Zen 6'yı bekle, X970 kartları vs. bekle. Platform iyice bir otursun, AM5 soket zaten devam ediyor. Bu soketin önü açık bir müddet daha. Senin şu anda 4K gaming adına bu ayarlar üzerine herhangi bir şey yapmanı ya da değiştirmeni gerektirecek hiçbir şey yok. 100K harcayacaksın ama 1 FPS gelecek, öyle düşün. 4K'da bu tarz hamleler çok gereksiz kaçıyor.
Tamamdır hocam. Zen6'da da x3D ye para vermem ama 8-12 çekirdek olursa geçebilirim bakalım. Bu arada 30dk geçti ve hata vermedi.

Bir de hocam bu VT3 , P95den daha iyi ölçüyor sanırım stabilitiyi. İlk kez sizin sayenizde öğrendim. Yoksa ben 2167 stabil diye oyunda BSOD ya da reset yiyecektim.

Tamamdır hocam. Zen6'da da x3D ye para vermem ama 8-12 çekirdek olursa geçebilirim bakalım. Bu arada 30dk geçti ve hata vermedi.

Bir de hocam bu VT3 , P95den daha iyi ölçüyor sanırım stabilitiyi. İlk kez sizin sayenizde öğrendim. Yoksa ben 2167 stabil diye oyunda BSOD ya da reset yiyecektim.

Muhtemelen takılma yapardı oyunda aralıklı ya da Sound-cut tarzı sorunlar yapıyor. AM5'te WHEA raporlanmıyor AM4'teki gibi. Öyle olsa direkt anlaşılırdı. Harici ses kartı takıp ses kartı yazılımından FCLK hatalarını görebiliyorsun mesela ya da osiloskop vs. gibi yöntemler ile. Çok senlik şeyler değil, VT3 tespit eder. FCLK stabil olmadan VT3 geçilmesi imkansıza yakın yani. 2, 2.5 saat yapıyorsun zaten.

Zen6'da da x3D ye para vermem ama 8-12 çekirdek olursa geçebilirim bakalım

Hedef gaming için tek CCD. Eğer tek CCD 10 ya da 12 çekirdek bir işlemci çıkarsa X970 kart ile beraber ona geçersin. 2 CCD'ye geçsen de tek CCD kapatılıyor zaten gaming seansında. Çeşitli yazılımlar ile 2. CCD'yi Windows arka plana, diğer CCD'yi gaming atayabiliyorsun. Diğer türlü Core parking mekanizması devreye girip 2. CCD hepten uyutuyor. X3D CCD'de Windows+gaming dönüyor. Mantık bu şekilde. Tek CCD 10-12 çekirdek iş görecektir. @ShadowLegion

Tamam hocam çok teşekkür ediyorum bilgiler için. X970 ve 8-10 çekirdek tek CCD olursa tadından yenmez. Acaba mevcut gariban anakartım ona yetebilir mi bir düşünmedim değil 😄 50 dakika geçti bir sorun yok şimdilik VT3'de. Yarın iş var uyuyayım. Sabaha umarım hatayla karşılaşmam. Tekrardan çok teşekkür ediyorum hocam. Hata verirse yine yazarım buraya hocam.

Tamam hocam çok teşekkür ediyorum bilgiler için. X970 ve 8-10 çekirdek tek CCD olursa tadından yenmez. Acaba mevcut gariban anakartım ona yetebilir mi bir düşünmedim değil 😄 50 dakika geçti bir sorun yok şimdilik VT3'de. Yarın iş var uyuyayım. Sabaha umarım hatayla karşılaşmam. Tekrardan çok teşekkür ediyorum hocam. Hata verirse yine yazarım buraya hocam.

Yok, 8 çekirdek değil. Minimum tek CCD 10 çekirdek diyeyim. Öteki türlü geçmen anlamsız olur. Frekans artacak, GHz 6 üzeri görür gibi. Bellek kontrolcü ve FCLK limitleri değişebilir. Platform ve mimari oturana dek bu şekilde devam et. Öteki türlü ona da bu tarz uğraşman gerekir. O vakitler ben de olmam muhtemelen, ayarlatamazsın da kimseye. :D

Son düzenleme:
Gigabyte hayli yabancıyım ama ayarlar ortak zaten hepsinde. Benim Force'tan hatırladığım High Voltage Mode yoktu, Search Force'ta vs. olması lazım bu arada. @TechMad bu konuda bilgilendirirse sevinirim. High voltaj konusunda. Çünkü onda 1.65 VDD verildi. Direkt verdiği vakit uyguladı diye biliyorum. Sadece 1.65 limiti var bu kartlarda. @ShadowLegion
Doğru hocam. Search var fakat High Voltage Mode yok.

1.435 kilidi işleri çok bozdu ama önemsiz zaten sende. Önemli olan FCLK, Nitro, diğer subtiming'ler ve PBO ayarları idi. Onlar çok daha önemli. Tek başına CL ciddi bir anlam ifade etmiyor. Birincil zamanlamaları da zaten M-Die genelde A-Die kadar düşmede başarılı değildir. Her modül birbirini tutmuyor, A-Die'ın da kötüsü var ama genelde voltajı bastın mı adam oluyor. M'de öyle bir şans da genelde yok. Sende aktif soğutma da olmadığı için ancak bu kadar oldu diyelim, bir de kilit var işte. HVM, High voltaj ayarı Gigabyte'da yok diye hatırlıyorum zaten. Onluk bir sorun olmamalı.

9700X alıp geçebilirsin, 4K zaten. 9800X3D ben olsam 2 kat para vermezdim senin senaryoda.

7600X ile fark olacak mı dersen ama sıfır fark olur, onu diyeyim. Bu ayarlar sonrasında özellikle yani. Optimize edilmiş hali.
Abi bu 1.435 V kilidini biraz araştırdım da PMIC ile ilgili olabilir mi?
Zentimings te PMIC de farkli markalar yaziyor.
Mesela bende Monolithic Power Systems (MPS) rev 1.3 yaziyor. Klevv in A-Die ramleri var biliyorsun.
Globalde baktım da bu 1.435 e sadece GIGABYTE anakartlar değil Msi ve Asus kullananlar da takılmış
Ben de x870e aorus elite ice var. Ama high voltage ile ilgili bir ayar yok.
X670 Aorus Master kullanan birisinin ayar olmamasina ragmen farklı marka ramleri 1.70, 1.80, 1.65 gibi voltajlarla calistirdigini paylaşmış

@Ayhan Dönmez Sorunsuz geçmiş hocam.

1782712617245.webp

@ShadowLegion Silikon yeterliyse -25 All Core dene. 2167 FCLK sorun, halbuki 1.2 VSOC bıraktık. 1.15 VSOC bıraksak 2167 MHz de geçebilir ama 6200 patlar gibi bu sefer de. VDDG'leri 1050 bıraktık, VMisc ise 1.1'de. VDDG'leri 1080 deneyip VMisc 1.15 denesen belki 2167 de geçebilir. Bakmak lazım.

Abi bu 1.435 V kilidini biraz araştırdım da PMIC ile ilgili olabilir mi?
Zentimings te PMIC de farkli markalar yaziyor.
Mesela bende Monolithic Power Systems (MPS) rev 1.3 yaziyor. Klevv in A-Die ramleri var biliyorsun.
Globalde baktım da bu 1.435 e sadece GIGABYTE anakartlar değil Msi ve Asus kullananlar da takılmış
Ben de x870e aorus elite ice var. Ama high voltage ile ilgili bir ayar yok.
X670 Aorus Master kullanan birisinin ayar olmamasina ragmen farklı marka ramleri 1.70, 1.80, 1.65 gibi voltajlarla calistirdigini paylaşmış

PMIC kitliyse fixlenemediği biliyorum, yapan belki yapar da benim bilgimi şu an için aşar. Ben ancak anakartlardaki VSOC kilidini kaldırabiliyorum, normalde bu da yasak. Gizli kodlar var, patchlemen lazım BIOS dosyasını. O tarz bir şey olabilir, üretici kilidiyse yazılımla kalkmaması lazım, fiziksel bir şey. İşten anlayan kaldırabilir, uzmanlık ister.

Corsair 6000 CL30'lardaki Renesas PMIC AM5'te kitli olup da Intel'de kitli olmadığından söz ediliyordu. 1.435 kilidi AM5 sistemlerde geçerli olabilir bu modülde de, Intel'e takıp da bakmak lazım. Bu sorundan bazı PMIC'lerde net şekilde bahsediliyor. Bana denk gelmedi. Bu forumda denk geldi ama Corsair Renesas. 1.4V ne yapılıyorsa öyle kullanmak lazım bunlarda.

Son düzenleme:
@ShadowLegion Silikon yeterliyse -25 All Core dene. 2167 FCLK sorun, halbuki 1.2 VSOC bıraktık. 1.15 VSOC bıraksak 2167 MHz de geçebilir ama 6200 patlar gibi bu sefer de. VDDG'leri 1050 bıraktık, VMisc ise 1.1'de. VDDG'leri 1080 deneyip VMisc 1.15 denesen belki 2167 de geçebilir. Bakmak lazım.

PMIC kitliyse fixlenemediği biliyorum, yapan belki yapar da benim bilgimi şu an için aşar. Ben ancak anakartlardaki VSOC kilidini kaldırabiliyorum, normalde bu da yasak. Gizli kodlar var, patchlemen lazım BIOS dosyasını. O tarz bir şey olabilir, üretici kilidiyse yazılımla kalkmaması lazım, fiziksel bir şey. İşten anlayan kaldırabilir, uzmanlık ister.

Corsair 6000 CL30'lardaki Renesas PMIC AM5'te kitli olup da Intel'de kitli olmadığından söz ediliyordu. 1.435 kilidi AM5 sistemlerde geçerli olabilir bu modülde de, Intel'e takıp da bakmak lazım. Bu sorundan bazı PMIC'lerde net şekilde bahsediliyor. Bana denk gelmedi. Bu forumda denk geldi ama Corsair Renesas. 1.4V ne yapılıyorsa öyle kullanmak lazım bunlarda.
Attığım videoya nazaran benim ram lerde pmic kilidi var mıdır tahminin abi. En son ayarladigimizda 1.40 a ayarlamistik.