Detaylar
Kim cevapladı?RAM'lerde uyumluluk sorunu maalesef ki aynı CL ve MHz değeri olsa da bazen oluyor. Kimisinde SK Hynix çipler kiminde Micron var.
Sosyal'de çok konu açılıyor, RAM değiştikten sonra böyle oldu diye. Olmayabilir de ancak kesin bir yargı vermek zor. Sistemimde farklı RAM'ler var mesela ve şu ana kadar bir mavi ekran sorunu yaşamadım, ama sorunsuzluğun garantisi yok.
Özetle, özdeş RAM'ler her zaman daha sağlıklı olandır.
Sosyal'de çok konu açılıyor, RAM değiştikten sonra böyle oldu diye. Olmayabilir de ancak kesin bir yargı vermek zor. Sistemimde farklı RAM'ler var mesela ve şu ana kadar bir mavi ekran sorunu yaşamadım, ama sorunsuzluğun garantisi yok.
Son düzenleme:
RAM yükseltmelerini bu şekilde yapmamalısın. Aynı frekans ve benzer CL değerine sahip olsa bile çipleri farklı olacak. Üstelik üçüncüyü taktıktan sonra şu anda dual çalışan mevcut RAM'lerinin verdiği performanstan daha düşük performans alabilirsin.Şu an kullanmakta olduğum 2x8 16 GB Kingston RAM'lerim var 1 tane daha 8'lik almayı düşünüyorum ama markası farklı sorun oluşur mu acaba?
RAM yükseltmelerini olabildiğince kit halinde yapmaya çalış. 16 GB RAM yetmiyor ve RAM kapasitesini mi arttırmak istiyorsun? O zaman yeterli bütçe ayarlayana kadar sabret ve 2x16 GB yap. Eskilerini de satarsın.
8bankai
Uzman
RAM yükseltmelerini bu şekilde yapmamalısın. Aynı frekans ve benzer CL değerine sahip olsa bile çipleri farklı olacak. Üstelik üçüncüyü taktıktan sonra şu anda Dual çalışan mevcut RAM'lerinin verdiği performanstan daha düşük performans alabilirsin.
RAM yükseltmelerini olabildiğince kit halinde yapmaya çalış. 16 GB RAM yetmiyor ve RAM kapasitesini mi arttırmak istiyorsun? O zaman yeterli bütçe ayarlayana kadar sabret ve 2x16 GB yap. Eskilerini de satarsın.
RAM'lerde uyumluluk sorunu maalesef ki aynı CL ve MHz değeri olsa da bazen oluyor. kimisinde SK Hynix çipler kiminde Micron var.
Sosyal'de çok konu açılıyor, RAM değiştikten sonra böyle oldu diye. Olmayabilir de ancak kesin bir yargı vermek zor. Sistemimde farklı RAM'ler var mesela ve şu ana kadar bir mavi ekran sorunu yaşamadım ama sorunsuzluğun garantisi yok.
Bilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim para biriktirip ileride 2x16 yapacağım.