Bu yüzden "ilk 20 bin" terimini kullandım ya. Ek olarak bu yıl çok fazla geri çekecek. YDÜ bile 25 bin ile kapatmışken bu 22 binlere rahatlıkla düşecek. Devlet okulları da bir o kadar düşecektir.
Aşırı yoğun talep var. YDÜ için 19-20 binden gelmek isteyen çok kişi var. Ek olarak 21-22 binlerden de yoğun talep var mesela. Kontenjanlar çok azaltılmadı ancak her 100 öğrenciden 70'i Tıp istiyor neredeyse. YDÜ için konuşuyorum.
Aşırı yoğun talep var. YDÜ için 19-20 binden gelmek isteyen çok kişi var. Ek olarak 21-22 binlerden de yoğun talep var mesela. Kontenjanlar çok azaltılmadı ancak her 100 öğrenciden 70'i Tıp istiyor neredeyse. YDÜ için konuşuyorum.
Ben genele bakıyorum hocam, dediğim gibi bu sıralamada elle tutulur pek okul yok. Askeri hekimlik için fiziki ve psikolojik yeterlilik varsa orası var bir de.
Temmuz'da doğduğunuz için diyorsanız bende öyle düşünüyordum ama askerlik şubesindeki adam öyle olmuyor demişti. Doğru mu bilmiyorum. Ama ister aralıkda ister ocakda doğalım yıl baz alınıyor sadece. Ama o yılın sonu mu başımı onu bilmiyorum.
Yani soru şu oluyor: 2005'li birisi 2027'nin başına kadar mı yoksa 2027'nin sonuna kadar mı tecil edebiliyor?
Ama ben tercih verdim galiba artık geri dönüşü yok. Sene sonuna kadar yeniden tecil edebiliyor olsam bile olan oldu. Ama çok da moralim bozulmuyor hocam evde çok fazla baskı var zaten git diye. Ayrıca her sene evde kalıp denedim zaten çalışmayı bu sefer farklılık olsun.