22723

Uzman
2 yıllık Bolu Elektrik çıktı ve OBP kırılıyor normal olarak istediğim bu değil galiba ben de tam emin değilim zekamı matematiğimi boşa atıp 2 sene okumak istemiyorum sanayide çalışıyorum şu an. Ortami olsun insanları olsun iyi ama gene de bir hemşirelik veya elektronik elektrik mühendislik ortamı değil galiba kırık OBP ile hazırlanıp hemşirelik için çalışacağım 4 sene puanlarda One çekildi ama sizce 100 bin veya diyelim 50 bin yaptım ne kadar geriye atar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam önümüzdeki sene sanayide çalışmaya devam ederdim, sonraki sene hazırlanırdım. Hem güzel bir para alıyorsan bir yere de yatırabilirsin, üniversite hayatında rahat edersin. Hâtat üniversitesi sonrası için bile bir yatırım olabilir.

Ötekini yapacak olursan sıralaman boşa gidecek. Hele elelktronik okumak istiyorsan daha iyi bir yeri kazanabilecekken bile daha kötü bir yere gideceksin. Fena koyar.

Ben olsam önümüzdeki sene sanayide çalışmaya devam ederdim, sonraki sene hazırlanırdım. Hem güzel bir para alıyorsan bir yere de yatırabilirsin, üniversite hayatında rahat edersin. Hâtat üniversitesi sonrası için bile bir yatırım olabilir.

Ötekini yapacak olursan sıralaman boşa gidecek. Hele elelktronik okumak istiyorsan daha iyi bir yeri kazanabilecekken bile daha kötü bir yere gideceksin. Fena koyar.

Oto parçacıda çalışıyorum onlar için ayak işlerini yapıyorum ne kadar para verecekelr bilgim yok şu an sadece 15 gün çalışıp çıkmak için girdim 8 günüm kaldı. Arkadaşım asgari alıyor işi de sevmedim saniyiyede bakınca pek içim açılmadı benim yani elektrik için herkes yaz et dedi yazdık ama sanayi dışındada yapacak ne iş varki elektrikten işte sorun orada beni delirtiyor.

Üniversite hayalin varsa 1 sene ertele derim, 2 sene küçük şehirde MYO okumazdım. Bölüm hakkında fikrim yok.

Düşüneceğim hocam sağ olun büyük ihtimalle mezuna kırıp OBP ile kalacağım ama yapacak bir şey yok diğerlerinden 5 AYT 10 TYT fazla yapıp onlarla aynı sıralamaya geleceğim. 100binlik hemşirelik düşünüyorum. Oradan 100 ile 200 bin arası uni seçer tercih gelirse okurum 4 sene.

Ben senin yerinde olsam kırık OBP ile olduğu kadar der daha sonraki yıl da hazırlanır daha yükseğine hedeflerdim. Tabii ki bunun için de ciddi hırs ve daha önemlisi maddi imkan gerekiyor. Bu tarz bir şeyi de sanayide çalışmayı sürdürerek yapamazsın. Hemşirelik iyi bir bölüm asla bitmez ne yapay zeka girer ne başka bir iş kolu girer. İstanbul'da en yoğun hastanelerden olan Lütfi Kırdar'da acil hemşiresi şu an sanırım 70k civarı maaş alıyor aylık. Özel sektörde eğer aranan bir cerrahi hemşiresi olmazsan sadece nöbetimi tutayım gideyim rahat takılayım dersen o zaman da asgari maaş alırsın ortalama. Her cerrahi hemşire de almıyor tabii ki yüksek maaş. Kırık OBP ile bence hemşireliğe bir yıl çalışıp rahat girersin.

Ben senin yerinde olsam kırık OBP ile olduğu kadar der daha sonraki yıl da hazırlanır daha yükseğine hedeflerdim. Tabii ki bunun için de ciddi hırs ve daha önemlisi maddi imkan gerekiyor. Bu tarz bir şeyi de sanayide çalışmayı sürdürerek yapamazsın. Hemşirelik iyi bir bölüm asla bitmez ne yapay zeka girer ne başka bir iş kolu girer. İstanbul'da en yoğun hastanelerden olan lütfi kırdar'da acil hemşiresi şu an sanırım 70k civarı maaş alıyor aylık. Özel sektörde eğer aranan bir cerrahi hemşiresi olmazsan sadece nöbetimi tutayım gideyim rahat takılayım dersen o zaman da asgari maaş alırsın ortalama. Her cerrahi hemşire de almıyor tabii ki yüksek maaş. Kırık OBP ile bence hemşireliğe bir yıl çalışıp rahat girersin.

Hocam bugün çalıştığım dükkandaki patronum sen zekisin okumazsan senin aklını dedi anladınız. Bana hem işi çok hızlı kapıyorsun hem de matematik zekan pratik hızlı dedi kendisini bir parçacıda muhasebeci gibi düşünebilirsiniz, saniyeler içerisinde çok hızlı PC kullanıp parça satıp fiyat KDV komisyon uyguluyor ve işinde çok iyi hızlı görseniz şaşarsınız. Abi sağ olsun benim karar vermemde çok yardımcı oldu. Ben fark ettim ki seçim yapma özgürlüğüm gitmiş benim hep ailem ne der ne düşünür diye yaşamışım babama uygun bir evlat olacağım diye ben hayallerim olan 4 senelik üniversite ve geleceğimden vazgeçiyordum az daha kendim karar verip mezuna bırakacağım geçen sene kitapları çözmemiştim onları bitireceğim kaynağımda var gerektiği yerde babam ne kadar benim kararıma saygı duymasada maddi eğitim desteği verir diye düşünüyorum şu an işten çıkınca 15 20 günde ne kadar verirlerse kendime masa sandalye alacağım şu an elimdekiler çok rahatsız ve sanırım belimde fıtık var onun için hedefim bu. Konulara hakimim hangi ders nasıl çalışılmalı biliyorum geçen sene çalışmasam bile. Sonunda kendi içimdeki kişiye uygun biri olana kadar çalışıp derece bile yapmak istiyorum artık o olgunluğa ulaştım. Saçma arkadaş ve ortam hevesim bitti. Çünkü Bolu elektrik gelince hayatın ne kadar zor olacağının ve ne kadar hatalı 1 mezun senesi geçirdiğimi geç olsa da anladım 2.ci mezun için 10 15 güne işten çıkıp bismillah diyeceğim geç olsun güç olmasın. Sanayide ve inşaat gibi sektörlerde bir ömür alışıp yaşamayacağımı sanayide anladım insanların konuşması medeniyeti bile farklı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@22723,

Hakkında hayırlısı olsun umarım pişman olmazsın. :)

Bu sefer kendi seçimim olacak hocam artık mentalimi insanların bozmasına izin vermiyorum ve hayatın acı zor gerçeklerini görünce çok hırs yaptım çalışmam gerektiğinin farkındayım. Seneye istediğim bölüm geldi demek dileğiyle. Teşekkürler.

Ben senin yerinde olsam kırık OBP ile olduğu kadar der daha sonraki yıl da hazırlanır daha yükseğine hedeflerdim. Tabii ki bunun için de ciddi hırs ve daha önemlisi maddi imkan gerekiyor. Bu tarz bir şeyi de sanayide çalışmayı sürdürerek yapamazsın. Hemşirelik iyi bir bölüm asla bitmez ne yapay zeka girer ne başka bir iş kolu girer. İstanbul'da en yoğun hastanelerden olan lütfi kırdar'da acil hemşiresi şu an sanırım 70k civarı maaş alıyor aylık. Özel sektörde eğer aranan bir cerrahi hemşiresi olmazsan sadece nöbetimi tutayım gideyim rahat takılayım dersen o zaman da asgari maaş alırsın ortalama. Her cerrahi hemşire de almıyor tabii ki yüksek maaş. Kırık OBP ile bence hemşireliğe bir yıl çalışıp rahat girersin.

Lakin bir sorum var 20 yaşında üniversiteye gidip 24 25 yaşında hayata atılıp işe girmek, bizi hayata geç mi kalmış yapar?