@ShadowLegion Menülere bak yine de, ilk Tweaker didik didik et. Bir sürü voltaj menüsü var orada, Gigabyte da biraz detaylı. Tweaker ve Advanced menüleri harici ek bir yer yok zaten.
Start stress twste basmamışım pardon hocam. Şuan başladı. Peki hata olursa nerede yazıyor bu cruncher'da hocam?

image.webp

@Ayhan Dönmez cruncher'ı becerebilmiş miyim hocam? Console'da bir şey yazmıyor şuan başlattım ama.

Eki Görüntüle 261507

Start dersen başlar. 9000 saniye etsin bir de, PBO çok şakaya gelmiyor. Crash vs. vermesin durduk yerde oyunda. 95 derece olabilir işlemci, telaş etme o konuda. Sorun olmaz.

1782690418241.webp

Start stress twste basmamışım pardon hocam. Şuan başladı. Peki hata olursa nerede yazıyor bu cruncher'da hocam?

Eki Görüntüle 261509

Orada yazar ve sistem donmazsa ya da mavi yemezsen hata veren çekirdeği gösterir. Yine de çok itibar etmemek lazım. All Core ilerlemek en iyisi sende.

@ShadowLegion Sadece VT3 tikli olsun, N63 tiki kaldır istersen.

@Falconpolat Gigabyte'da High Voltage Mode yoktu değil mi? DDR_VDD 1.65'e kadar limit var ve ne verirsen onu uyguluyordu? Sende de 1.5/1.52 denediğimizi hatırlıyorum. Burada başaramadık ve Search menüsü yok diyor. Sizin kartlarda Search vardı çünkü eminim. Bilgilendirirsen sevinirim.

+100/-20 ve Scalar 5X hocam. -25'de önceleri crash yemiştim diye hatırladığım için -20 yaptım.

Şu hatayı verdi hocam;

Eki Görüntüle 261511

-20 stabil değil o çekirdek özelinde, BIOS'taki Core 1 ediyor. Şöyle yapalım, sende Load-line Calibration ayarları var. VCORE Load-line Calibration Turbo alıp deneyebilirsin. Search yok dedin, işleri o zora sokuyor. Gigabyte B850 kartlarda var da B650'de neden yok? Onu tam kestiremedim.