Genelleme yapılmamalı. Fazla takıntı yapılmaması gerektiğine katılıyorum. Olursa olur, olmazsa olmaz. Bu kadar basit. Ama, çoğu yazan erkeklerin abaza ve aynı mesajları yazan erkekten yüzlerce olmasından bir yere kadar kadınları haklı buluyorum. Bir de yılışık olan erkekler var onlar da ayrı bela.

Dostum bahsettiğim şey o değil. Ben kendine saygı duymayıp, karşı tarafı üstün bir ırk gibi gören erkeklere ithafen yazdım bunları. Senin dediklerin başka bir boyut, onlara cinsiyet fark etmeksizin karşıyım zaten.

Dostum madem öyle neden öyle bir emoji attın anlamadım. Benim söylediğim şey zaten bunun olgunluk olduğu değildi, bunlar saçma ve akılsızca davranışlar.

Ergenlikte mantık aranmaz. kimisinin ergenliği ağır geçerken kimisinin ki çok hafif geçebilir çok da takılmamak lazım. Ama tabii ben böyle deyince durum değişmiyor.

Eşitlik hakkında düşüncelerimi soruyorsan söyleyeyim bence eşitlik diye bir şey yok ve olmamalı. En basitinden eğitim hakkı bile eşit değil. Herkes aynı eğitimi görmüyor ama aynı sınava giriyor. Eğitim seviyesi ise doğrudan insanları etkiliyor e zaten o insanlar da şu anda yaşadığımız toplumu oluşturuyor.
Ben olacağını sanmıyorum ama olur da toplumda adaleti sağlarsak ve kişiye yeteneğine göre eğitim verebilirsek birçok şey hallolur.
Baktık ki aynı durumdayız o zaman da da denedik ama yapamadık deriz en azından. Ama en büyük problem şu bende dahil yeni bir şey denemeye korkuyoruz artık. Bunun da nedeni konfor alanından çıkamıyoruz ve vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımız yüzünden toplumda bir şeyleri değiştirmeye yanaşmıyoruz. Daha iyi yöneticiler seçmiyoruz mesela. Tabii ki yine eğitim seviyemiz bizi yönetenleri belirliyor ve buna bağlı olarak istisnasız her gün her şeyden şikayet ediyoruz ama en basitinden daha kendimizi bile değiştirmiyoruz ki bizi yönetenler nasıl değişsin?

Son düzenleme:
Ne var bunda? Gençler heyecanlı. E bir de tecrübesiz ki soruyor. 13-15 yaşındaki çocuktan ilişki tecrübeliği bekliyorsun. Çocuk görmüş, güzelliğini sevmiş. İlişkiyi de tatmak istiyor.

Bence kimsenin başkasının hayatını körü körüne yargılamaya pek de hakkı yok. Sana göre doğru bana yanlış. Hani kime göre neye göre kısmı biraz belirleyici oluyor böyle durumlarda. Zaten bana sorarsanız bu hayatta doğru ve yanlış kişiden kişiye toplumdan topluma değişiyor. Onun için çok da şey etmemek lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ben de erkekler ilk adimi atar gibi şeylere hiç katılmıyorum. Şu anki erkek arkadaşıma çıkma teklifini ben etmiştim ve bu normal yani. Neyse bir de şey var. Hani sen de yazmışsın işte kız şöyle yaptı bu ne anlama geliyor gibisinden sorular oluyor işte ben bunun biraz da şeyden kaynaklandığını düşünüyorum. Kızların en küçük samimi davranışında kızın hoşlandığı, yürüdüğü çıkarımına ulaşıyor erkekler ve kendi kendilerine yükseliyorlar. Sonra kız friendzone atınca suçlu kız oluyor. Ben bunu aşırı yaşadım.

Kadınlar değerini doğuştan alır erkek ise sonradan inşaa eder. Kadınların sunduğu yek şey büyük oranda cinsellik olduğu için ve bu da erkek için önemli tek şey olduğu için ilgi odağı oluyorlar doğal olarak. Bu durum normal yani.

Bizim erkeklerde sorun var; bir kıza çölde su bulmuş gibi davranıyorlar, bunu yapanların da kendine saygısı yok. Kızlar da buna istinaden kendilerini bir şey sanıp abuk sabuk şeyler söylüyorlar: ‘Yazma deyince yazmayan erkek prenses erkek, hesabı ödemeyen erkek prenses erkek, ilgi göstermeyen erkek prenses erkek.’ Zaten kızlara binlerce erkek yazıyor, onlar da sanki katalogdan kıyafet seçer gibi erkek seçiyorlar. Bu durum böyle devam ederse sağlıklı ilişkilerin olacağını düşünmüyorum.

Kadınlar değerini doğuştan alır erkek ise sonradan inşaa eder. Kadınların sunduğu yek şey büyük oranda cinsellik olduğu için ve bu da erkek için önemli tek şey olduğu için ilgi odağı oluyorlar doğal olarak. Bu durum normal yani.
Bence normal değil de zaten biz insanlar da aklımız olmasa hayvandan pek de farksız değiliz. Hoş, hayvandan farksız olmadığımız durumlar da oluyor görüyoruz yani. Bu dünyada herkes her şeyin kendi düşündüğü gibi olmasını ister.
Oysa bu kime göre neye göre ne kadar doğru? Doğru yanlış iyi kötü gibi kavramlar ise öznel şeyler ahlak felsefesinde bizlere öğretilen şeyler.
Kimisi evrensel ahlak yasası var derken kimisi yok diyor mesela. Zaten savaşların çatışmaların çıkmasının en temel nedeni herkesin doğru bildiği şeyi dayatması değil mi?

Bahsettiğiniz tiplerin genelde amacı zaten bir ilişki içinde olmak değil, cinsel ilişki yaşamak. Bu bir genelleme tabii, herkes böyle demek doğru olmaz. Kestirme yoldan amacını gerçekleştirmek için sürekli bunu yapmak zorundalar zaten. Sürekli iltifat, peşinde koşma falan. İşi cidden sevmek olan ile işi başka olan zaten anlaşılıyor.
Gerçekten sevip de sevdiğiyle kavuşamama durumda da zaten eyvallah deyip işi bırakmak doğru olanı. Ona yapılabilecek bir şey yok, bir kere ret yedikten sonra ısrarcı bir şekilde şansını denemeye devam etmek öz saygıyı düşürür. Ayrıca olası bir ilişki başlama durumunda kız daha üstün olur bu durumda.

Bence o kadar incellik akmiyor ya. Bir kiz olarak rahatsiz olmadim yani. Hatta kizlarin metalaştırılmasını eleştirmiş ki bence bütün hemcinslerim buna katılır. Başlığı görünce öyle bir şey beklemedim değil ama.