kayra sezgin

Üyecik
Recep Baltaş'ın 4 ay önceki SSD klonlama videosundan yola çıkarak mecbur kaldığımdan ötürü klonlama yapmam gerekti. Videonun 2. dakikasına kadar olan kısma kadar sorunsuz uyguladım her şeyi ve şu an çalışan PC sadece mavi ekran veriyor, başka hiçbir şey yapamıyorum. Recep Baltaş videosuna yaptığım yoruma da cevap vermedi, format atabileceğim bir USB vs. de yok. Recep Baltaş buna da destek olur mu? Zannetmiyorum bozduğumla kaldım, sakın denemeyin gidin bir yere format attırın kaç paraysa bundan iyidir.

Kaba bir yorum. Sürücü çakışması yüzünden mavi ekran alıyorsunuz. Recep Baltaş size cevap vermek için hazır kıta mı bekliyor sizce? İnsanların hayatları ve işleri var. Ben Recep Baltaş'ın yorumunuzu gördüğünü bile sanmıyorum. Öyle bir yazmışsınız ki sanki Recep Baltaş geldi bilgisayarinizi bozdu gitti. Avukatlık yapacak bir fanatik olmadığımı bütün Sosyal de biliyor.

Çözüme gelecek olursak, yapmanız gereken şey boot bölümünü silip baştan oluşturmak ve Windows içindeki sürücüleri temizlemek. Tabi UEFI kuruluma sahip değil iseniz AHCI/IDE modu muhabeti de var. Windows boot esnasında disk sürücüsüne ihtiyaç duyduğu için sistemin yüklü olduğu bölümü de kaybediyor olabilir. (Bakınız: Intel RST driver muhabbetleri.)

Siz en iyisi WinPE ya da Linux gibi kurmadan çalışan bir sistem başlatıp yedek alın ve temiz bir Windows kurun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaba bir yorum. Sürücü çakışması yüzünden mavi ekran alıyorsunuz. Recep Baltaş size cevap vermek için hazır kıta mı bekliyor sizce? İnsanların hayatları ve işleri var. Ben Recep Baltaş'ın yorumunuzu gördüğünü bile sanmıyorum. Öyle bir yazmışsınız ki sanki Recep Baltaş geldi bilgisayarinizi bozdu gitti. Avukatlık yapacak bir fanatik olmadığımı bütün sosyal de biliyor.

Çözüme gelecek olursak, yapmanız gereken şey boot bölümünü silip baştan oluşturmak ve Windows içindeki sürücüleri temizlemek. Tabii UEFI kuruluma sahip değil iseniz AHCI/IDE nodu muhabeti de var.

Siz en iyisi winpe ya da Linux gibi kurmadan çalışan bir sistem başlatıp yedek alın ve temiz bir Windows kurun.

Kardeşim 2 hafta önce aynı sorunu yaşayan adama da cevap verilmemiş? Kaba anlayışın da beni bayağı güldürdü açıkçası boot kısmında herhangi bir değişiklik yapsam da yapmasam da aynı hatayı veriyor çıkmıyor mavi ekrandan yazdığın çözümü zaten denemiş bulunuyorum yani. Mağdur olup da adamı takdir mi etmeliyim? Ne bekliyorsun anlayamadım tam olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Kardeşim 2 hafta önce aynı sorunu yaşayan adama da cevap verilmemiş? Kaba anlayışın da beni bayağı güldürdü açıkçası boot kısmında herhangi bir değişiklik yapsam da yapmasam da aynı hatayı veriyor çıkmıyor mavi ekrandan yazdığın çözümü zaten denemiş bulunuyorum yani. Mağdur olup da adamı takdir mi etmeliyim? Ne bekliyorsun anlayamadım tam olarak.
Ben her ay düzenli olarak sistem diski clone yapan adamım. Gelip foruma direk kabalık yapmadan sorabilirsinuz. Benim gibi kişiler de bu forumu geziyor. Mutlaka biri çıkar "Gel kardeşim şunu deneyelim" der.

Mavi ekran sorununun yüzlerce farklı sebebi olabiliyor. Genel problemler zaten her yerde anlatılıyor. ChatGPT'ye bile sorsanız size WinPE boot ettirip baştan System Reserved kısmı oluşturtacak.

Benim burada sinirimi bozan şey, birinin faydalı içerik üretip sanki bilerek zarar veriyormuş gibi konuşmanız. Kimseye cevap vermediğini düşünüyorsanız foruma da bir göz atın derim.

Dilerseniz, temiz kurulum istemiyorsanız, sorunu da çözmeye odaklanabiliriz.

Dosyalara erişmek için bir Linux dağıtımını live olarak USB üzerinden çalıştırabilirsin ya da kurtarma modunda CMD üzerinden USB'ye atabilirsin.

USB olmaması kötü olmuş.

Klonlama işleminin PC ye zarar verdiğini veya soruna sebep olduğunu ilk kez duyuyorum. (Kaynak diske)
Klonlama yaptığınız diski söktüğünüzde de mi sorun devam ediyor?

Sanırım 100 den fazla disk yedeği (Klon değil ama benzer işlem.) alıp geri yüklemişimdir, sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
En son 3 gün önce yaptım.

Klonlama işleminin PC ye zarar verdiğini veya soruna sebep olduğunu ilk kez duyuyorum. (Kaynak diske)
Klonlama yaptığınız diski söktüğünüzde de mi sorun devam ediyor?

Sanırım 100 den fazla disk yedeği (Klon değil ama benzer işlem.) alıp geri yüklemişimdir, sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
En son 3 gün önce yaptım.
klonlamaya fırsat bile kalmadı, cmd den klonlama yapacağım diski temizledim herhangi bir sorun olmadı fakat casper11 de klonlama yapmak üzereyken diski görüntüleyemedim, bilgisayarım da diski görüyordum oysa ki bir problem yoktu, reset attım belki program resetten sonra düzelir diye şuan hiç bir işlem yapamıyorum öylece mavi ekranda kalıyor, uefı vs değiştiriyorum diskleri söktüm değiştirdim herhangi bir değişiklik yok büyük ihtimalle pcyi sırtlayıp götürmem gerekiyor bilen birisine :(