Bir kucuk ekleme daha, 6 sene okuyup doktor olup sicak yerinde is yapmak mi yoksa bi omur sokak supurmek mi legal yastan itibaren?
Komunizmin varliginin amaci insanlari esitlemektir. Egitim, ekonomik, beslenme, barinma gibi haklarin esit olcude saglanabilmesidir.
Sovyetler belki basarili olmadilar ama unutulmamasi gereken bir sey var, sovyet binalari depremden asla yikilmiyor.
Mevzu yonetim biciminden ziyade insan olmak her zamanki gibi. Japonlarinki de yikilmaz
Ahlak ve erdem, gerisi pek dert degil.
(Not: Sovyet savas suclari ve halka yasananlardan bahsetmiyorum, teoride kalan kisim ve uygulamadan olan orneklerden ibaret sozlerim)
Aslinda 100% bir esitlik soz konusu olmuyor fiyatlarda. Islerin siniflarinda ve profesyonellik seviyelerine farkli maaslar baglaniyor fakat su an dunyada kabul goren kendini sosyal devlet diye anan devletlerin ettiklerinin hormonlu bir hali de halka saglaniyor, ornegin ev ve isitma.
Komunizmin varliginin amaci insanlari esitlemektir. Egitim, ekonomik, beslenme, barinma gibi haklarin esit olcude saglanabilmesidir.
Sovyetler belki basarili olmadilar ama unutulmamasi gereken bir sey var, sovyet binalari depremden asla yikilmiyor.
Mevzu yonetim biciminden ziyade insan olmak her zamanki gibi. Japonlarinki de yikilmaz
Ahlak ve erdem, gerisi pek dert degil.
(Not: Sovyet savas suclari ve halka yasananlardan bahsetmiyorum, teoride kalan kisim ve uygulamadan olan orneklerden ibaret sozlerim)