakarsın sırayla. Hangisi hata vermezse artık. Çekirdek bazında uğraşmanın çok getirisi yok, seni hayli yorar. All Core Negative ilerlersin. Diğer uygulaman gereken ayarları verdim zaten PBO menüsündeki. Onlar da stabiliteye hatrı sayılır katkısı var.

@ShadowLegion Bu arada kartında High Voltage Mode var mı? PMIC Lock'tan ziyade bir diğer sebep o olabilir. Gigabyte'da hatırladığım kadarıyla direkt olarak 1.65 DDR_VDD'ye kadar dümdüz verebiliyorsun. O yüzden HVM bahsetmedim. Bunu da bir kontrol et. High voltaj varsa ve açarsan kilit kalkacaktır. PMIC Lock modüllerde açsan da kalkmıyor gerçi de. O mevzuyu çözmüş olursun en azından.

Son düzenleme:
Bu arada kartında High Voltage Mode var mı? PMIC Lock'tan ziyade bir diğer sebep o olabilir. Gigabyte'da hatırladığım kadarıyla direkt olarak 1.65 DDR_VDD'ye kadar dümdüz verebiliyorsun.
Evet hocam, sanırım 1.65 gözüküyordu ama şuan sıcaklık mesela 53 derece modüllerde. Arttırmaya gerek yok, ben standart kullanıcıyım, bu ayarları F12 ile ekran görüntüsü alıp geçeceğim.

PBO için de -20 stabildi en son o yüzden -20 yaparım +100 verip geçerim.

Zaten yakın zamanda 9800x3D alacağım ve sistem AM5 platformu ölene kadar bitmiş olacak benim nezdimde. Bu anakart zaten 9800x3D için yeterli çünkü fazla güç tüketmiyor 9800x3D. Anakart kaynaklı bir kısma olacağını sanmam.

Şuan 3 saat bitti ve RTP'da hiç error almadım hocam :) @Ayhan Dönmez

Evet hocam, sanırım 1.65 gözüküyordu ama şuan sıcaklık mesela 53 derece modüllerde. Arttırmaya gerek yok, ben standart kullanıcıyım, bu ayarları F12 ile ekran görüntüsü alıp geçeceğim.

PBO için de -20 stabildi en son o yüzden -20 yaparım +100 verip geçerim.

Zaten yakın zamanda 9800x3D alacağım ve sistem AM5 platformu ölene kadar bitmiş olacak benim nezdimde. Bu anakart zaten 9800x3D için yeterli çünkü fazla güç tüketmiyor 9800x3D. Anakart kaynaklı bir kısma olacağını sanmam.

High Voltage Mode şeklinde bir bak bakalım, ben Gigabyte'da yoktu diye hatırlıyorum. Ondan bahsetmedim. ASUS ve MSI'da var ama bu ayar.

Yine de +100/-20 için bir VT3 yap mevcut PBO ayarlarına. Emin olmuş olursun, FCLK'yı da test edecek çünkü.

Şuan 3 saat bitti ve RTP'da hiç error almadım hocam :) @Ayhan Dönmez

Gayet iyi, hayırlı olsun. High voltage konusunu netleştirmek lazım. Akabinde güncel kullandığın PBO ve Curve ayarlarına VT3 testine alıp stabilitesinden emin ol istersen. Müsait vakitte yaparsın bunu, eş zamanlı FCLK'yı da test eder çünkü.

High Voltage Mode şeklinde bir bak bakalım, ben Gigabyte'da yoktu diye hatırlıyorum. Ondan bahsetmedim. ASUS ve MSI'da var ama bu ayar.

Yine de +100/-20 için bir VT3 yap mevcut PBO ayarlarına. Emin olmuş olursun, FCLK'yı da test edecek çünkü.

Gayet iyi, hayırlı olsun. High voltage konusunu netleştirmek lazım. Akabinde güncel kullandığın PBO ve Curve ayarlarına VT3 testine alıp stabilitesinden emin ol istersen. Müsait vakitte yaparsın bunu, eş zamanlı FCLK'yı da test eder çünkü.
060B4B0E-F829-476C-AF4E-837FD10E106F.webp

Yaptım hocam bakalım. Yarınn da cruncher testini yaparım. High voltage moda bakayım hocam, hangi menülerde arayayım?

Search'te çıkıyor mu High Voltage vs. diye yazınca? Tam halini yazmana gerek yok. Gigabyte'da yok diye hatırlıyorum, 1.65'e kadar VDD limiti var sadece. Search'ten bak bir istersen.
Search yok hocam benim anakartta maalesef. Eski anakartım MSI idi bundan sonra da alırsam MSI' dan devam. ASUS da pek sevmiyorum.

3 saat testi geçen belleklerin SSleri hocam bunlar da;

1782690090121.webp
1782690080599.webp

Search yok hocam benim anakartta maalesef. Eski anakartım MSI idi bundan sonra da alırsam MSI' dan devam. ASUS da pek sevmiyorum.

Gigabyte hayli yabancıyım ama ayarlar ortak zaten hepsinde. Benim Force'tan hatırladığım High Voltage Mode yoktu, Search Force'ta vs. olması lazım bu arada. @TechMad bu konuda bilgilendirirse sevinirim. High voltaj konusunda. Çünkü onda 1.65 VDD verildi. Direkt verdiği vakit uyguladı diye biliyorum. Sadece 1.65 limiti var bu kartlarda. @ShadowLegion

3 saat testi geçen belleklerin SSleri hocam bunlar da;

Eki Görüntüle 261505Eki Görüntüle 261504

@ShadowLegion Bu ayarlar da yeterli zaten, CL26 olunca 100 FPS gelmeyecek sonuçta, 4K gaming bahsediyoruz. En azından şu anda olması gerektiği gibi ayarlandı diyelim. PBO için önerdiğim ayarları müsait iken bir VT3 al, eş zamanlı FCLK'yı da test eder çünkü. -30, -25, -22, -20 şeklinde sırayla bakarsın hata aldıkça.