Alta iki tane harita bıraktım gayet yeterli gibi gözüküyor şarj istasyonları fakat Tesla bulma konusu hala biraz zor.

@Ethem Efe

Eki Görüntüle 169353

Eki Görüntüle 169354

Dediğiniz gib gayet yeterli istasyonlar, şimdi konu şöyle. Ben alırsam Full otonom yükseltmelerle almak istiyorum. 2. el sitelerinde 1.2 milyona var Tesla modelleri Kıbrıs'ta ucuz çünkü arabalar vergi açısından falan. Ancak bunlarda otonom vs. var mı belirsiz tabii. O yüzden nasıl halledebilirim bilemedim.

Dediğiniz gib gayet yeterli istasyonlar, şimdi konu şöyle. Ben alırsam Full otonom yükseltmelerle almak istiyorum. 2. el sitelerinde 1.2 milyona var Tesla modelleri Kıbrıs'ta ucuz çünkü arabalar vergi açısından falan. Ancak bunlarda otonom vs. var mı belirsiz tabii. O yüzden nasıl halledebilirim bilemedim.

Full otonomun Kıbrıs'ta çalışacağını çok düşünmüyorum. Türkiye'de çok rezalet çalışıyor ki düzgün çalıştığı senaryoda da batırma ihtimali var. Bir de yükseltmesiz alsanız sonrasında uygulama üzerinden yükseltme yapılıyor olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Full otonomun Kıbrıs'ta çalışacağını çok düşünmüyorum. Türkiye'de çok rezalet çalışıyor ki düzgün çalıştığı senaryoda da batırma ihtimali var. Bir de yükseltmesiz alsanız sonrasında uygulama üzerinden yükseltme yapılıyor olması lazım.
Çalışmayacağını sanmıyorum pek, çok geliştirdiler. Şeritsiz yolda bişe gayet iyi gidiyordu en son.

Güney Kıbrısta 2 sene yaşayan ve Kuzey'e sürekli geçen birisi olarak konuşuyorum. KKTC'de Tesla alırsan elinde patlar. Kıbrıslılar ya Mercedes kullanır ya da Japon araçları kullanır iki tarafta da böyle başka markaları sürdüklerini ben görmedim. Tesla alırsan ne parçasını bulursun ne de ustasını bir de Kuzey'in elektrik altyapısı da çok sorunlu Kıbtek ilgilenmiyor hala. Zaten Kuzey Kıbrıs'ın yolları da hiç iyi değil her yer delik deşik, yollardaki delikleri hala ezberimde (sadece Lefkoşa çevreyolunun yolu güzel bir de Yeni Erenköy'den Acapulco'ya doğru giden yol güzel Google Maps'te görünmüyor orası daha). O yüzden Tesla aldın ve satmaya çalıştığında elinde patlama riski çok büyük.

Güney Kıbrıs'ta 2 sene yaşayan ve Kuzey'e sürekli geçen birisi olarak konuşuyorum. KKTC'de Tesla alırsan elinde patlar. Kıbrıslılar ya Mercedes kullanır ya da Japon araçları kullanır iki tarafta da böyle başka markaları sürdüklerini ben görmedim. Tesla alırsan ne parçasını bulursun ne de ustasını bir de Kuzey'in elektrik altyapısı da çok sorunlu kıbtek ilgilenmiyor hala. Zaten kuzey Kıbrıs'ın yolları da hiç iyi değil her yer delik deşik, yollardaki delikleri hala ezberimde (sadece lefkoşa çevreyolunun yolu güzel bir de yeni erenköy'den Acapulco'ya doğru giden yol güzel Google Maps'te görünmüyor orası daha). O yüzden Tesla aldın ve satmaya çalıştığında elinde patlama riski çok büyük.

Anladım sağ olun, hayır siz yaşıyorsunuz orada diye sorayım. Kuzey Kıbrıs'ta A1 ehliyeti için yaş sınırı nedir? Türkiye'de 125CC 16 yaş sürebiliyor ancak Kıbrıs için bilgi bulamadım.

Anladım sağ olun, hayır siz yaşıyorsunuz orada diye sorayım. Kuzey Kıbrıs'ta A1 ehliyeti için yaş sınırı nedir? Türkiye'de 125CC 16 yaş sürebiliyor ancak Kıbrıs için bilgi bulamadım.
Ben Kıbrısta yaşamıyorum artık İstanbul'a geri döndüm. Kuzeyde yaşamadım. Güney tarafında (Kıbrıs Cumhuriyetinde) yaşadım ikisi aynı adada farklı ülke.
Kuzey Kıbrısta, T.C ehliyetini çevirtip kullanabilirsin. T.C. ehliyetini geri alırken de Türkiye'de ehliyetini hangi ilçeden aldıysan oranın kaymakamlığından geri alıyorsun ama karşılığında KKTC ehliyetini veriyorsun. Güney Kıbrısta A1 için yaş sınırı 16 yaşını doldurman gerekiyor, Kuzey Kıbrısta Güney Kıbrısla ehliyet uyumu olması açısından yine 16 yaşını doldurman gerektiğidir. (Kuzey Kıbrıs tanınmadığı için Güney Kıbrıs ile koordineli olması gerekiyor aradaki sınır kapılarından Kıbrıs Türklerinin geçişini zorlaştırmamak adına)

Ben Kıbrıs'ta yaşamıyorum artık İstanbul'a geri döndüm. Kuzeyde yaşamadım. Güney tarafında (Kıbrıs cumhuriyetinde) yaşadım ikisi aynı adada farklı ülke.
Kuzey Kıbrıs'ta, T.C ehliyetini çevirtip kullanabilirsin. T.C. Ehliyetini geri alırken de Türkiye'de ehliyetini hangi ilçeden aldıysan oranın kaymakamlığından geri alıyorsun ama karşılığında KKTC ehliyetini veriyorsun. Güney Kıbrıs'ta A1 için yaş sınırı 16 yaşını doldurman gerekiyor, kuzey Kıbrıs'ta güney Kıbrıs'la ehliyet uyumu olması açısından yine 16 yaşını doldurman gerektiğidir. (kuzey Kıbrıs tanınmadığı için güney Kıbrıs ile koordineli olması gerekiyor aradaki sınır kapılarından Kıbrıs türklerinin geçişini zorlaştırmamak adına)

Çok teşekkürler, tanıdığım orada yaşayan 18 yaş doldurulmalı denmişti benim de ayarım kaçmıştı biraz. Bunu duymak sevindirdi. Ehliyeti Kıbrıs'ta almayı düşünüyorum. En azından daha mantıklı geliyor 2 ay gibi bir süre içerisinde taşınacağım düşünürsek. Ancak süre uzarsa Türkiye içi alıp orada çevirtebilirim sanırım. Bu çevirtme mevzusu zamanlı diye söylenmişti bana o yüzden biraz çekingen davranıyordum. Örnek veriyorum 6 ay boyunca kullanmak için belli bir ücret ödeyip sonra tekrar ödemek vs. neyse, çok teşekkür ederim bilgiler için.

Çok teşekkürler, tanıdığım orada yaşayan 18 yaş doldurulmalı denmişti benim de ayarım kaçmıştı biraz. Bunu duymak sevindirdi. Ehliyeti Kıbrıs'ta almayı düşünüyorum. En azından daha mantıklı geliyor 2 ay gibi bir süre içerisinde taşınacağım düşünürsek. Ancak süre uzarsa Türkiye içi alıp orada çevirtebilirim sanırım. Bu çevirtme mevzusu zamanlı diye söylenmişti bana o yüzden biraz çekingen davranıyordum. Örnek veriyorum 6 ay boyunca kullanmak için belli bir ücret ödeyip sonra tekrar ödemek vs. neyse, çok teşekkür ederim bilgiler için.
T.C. ehliyetini KKTC ehliyetine çevirdiğin vakit süre sınırı olmuyor sanki KKTC'de ehliyet hakkı kazanmışsın gibi oluyor. Benim tavsiyem ehliyetini Türkiye'den ehliyetini alıp orada çevirttirmen taraftarıyım ve daha uyguna geliyor böyle yapınca. Kuzey'de T.C ehliyetiyle Ercan'dan giriş anından itibaren 6 ay sürmene izin veriyor. KKTC ehliyetinde 1 yıl'dan başlıyor 10 yıla kadar ehliyet süreleri var ama Türkiye'ye kıyasla çok pahalı. (Ehliyeti alacağın yerin konumu: https://share.google/B82lqoSP5jp2Sha2P)

Konudan bağımsız olarak eğer hayatını tamamen orada geçireceksen üniversite konusunda Doğu Akdeniz Üniversitesi hariç diğer KKTC üniversitelerine (YDÜ, UKÜ, KSTÜ, GAÜ,...) sakın bulaşma, hepsi ticarethane üniversitesi ve eğitim sıfır. Benden sana küçük ama değerli tavsiye olsun. Üniversiteyi Türkiye'de oku en sağlıklısı o olur. KKTC üniversitelerinin diplomaların dünyada tanınırlığı yok ve sonlarının ne olacağı belli değil. KKTC göründüğü gibi masum bir yer değil bu konuda. Kıbrıs konusunu bana sor ben sana eksiksiz cevaplayım. İki tarafa da çok hakimim.

Son düzenleme:
T.C. Ehliyetini KKTC ehliyetine çevirdiğin vakit süre sınırı olmuyor sanki KKTC'de ehliyet hakkı kazanmışsın gibi oluyor. Benim tavsiyem ehliyetini Türkiye'den ehliyetini alıp orada çevirttirmen taraftarıyım ve daha uyguna geliyor böyle yapınca. Kuzey'de T.C ehliyetiyle Ercan'dan giriş anından itibaren 6 ay sürmene izin veriyor. KKTC ehliyetinde 1 yıl'dan başlıyor 10 yıla kadar ehliyet süreleri var ama Türkiye'ye kıyasla çok pahalı. (ehliyeti alacağın yerin konumu: https://share.google/B82lqoSP5jp2Sha2P)

Konudan bağımsız olarak eğer hayatını tamamen orada geçireceksen üniversite konusunda doğu Akdeniz Üniversitesi hariç diğer KKTC üniversitelerine (ydü, ukü, kstü, gaü...) Sakın bulaşma, hepsi ticarethane üniversitesi ve eğitim sıfır. Benden sana küçük ama değerli tavsiye olsun. Üniversiteyi Türkiye'de oku en sağlıklısı o olur. KKTC üniversitelerinin diplomaların dünyada tanınırlığı yok ve sonlarının ne olacağı belli değil. KKTC göründüğü gibi masum bir yer değil bu konuda. Kıbrıs konusunu bana sor ben sana eksiksiz cevaplayım. İki tarafa da çok hakimim.

Anladığım kadarıyla ehliyeti çevirtmessem 6 ay gibi bir sürem oluyor ardından ücret ödemem gerekiyor. Ancak tek seferlik ömürlük ehliyet çevirme gerçekleştirebiliyorum? Üniversiteler hakkında bilgi verdiğiniz için sağ olun. Bir takım sağlık sorunlarım olduğu için liseyide evde eğitimle okuyordum Türkiye içerisinde. Kuzey Kıbrıs'ta böyle bir sistem olduğunu sanmıyorum. Tek şansım açık liseye geçmek olacaktır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi ehliyeti Türkiye içinde almaya çalışacağım.

T.C. Ehliyetini KKTC ehliyetine çevirdiğin vakit süre sınırı olmuyor sanki KKTC'de ehliyet hakkı kazanmışsın gibi oluyor. Benim tavsiyem ehliyetini Türkiye'den ehliyetini alıp orada çevirttirmen taraftarıyım ve daha uyguna geliyor böyle yapınca. Kuzey'de T.C ehliyetiyle Ercan'dan giriş anından itibaren 6 ay sürmene izin veriyor. KKTC ehliyetinde 1 yıl'dan başlıyor 10 yıla kadar ehliyet süreleri var ama Türkiye'ye kıyasla çok pahalı. (ehliyeti alacağın yerin konumu: https://share.google/B82lqoSP5jp2Sha2P)

Konudan bağımsız olarak eğer hayatını tamamen orada geçireceksen üniversite konusunda doğu Akdeniz Üniversitesi hariç diğer KKTC üniversitelerine (ydü, ukü, kstü, gaü...) Sakın bulaşma, hepsi ticarethane üniversitesi ve eğitim sıfır. Benden sana küçük ama değerli tavsiye olsun. Üniversiteyi Türkiye'de oku en sağlıklısı o olur. KKTC üniversitelerinin diplomaların dünyada tanınırlığı yok ve sonlarının ne olacağı belli değil. KKTC göründüğü gibi masum bir yer değil bu konuda. Kıbrıs konusunu bana sor ben sana eksiksiz cevaplayım. İki tarafa da çok hakimim.

Ailemle konuştum, annem şu an kuzey Kıbrıs'ta. Ehliyet için yıllık 1500 TL ödemiş geçici ehliyet kağıdı tarzı bir şey vermişler eline. Anlamadığım nokta şu, benim para ödemem gerekecek mi süreli olarak yoksa tek seferlik bir işlem ile ehliyetimi tamamen değiştirebilecek miyim?

Dediğiniz 6 ay süre 3 aya indirilmiş sanırım bu arada.

Son düzenleme: