Kola yerine sağlıklı ne tüketilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Koneko Toujou
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 402
  • Etiketler Etiketler
    kola
Ben aktif bisiklete biniyorum ve maden suyu, el yapımı yoğurt ile ayran yapıyorum. Birbirine karıştırıp, biraz da limon sıkıp öyle tüketiyorum. Hem almam gereken mineralleri alıyorum hem de serinliyorum

Not: Maden suyunun asitini kaçırıp içiyorum bu arada, asitli değil

Şekersiz kola piyasadaki en sağlıklı içecektir.

Deme öyle, oradan buradan duyduğuna inanıp sekersiz içecekler mutasyona sebep oluyor diyenler gelir birazdan . Dozunda içilen sekersiz içecek gibisi yoktur. Hem tat alıyorsun hem de su gibi kalori neredeyse yok ve şekerden uzak. Şekerli koladan uzaklaşmaya calisan insanlara "sekersiz içecekler icme" demek, o insanı yarin bir gun canı cekince tekrar şekerli kolaya iter, bu da yarardan cok zarar saglar.

Şekersiz içecekte 'tat' nasıl var acaba hiç düşündün mü dostum

Churchill, gül şerbeti gibi gerçek ve katkı maddesiz, tercihen ev yapımı meşrubatlar, maden suyuyla yapılmış ayran (maden suyu + yoğurt, biraz ekşi gelebilir ilk içişinizde), şalgam, gerçek taze sıkım meyve suları (bulabildiğiniz herhangi bir meyve suyu ya da kendiniz hangisini hazırlayabilirseniz).

Ben ayran ve soda tüketiyorum en çok. Bazen kefir aldığım da oluyor. Kolayı 15 senedir içmiyorum. Vişne suyuna bayılıyorum özellikle ama evde yapamıyorum onu da. Katı meyve sıkacağı alacağım bir ara, ne istiyorsan suyunu sıksın

Kolanın yerini hiçbir şey tutmaz. Az içmeye çalış. Belki sade gazoz olabilir ama o da aynı bokun laciverti yani.

Şekersiz içecekte 'tat' nasıl var acaba hiç düşündün mü dostum

Aspartam, asesülfam potasyum, sukraloz ve bitkisel bir özü stevia. Bu maddeler normal şekerden yüzlerce kat daha tatlı oldukları için içeceklere gram bazında değil, miligram düzeyinde eklenirler ve bu sayede ürüne neredeyse hiç kalori yüklemeden aynı tadı verebilirler.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) gibi büyük sağlık kuruluşları, bu tatlandırıcıların güvenli kullanım limitlerini "Kabul Edilebilir Günlük Alım" (ADI) adı verilen bilimsel bir ölçüyle belirler. Örneğin, üzerinde en çok araştırma yapılan tatlandırıcılardan biri olan aspartam için bu sınır, vücut ağırlığının kilogramı başına günlük 40 ila 50 miligram olarak belirlenmiştir. Bu üst sınır pratikte oldukça yüksek bir tüketime denk gelir; ortalama 70 kilogram ağırlığındaki bir bireyin bu güvenli eşiğe ulaşması için gün içinde arka arkaya yaklaşık 10 ila 14 kutu şekersiz gazlı içecek tüketmesi gerekir. Dolayısıyla makul ve dengeli bir günlük tüketimde bu sağlık sınırlarının aşılması pek olası değildir. Bu oranda şekerli içecek tüketmek daha büyük bir yıkıma sebep olur ve bunun dışında 14 kutu ne içersen iç zarar verir zaten.
Klasik şekerli kolalar yerine şekersiz alternatifleri tercih etmek her şeyden önce vücuda çok yüksek miktarda sıvı şeker ve boş kalori girmesini engeller. Normal bir kutu şekerli kolada yaklaşık 35-40 gram (yaklaşık 10 küp şeker kadar) hızlı sindirilen şeker ve buna bağlı olarak 140-150 kalori bulunurken şekersiz içecekler sıfır kaloriye sahiptir. Bu durum günlük kalori alımını sınırlandırmayı, kilo kontrolünü sağlamayı veya yağ yakım süreçlerini desteklemeyi çok daha kolaylaştırır. Diğer yandan şekersiz içecekler ağız içindeki zararlı bakterilerin asit üreterek diş minesine zarar vermesine (diş çürüklerine) zemin hazırlamaz, bu da ağız sağlığı açısından net bir kazanım sağlar. Mars'taki uzaylılardan duyduğunuz şehir efsanelerinin tersine, ağzınız çürümez yani merak etmeyin .

Her insan şeker tüketmeye müsait olmadığı gibi diyabetik insanların da içecek tüketme, en azından tadı olan şeyleri tüketme hakkı olduğunu unutmamamız gerekir. Diyabetik bireyler için ise bu içecekler kan şekerini ve insülin seviyelerini aniden zıplatmadığı için beslenme yönetiminde önemli bir konfora dönüşür. Diyabet hastaları şeker dengelerini bozmadan tatlı tüketme isteğini baskılamak adına bu tür şekersiz gazlı içecekleri, yapay tatlandırıcılı alternatifleri rahatlıkla hayatlarına dahil edebilirler. Şekersiz içecekler, glisemik kontrolü riske atmadan diyet çeşitliliği sağlar. İnsanlar sadece maden suyu ve ayran içmek zorunda kalmazlar.

Şekersiz içeceklerin kanser yapmadığını, anlatilan sehir efsanelerine uymadığını yazan makale ve bilimsel yazılardan bazilari:

Ben de yapay zeka kullanabiliyorum dostum teşekkür ediyorum bu arada da bana içlerinde yer alan madde zarar veriyor. Gidip kola bağımlısı birine şekersiz içecek iç kafana göre diyemem yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…