furkanizmya

Çalışkan
Merhaba,

Yakın zamanda SSD olarak Kingston Renegade 2 TB aldım, dün taktım. Bugün eski SSD'ye format atıp yeni SSD'ye Windows kurdum ama hızlar yüksek mi değil mi bilemedim. Alt hızlar düşük gibi geldi ve sıcaklık test yaparken 78 derecelere kadar çıktı.

Anakartım ASUS Prime B660M-K D4. SSD'yi işlemci fanının hemen altındaki yere taktım. Diğer SSD ekran kartının altında.

WhatsApp Görsel 2025-04-22 saat 14.12.36_6dd85682.webp

WhatsApp Görsel 2025-04-22 saat 14.13.05_07a63493.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlarında herhangi bir sorun yok. Sıcaklık yüksek biraz, gen4 SSD'ler genel olarak ısınıyor zaten. Soğutucu alırsan iyi olur.

Alt hızlar az değil mi hocam bilemedim yapay zeka X e sordum az dedi daha yeni almıstım SSD'yi çok övüyorlardı ama. Sizce bir sorun teşkil eder mi hızları genel oyun kullanımında ve sogutucu ne önerirsiniz uyumlu.

Kingstonlarda bu problen ne yazık ki var 10 sene oncede vardı hala var. Samsung 4 yıldır kkulanıyorum hızı neredeyse aynı.

990 Pro ile bunun arasında kalmıştım arada 1500 TL vardı ve taksit vardı bunu aldım kötü mü yaptım acaba kronik sorunlu mu bu daha dün taktım kasaya o kadar övülüyordu bu model.

Alt hızlar az değil mi hocam bilemedim yapay zeka X e sordum az dedi daha yeni almıstım SSD'yi çok övüyorlardı ama. Sizce bir sorun teşkil eder mi hızları genel oyun kullanımında ve sogutucu ne önerirsiniz uyumlu.

990 Pro ile bunun arasında kalmıştım arada 1500 TL vardı ve taksit vardı bunu aldım kötü mü yaptım acaba kronik sorunlu mu bu daha dün taktım kasaya o kadar övülüyordu bu model.
bizim deneyimimiz 4-5 yılda %30 kadar hız kaybı yasamıstık ancak onun dısında sorun yaratmamıştı.

Hizlarda sorun yok, urunde kronik bir sorun da yok zaten. Gen4 SSD'ler uzerinde sogutucu yoksa yuklenmelerde bu sicakliklara cikabilir. Normal kullanimda bundan daha iyi degerler veren bir SSD ile olan farki hissetmeniz pek de mumkun degil zaten kafaya takilacak bir sey degil yani.

Hocam ben Samsung'la yaptım az once aynı testi 65'e cıktı bence normal gibi geldi bana ayrıca CrystalDiskMark duzgun cıkartmadı hızı 800 düşük cıktı, samsugun kendı programıyla yaptığımda 50 düşük çıkıyor normale göre.

Kasanın fotoğrafını atar mısınız? Sıcaklıklar biraz yüksek, muhtemelen içerideki sıcak havanın tahliye edilmesiyle alakalı bi' sıkıntı var.