YKS'ye girecegim tekrar. Kardesim de bu sene LGS'ye girecek. Simdiden kitapligimda kitap koyacak yer kalmadi zaten. Hem kitaplari kutuphaneye goturmek falan da sorun olabiliyor. Bu gibi dezavantajlarin yaninda kitap fiyatlari var. Kardesime ve bana lazim olan kitaplarin fiyatini hesapladigimda 9 bin gibi bir fiyat cikti.

Kitap almak yerine 13 bine tablet almak mantikli mi sizce? Hem ben universitede de kullanabilirim. Kardesim lisede de kullanir. Onun sinav senesi geldiginde yine ise yarar. Yani kitap paralari ile kiyaslayinca sanki kisa vadede parasinin cogunu uzun vadede ise parasini fazlasiyla cikariyor gibi duruyor.

Sizce yanlış mi dusunuyorum?
Kesinlikle tablet en mantıklısı.

Kesinlikle tablet en mantıklısı.

Yok hocam fikrimi belirttigim zaman hakarete magruz kaldim. Herkes gibi kitaptan calis dendi. Uzmanlar kitaptan calismak daha iyi diyor falan dediler. Kitaptan calismam soylendi kisaca. Kitap alirim bende. Kapladigi alan umrumda degil, cozuldukten sonra bir daha ise yaramamasi yani tek kullanimlik olmasi da umrumda degil, daha pahaliya gelmesi de umrumda degil. Sonucta aksama kadar ben calismiyorum para icin. Gittim adam gibi acikladim, almiyorlarsa almiyorlar. Umrum disi. Benim icin sikinti olacak olan sey kutuphaneye giderken onlarca kitap goturme zorunlulugum olacak. Bisikletin kasasina atarim artik kitaplari. Yapacak bir sey yok.

Hesapladigimda bana gerek olan kitaplar 7000 lira civari tutuyor indirimli halleri ile. Kardesiminkiler de 3000 lira civari. Zaten 10 bin etti. Yarin uniye gittigimde de fotokopi alma, diger kitaplar falan derken 5 yil da ekstra masraf. Kardesimin Lisede kullanacagi ve YKS yili kullanacagi kitaplar da ayri masraf. Tablet ucuza bile geliyor ama nafile.