Kişisel kullanım için Google One 2 TB vs harici disk 2 TB

Bence o korkunuzu absorbe edecek bir SSD kutusu ile o sorunda ortadan kalkar. Resimdeki gibi askeri standartlara sahip, IP68 serfitikası ve düşmelere ekstra dayanıklı bir kutuyla sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Biraz pahalı, tek eksi yönü bu olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam, Recep bey bu ürünü incelemişti.

Bana pek güven vermiyor bulut sistemi, fiziki olarak bir disk içinde daha güvenli geliyor, disk önerenlerde benim gibi düşünüyordur muhtemelen.
Hocam, kurumsal şirketler bile bulut bilişim(AWS, Google Cloud, Azure) kullanıyor, veri depolamak için. Bir de böyle düşünmek gerekiyor.

Onlarca şirket kullanıyorsa bir güvenlik önlemi olmaz mı? Bana da fiziki depolama daha iyi geliyor ancak bozulma riski her zaman var.

Google One ise veri kaybı minimize oluyor diye düşünüyorum. Verileri arşivleyip ve şifre koyarak, buluta aktarmak nasıl olur?

Ama arşivlemek için harici disk iyi bir şey. Durduk yere bozulur mu bilmiyorum. 10 gün kullanıpta bozulan var, 7-8 sene kullanan da var.

Hocam, kurumsal şirketler bile bulut bilişim(AWS, Google Cloud, Azure) kullanıyor, veri depolamak için. Bir de böyle düşünmek gerekiyor.

Onlarca şirket kullanıyorsa bir güvenlik önlemi olmaz mı? Bana da fiziki depolama daha iyi geliyor ancak bozulma riski her zaman var.

Google One ise veri kaybı minimize oluyor diye düşünüyorum. Verileri arşivleyip ve şifre koyarak, buluta aktarmak nasıl olur?

Ama arşivlemek için harici disk iyi bir şey. Durduk yere bozulur mu bilmiyorum. 10 gün kullanıp da bozulan var, 7-8 sene kullanan da var.

Şirketler mutlaka birkaç yöntem kullanıyorlardır, sadece bulut sistemine güveneceklerini pek sanmıyorum.

Benim yedekleme için kullandığın bir SSD var Kingston Fury, SSD kutusu içinde takılı, 2010 yılında almıştım, başına gelmeyen kalmadı ama kullanmaya devam ediyorum, sadece yazma hızı düştü ama sağlıklı, kolay kolay bozulmuyor bunlar.

Şirketler mutlaka birkaç yöntem kullanıyorlardır, sadece bulut sistemine güveneceklerini pek sanmıyorum.

Benim yedekleme için kullandığın bir SSD var Kingston Fury, SSD kutusu içinde takılı, 2010 yılında almıştım, başına gelmeyen kalmadı ama kullanmaya devam ediyorum, sadece yazma hızı düştü ama sağlıklı, kolay kolay bozulmuyor bunlar.
Şirketlerin fiziksel veri merkezleri vardır elbette. Bulut sistem daha sıkıya almak için olabilir.

Bir bilgisayar mühendisi hocasına sordum daha önceden. 3-4 tane harici diski varmış ve uzun zaman açmamış. Sonra açmaya çalıştığı zaman bir daha açılmamış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama çoğu hoca bulut depolama kullanıyor dedi. Fiziki diskte kullanan varmış ama bu oran düşükmüş. Tabii sadece PC mühendisliği için demek istedim. Bunun hakkında fikriniz nedir?

Tabii fiziki disk öneren de oldu.

Şirketlerin fiziksel veri merkezleri vardır elbette. Bulut sistem daha sıkıya almak için olabilir.

Bir bilgisayar mühendisi profesörüne sordum daha önceden. 3-4 tane harici diski varmış ve uzun zaman açmamış. Sonra açmaya çalıştığı zaman bir daha açılmamış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama çoğu hoca bulut depolama kullanıyor dedi. Fiziki diskte kullanan varmış ama bu oran düşükmüş. Tabii sadece PC mühendisliği için demek istedim. Bunun hakkında fikriniz nedir?

Tabii fiziki disk öneren de oldu.

Onlar HDD'dir, HDD kesinlikle kullanılmaz, hiçbir şey olmasa rafta dururken oksitleniyor, SSD dediğim gibi darbelere ve dış etkilere daha dirençli, çok çok önemli verilerim olsa çift disk ile yedekleme yapar geçerim.

Onlar HDD'dir, HDD kesinlikle kullanılmaz, hiçbir şey olmasa rafta dururken oksitleniyor, SSD dediğim gibi darbelere ve dış etkilere daha dirençli, çok çok önemli verilerim olsa çift disk ile yedekleme yapar geçerim.
Peki bulut kullanan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz, bilgisayar mühendisi hocaları için?

Geri
Yukarı Alt