MAC adresleriyle uğraşmana gerek yok. Türk Telekom'da da TurkNet'te de bildiğim kadarıyla MAC kontrolü yok. Router sıfırlayıp yeniden dene istersen.
Detaylar
Kim cevapladı?Router sıfırladım ama SFP arayüzüne erişim sağlayamıyorum. Daha önce açtığım arıza kaydı için az önce telekom ekipleri yeni bi ONT cihazı getirdi. Sıfırlayıp tekrar deneyeceğim. Umarım SFP arayüzüne erişebilirim.MAC adresleriyle uğraşmana gerek yok. Türk Telekom'da da TurkNet'te de bildiğim kadarıyla MAC kontrolü yok. Router sıfırlayıp yeniden dene istersen.
Şu konuya bir göz atın tekrar. SFP portunun altında ışık yanıyor olması lazım.
Keenetic Hero'ya Huawei MA5671A GPON SFP + ONT taktım. Cihaz bağlı gözüküyor, IP adresini de manuel atadığım halde arayüzüne bağlanamıyorum.
Ürün sorunsuz çalışıyor zira ASUS BE88U ile sorunsuz bağlandım 802.1Q kapadıktan sonra. @Majdev müsait olduğunda bakar mısın?
Ürün sorunsuz çalışıyor zira ASUS BE88U ile sorunsuz bağlandım 802.1Q kapadıktan sonra. @Majdev müsait olduğunda bakar mısın?
- Recep Baltaş
- hero keenetic openwrt sfp
- Forum: Ağ Donanımları
Bu konuyu inceledim ancak SFP arayüzüne erişimim hala yok. İnterface komutunu girdim vs. ama nafile. Daha önce erişebiliyordum ama en alttaki ve en üstteki Mac adreslerini değiştirdikten sonra SFP arayüzüne erişimim kalmadı. Yanıt vermesi çok uzun sürdü yazıyor sadece. Terminal üzerinden SSH ile de bağlanamıyorum. SFP IP alıyor, porttaki ışık da yanıyor. Yukarılarda attığım gibi hem bağlı hem de sinyal gözüküyor. PPPoE bilgileri alamıyor. SFP arayüzünde yaptığım bir yanlışlık varsa da arayüze erişimim yok. Majdev'in Firmware dosyasını, SFP arayüzüne girmeden tekrar yükleme şansım veya SFP modülünü sıfırlama şansım var mı acaba? MAC adresi değişikliği yüzünden arayüze erişemiyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
SFP arayüzüne girdiğiniz MAC adresini Keenetic SFP portu için emüle etmeyi deneyin.
Galiba onu beceremeyeceğim. Active ve Standby Software Version olarak 2 adet bilgi mevcuttu. 2'sini de denedim, Seri No da denedim ama PPPoE IP alamadı. Aldığım yer ile görüşüp değişim veya iade konusunda yardım isteme dışında bir seçeneğim sanırım kalmadı. Alcatel SFP alıp bir de onu deneyeyim ama önce Alcatel ONT'larda hangi bilgilerin girilmesi gerektiğini iyice öğrenmem lazım
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Fake O5 durumu klasik Nokia saha 
Merhaba, GPON altyapısında Nokia/Alcatel-Lucent OLT kullanılan sahalarda karşılaştığımız oldukça ilginç ve can sıkıcı bir durumu paylaşmak istiyorum. Eğer ISP’nizin sağladığı mevcut ONT/ONU cihazını değiştirmek istediğinizde ve Nokia/Alcatel-Lucent bir OLT’ye bağlıysa, cihazınız O5 durumuna geçmesine rağmen IP alamıyor ve mevcut VLAN ID’lerini göremiyorsanız, aslında aldığınız O5 durumu gerçekte sahte olabilir. Bu konuyla ilgili hack-gpon.org üzerinde bir açıklama yapılmış. Kısaca özetlemek gerekirse; ONT/ONU cihazınızın yazılım sürümü ile OLT’nin beklediği yazılım bilgileri...
- Majdev
- fakeo5
- Forum: İnternet Erişimi
Superonline Huawei kullanıyor ama kullanıcı adı şifre vermiyor. Telekom Nokia kullanıyor bu da fake O5 yapıyor. Lanet ettim ya
Keenetic ekibi ücret karşılığı SFP flashlıyormuş. SFP'yi oraya göndereceğim. Bilgilerimi kullanarak bana Firmware yazarlar mı acaba düşünmekteyim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Ekip dediğiniz kim? bu bilgiyi kim verdiSuperonline Huawei kullanıyor ama kullanıcı adı şifre vermiyor. Telekom Nokia kullanıyor bu da fake O5 yapıyor. Lanet ettim yaKeenetic ekibi ücret karşılığı SFP flashlıyormuş. SFP'yi oraya göndereceğim. Bilgilerimi kullanarak bana Firmware yazarlar mı acaba düşünmekteyim.
Merhaba SFP için hazırladğınız Custom FW İngilizce desteği var mı acaba?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-