cemkaraca 127
Bilgin
| Merhaba, şu anda yaşadığım eve yeni taşındım. Eski model DemirDöküm hermetik kombi var evde ve sürekli tekrarlayan bir ateşleme arızası yaşıyorum. Sıcak suyu açtığımda kombi çıt çıt ateşleme yapıyor, alev alıp sıcak su veriyor ancak saniyeler sonra alevi kesiyor. Sonra su soğuyor ve cihaz kapanıp aynı döngüyü durmadan baştan alıyor. Geçen gün usta çağırdım. Fan motorunu ve hava presostatını değiştirdi. Kombi birkaç gün sorunsuz çalıştı fakat sonra aniden yine aynı arızaya geri döndü. Gözlemlediğim kadarıyla dışarıdaki baca borusu da hafif aşağı eğimli değil, dümdüz duruyor ancak bundan çok emin değilim. Yapay zekâ, bacayı kontrol etmemi söylemişti. Sizce parça değişiminden sonra arızanın tekrarlaması bacaya su dolmasından veya iç borunun çıkmasından mı kaynaklıdır, yoksa eşanjör, sensör veya iyonizasyon çubuğu gibi başka bir yere mi baktırmalıyım? Ev sahibi 2. el kombi taktırırım dedi ancak baca borusunda da sıkıntı varsa yeni taktırdığı kombi de aynı şekilde bozulabilir. Ayrıca yeni kombi taktırırken doğal gaz firmasına haber vermemiz gerekiyormuş ve doğal gaz benim üzerime kayıtlı. O konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim. |