Sizin anakart ya da RAM ihtiyacınız yok ama, onu söyleyeyim. RAM'ler zaten 6000 CL32 a-die, anakart bir tek B650 Tomahawk. Ben değişmezdim, boşa masraf olur. Anakart ve RAM değişmek ile FPS artmaz yani, bu yanlış algıdan kurtulun derim. Sizin Windows çöp olabilir, modifiye sistem yönelin. Kendin uğraşamazsan Tnctr'den 25H2 LTSC sürümünü kurun, debloat edilmiş hali mevcut.
A-die olması tek başına yeterli, 5200 CL40 a-die modüller ile 8400 CL34, 8000 CL32 açılıyor. Önemli olan içindeki çip yani, isterse 4800 CL40 isterse de 8800 CL48 olabilir. Elle ayarlaması lazım.
@Shog tek başına bu yeterli size, RAM'ler a-die. Değişmeyin onu, boşa israf olur. Sizin işletim sistemi kaynaklı sıkıntı var, dediğim siteden 25H2 IoT LTSC Rufus ile yazdırıp kurun düz şekilde, problem olmaz. Kurulduktan sonra 1 kere restart atman kafi ayarları uygulaması için, kurarken de Ethernet kablo çek.
Zaten anakart değişikliğinden sonra her türlü format lazım, MSI Center falan da kurdunuz. Tek tek temizlemekle o iş olmaz, bir sürü kalıntı bırakıyor bu programlar. Sıfırdan kurmanız lazım.