Ben de yapay zeka kullanabiliyorum dostum teşekkür ediyorum bu arada da bana içlerinde yer alan madde zarar veriyor. Gidip kola bağımlısı birine şekersiz içecek iç kafana göre diyemem yani

Neden geri vites yapıyorsun? Ben bal gibi de diyorum ve arkasında da saglam kanıtlarla duruyorum. Sana zarar veriyorsa oraya yazacaksın, "kisisel alerjim var" diye. Bu, süte alerjisi olan birisinin "süt icmeyin" demesi gibi bir şey.

Nereden duyuyorsunuz bu saçmalıkları bilmiyorum ama sizin kafanızda kurduğunuz hayali zararlar yuzunden şekersiz icecek onermeyip sekerli içecege mi mahkum bırakalım insanlari? Adam bağımlıyım diyor, ne yapıp etse de kolaya geri döner. En azindan gidip 10'da 1'i bile zararı olmayan şekersiz halini icer.

Burada kanıtlarla konuşuyoruz, madem şekersiz içecek uzmanisin at bakayım hangi makaleden kaynakli onermiyorsun?

Ben kola ve genel olarak diger sekerli icecekleri uzun suredir tuketmiyorum. Normalde caya seker atardim, o aliskanligi bile biraktim. Buz gibi sade maden suyu gom, cidden cok iyi gidiyor. Kinik, Beypazari, Kizilay Erzincan; bunlar iyidir.

İçinde bir çok markada Bor tespit edilmiş. Onlar da artık güvenli değil.
Maden suyunda bor oldugu zaten cok uzun zamandir biliniyordu. Yuzeysel ve yaniltici sosyal medya bilgilerine kanmayalim lutfen. Yasanan olay, Isvicre'ye gonderilen bir Beypazari serisinin Isvicre'nin standartlarindan daha yuksek bor icerdigi icin geri gonderilmesi. Bu maden suyunun guvenilir olmadigi anlamina falan gelmez. Sadece o ulkenin standartlarina uymadigi icin geri gonderildi. Turkiye'de ve tum dunyada gecerli olan bir durum degil. Her ulkenin standartlari, mevzuatlari farklidir. Gunde 1-2 sise icen kimse maden suyundan zehirlenmez. Gidip de bir oturusta 15 sise dikmiyorsan kafaya sorun yok yani.

Son düzenleme:
Neden geri vites yapıyorsun? Ben bal gibi de diyorum ve arkasında da saglam kanıtlarla duruyorum. Sana zarar veriyorsa oraya yazacaksın, "kisisel alerjim var" diye. Bu, süte alerjisi olan birisinin "süt icmeyin" demesi gibi bir şey.

Nereden duyuyorsunuz bu saçmalıkları bilmiyorum ama sizin kafanızda kurduğunuz hayali zararlar yuzunden şekersiz icecek onermeyip sekerli içecege mi mahkum bırakalım insanlari? Adam bağımlıyım diyor, ne yapıp etse de kolaya geri döner. En azindan gidip 10'da 1'i bile zararı olmayan şekersiz halini icer.

Burada kanıtlarla konuşuyoruz, madem şekersiz içecek uzmanisin at bakayım hangi makaleden kaynakli onermiyorsun?
Kanıtlarla konuşuyoruz dediğin yapay zekadan makale falan buldurmak. Bu işin profesörü gibi gerim gerim gerilip triplere giriyorsun. Komik. Bu söylediğin sağlam 'kanıtları' ilk mesajında yazsaydın o zaman mesela. Fabrika sahibi bu kadar savunmaz mesela. Bizde de böyle bir manyaklık var. Körü körüne bağlı olmamak lazım bir şeylere. Az relax. 21 yaşında alim, helal olsun.

@DarthGorsoy, @lindemann, sekersiz, tatlandiricili gazli icecekler saglikli urunler mi? Hayir. Ille de icilecekse seker bombasi olanlardan daha iyi bir secenek mi? Muhtemelen evet.

Olay bu kadar, uzun uzun tartisma yapmaya gerek yok tatlandiricilar icin. Su anda tatlandiricilar hicbir saglik sorununa sebep olmuyor demek de dogru degil, "sunu sunu yapiyor, tatlandirici tuketirsen 50 yasinda gidersin" demek de dogru degil. Bilimsel acidan iki uc da kanitlanmis degil.

Kanıtlarla konuşuyoruz dediğin yapay zekadan makale falan buldurmak. Bu işin profesörü gibi gerim gerim gerilip triplere giriyorsun. Komik. Bu söylediğin sağlam 'kanıtları' ilk mesajında yazsaydın o zaman mesela. Fabrika sahibi bu kadar savunmaz mesela. Bizde de böyle bir manyaklık var. Körü körüne bağlı olmamak lazım bir şeylere. Az relax. 21 yaşında alim, helal olsun.

Hem cahil hem de alingan bir kardeşimiz 😂

Yapay zekadan makale buldurmuyorum, başta Pub Med olmak üzere Avrupa'nın da onemli arastirmalarda bulunup yayınladığı bilimsel yazılar arasinda "şekersiz içecekleri" aratıp buraya yazıyorum. Belirli bir zeka seviyesini aşınca bunlar mumkun olabiliyor, aklında bulunsun. Kanıtları basta neden yazmadin diyorsun: ben senin gibi hayali ve ugdurma zararlar ile birisi çıkıp gelecek diye makale mi yazmak zorundayım ilk basta? Bilgime güvenerek şekersiz içeceklerin zararsız ve tuketilebilir olduğunu yazıyorum gayet normal insan gibi. Sonra sen çıkıp dedenden duyma bilgi ile burada boş yapıyorsun, mis gibi kanitlarla dolu cevabı yediğin zaman da geri vites yapıp yaşıma ve aileme atlıyorsun.

O vakit utan ki 30 yaşına gelmişsin hala cocuk gibi duyduğun yalan bilgileri tekrarliyorsun. Daha gidip araştırma yapacak kabiliyetin olmadigi gibi sana kanitlariyla sunulan bilgilere kisisel alerjin ile karsi çıkıyorsun. Fabrika sahibi bu kadar savunmaz, o yaşta bu olmaz, şu olmaz gibi konu dışı ve ezikçe mesajlar ile bir yere varamazsin benim atarli kardeşim. Bir dahakine bilmedigin konularda insanlar sana dogru olani öğrettiği zaman dinleyip öğren böyle. Yoksa bu kafayla sen bu yasa gelmişsin ama asıl senin okul hocaların ve aile bireylerin ne çekmiştir senin bu atarindan, baksana hala geçmemiş 😉.

@DarthGorsoy, @lindemann, sekersiz, tatlandiricili gazli icecekler saglikli urunler mi? Hayir. Ille de icilecekse seker bombasi olanlardan daha iyi bir secenek mi? Muhtemelen evet.

Olay bu kadar, uzun uzun tartisma yapmaya gerek yok tatlandiricilar icin. Su anda tatlandiricilar hicbir saglik sorununa sebep olmuyor demek de dogru degil, "sunu sunu yapiyor, tatlandirici tuketirsen 50 yasinda gidersin" demek de dogru degil. Bilimsel acidan iki uc da kanitlanmis degil.

Bilimsel olarak ciddi arastirmalar var ve bunların hepsini paylaşmaya kalksam burada konu bitmez lakin arkadaşın neye dayanarak zararlı olduğunu soylemesini bekliyorum, kendisi konu disinda saçma sapan cevaplar veriyor neye canı yandı anlamıyorum ama burada kaynaklariyla konuşup insanlara dogru bilgi verme niyetindeyim.

İlla şekersiz icecekler ve yapilan arastirmalar ile ilgili makale gibi konu acip bunlari mi eğiteyim ben burada? Konunun basinda şekersiz icecekler tüketilebilir ama oranına dikkat etmek lazim dedim, ağızda kötü tat bırakabilir finalde vb.

@DarthGorsoy, bazi calismalarda da bagirsak mikrobiyotasi, glukoz metabolizmasi gibi konularda etkileri gozlenmisti. Hepsi nedenselligi gostermese de oyle bilincsizce tuketilmemeli. Doz ayari cidden cok onemli. Zaten DHO da bunu diyor.

Katılıyorum. Su bile sınırında içilmeli. Terledikce, elektrolit kaybettikce su içersin, yararlı diye tek dikişte 4 litre su içmezsin mesela.

Kanser yapıcı maddeler grubu için de bir konu açmak gerek çünkü orada zaten yok yok... neticede şeker de oraya varıyor.