T.C. Ehliyetini KKTC ehliyetine çevirdiğin vakit süre sınırı olmuyor sanki KKTC'de ehliyet hakkı kazanmışsın gibi oluyor. Benim tavsiyem ehliyetini Türkiye'den ehliyetini alıp orada çevirttirmen taraftarıyım ve daha uyguna geliyor böyle yapınca. Kuzey'de T.C ehliyetiyle Ercan'dan giriş anından itibaren 6 ay sürmene izin veriyor. KKTC ehliyetinde 1 yıl'dan başlıyor 10 yıla kadar ehliyet süreleri var ama Türkiye'ye kıyasla çok pahalı. (ehliyeti alacağın yerin konumu:
https://share.google/B82lqoSP5jp2Sha2P)
Konudan bağımsız olarak eğer hayatını tamamen orada geçireceksen üniversite konusunda doğu Akdeniz Üniversitesi hariç diğer KKTC üniversitelerine (ydü, ukü, kstü, gaü...) Sakın bulaşma, hepsi ticarethane üniversitesi ve eğitim sıfır. Benden sana küçük ama değerli tavsiye olsun. Üniversiteyi Türkiye'de oku en sağlıklısı o olur. KKTC üniversitelerinin diplomaların dünyada tanınırlığı yok ve sonlarının ne olacağı belli değil. KKTC göründüğü gibi masum bir yer değil bu konuda. Kıbrıs konusunu bana sor ben sana eksiksiz cevaplayım. İki tarafa da çok hakimim.