6825

Uzman
20-22 saniyede açılıyor sistemim. Anakartım Gigabyte GA-A320M-S2H ve Windows 11 24H2 kullanıyorum. CSM devre dışı ve Fast Boot açık ancak "Ultra Fast Boot" da değil çünkü malum BIOS'a ulaşamıyorum o şekilde ve bir farkta olmuyor.

Aynıları vardı benim önceki bilgisayarımda da 2 sene önce. 17 saniyede açılıyordu. Aşağı yukarı bu kadar sanırım. Normal olduğunu düşünüyorum.

Kullandığın işlemci ve başlangıçta açılan programların da etkisi var bu duruma. Sistemi sıfır kurunca genelde 14-15 saniyede masaüstüne geliyor bilgisayarlar ama dediğim gibi, işlemci ve anakartın etkili.

Kullandığın işlemci ve başlangıçta açılan programların da etkisi var bu duruma. Sistemi sıfır kurunca genelde 14-15 saniyede masaüstüne geliyor bilgisayarlar ama dediğim gibi, işlemci ve anakartın BIOS süresi etkili.
İşlemcim Ryzen 3 2200G ve başlangıçta ise Windows Defender ile ses sürücüsü galiba açılıyor.

İşlemcim Ryzen 3 2200G ve başlangıçta ise Windows Defender ile ses sürücüsü galiba açılıyor.
Normal gibi ya. Pek takılmayın. Bu arada ben fast boot'un pek etkisini göremiyordum, kapalı kullanıyorum hep. İşlemcim Ryzen 2600 iken BIOS sürem 9.2 saniyeydi, 5600'e geçince 7.2 oldu. 2200g ile ne kadar baktınız mı? Görev Yöneticisi'nde yazıyor.

Normal gibi ya. Pek takılmayın. Bu arada ben fast boot'un pek etkisini göremiyordum, kapalı kullanıyorum hep. İşlemcim Ryzen 2600 iken BIOS sürem 9.2 saniyeydi, 5600'e geçince 7.2 oldu. 2200g ile ne kadar baktınız mı? Görev Yöneticisi'nde yazıyor.
Fast Boot'un bende pek faydasını görmüyorum sadece plasebo etkisi galiba. Normalde görev yöneticinde 10.6 yazar Fast Boot'u açınca 8.8'e düşmüş. Anakart logosu hemen gidiyor ama beklediğimiz vakit yine aynı sadece siyah ekrana bakıyoruz bu sefer.

Fast boot sistem sağlığı için de pek iyi değildi sanırsam.

Fast Boot'un bende pek faydasını görmüyorum sadece plasebo etkisi galiba. Normalde görev yöneticinde 10.6 yazar Fast Boot'u açınca 8.8'e düşmüş. Anakart logosu hemen gidiyor ama beklediğimiz vakit yine aynı sadece siyah ekrana bakıyoruz bu sefer.
Heh, evet. Sistemi ilk aldığımda çok kurcalıyordum bu ayarları. Aynı şey oluyordu, toplam süre aynıydı. Dedim kapat kapat. Zaten bir süre sonra kaç saniyede açılmış takmıyorsun. 15-20 saniye ideal. Anakartın ve işlemcin giriş seviye olduğu için 20 saniye civarını normal karşılıyorum ben.