21931

Deneyimli
Makaleler
1
Merhaba,

Konami neden yıllık seriyi bozdu? 4 yıldır aynı oyunu boş güncellemelerde aynı seviyede tutuyorlar. Doğru düzgün açıklayan kaynak göremedim, sebebi rekabet diyor ancak pek inandırıcı gelmedi.

Bahsettiğiniz PES mi? EA ile lisanslarda kapışamayınca oyunu bitirdiler, ücretsiz yaptılar. Servis oyununa döndü, karttan kasadan falan kazanıyorlar. O sebeple de mobil oyun gibi geliştiriliyor.

Kaybettiler çünkü yarışı, onlar da mobil oyun mantığında gitmeye başladılar.
Şu kart işini getiren Goley'in sistemini çok iyi geliştirip kullandıkları için de kart bazında hâlen FIFA ile yarışıyorlar.

Merhaba,

Konami neden yıllık seriyi bozdu? 4 yıldır aynı oyunu boş güncellemelerde aynı seviyede tutuyorlar. Doğru düzgün açıklayan kaynak göremedim, sebebi rekabet diyor ancak pek inandırıcı gelmedi.

Yukarıda yazıldığı gibi lisans konusunun etkisi var bu durumda. EA ile lisans konusunda rekabet etmek çok zor, Konami ekonomik açıdan EA ile rekabet edebilecek kadar güçlü değil muhtemelen. EA FIFA için bir ton lisans aldı, pes ise yıllar boyunca çakma isim ve takımlarla rekabet etmeye çalıştı FIFA ile. Elbette tek sebebi bu değil ama. Servis oyunu mantığı ile küçük güncellemeler ve mikro ödeme sistemleri sayesinde daha az para harcayıp daha fazla para kazanıyorlar. Özellikle mobil cihazlarda bu durum çok daha açık ve net. Muhtemelen en çok da ekonomik sebepler yüzünden bu sisteme geçtiler.

Tamamen ekonomik nedenlerden dolayı. EA'in bütçesi Konami'nin bütçesinden daha yüksek. Bu sebeple lisansların çoğu EA'de. Şuan da PES'in tek geliri oyun içi kartlar ve günde 4 kez izlenen reklamlar. Zula gibi düşünebilirsiniz. Sadece para yatırıp kadronuzu güçlendirebiliyorsunuz. Bir pakette 150 oyuncu ve 2 tane düzgün adam oluyor. Ben bu sebeple oynamayı bırakıp sadece bilgisayar üzerinden FC 24 ve 25 oynamaya başladım.

PES, FIFA serisi ile sandığınız kadar iyi yarışmadı. Yıllar boyunca EA'in dev bütçesi ve dev satış rakamlarına daha fazla dayanamadı. 2013 yılında PES kendi rekorunu, 6 milyonun üzerinde satışı gerçekleştirdi fakat bir sonraki oyun 3 milyona kadar düştü. Rekabetin iyice bittiği yıl 2018. PES 1 milyondan az satarken FIFA 12 milyonu geçmişti.

Wining Eleven efsaneydi Türkiye ligi türkçe spiker dehşet güzeldi Lisans mevzusu olmasa uzun yıllar devam ederdi

Tamamen ekonomik nedenlerden dolayı. EA'in bütçesi Konami'nin bütçesinden daha yüksek. Bu sebeple lisansların çoğu EA'de. Şuan da PES'in tek geliri oyun içi kartlar ve günde 4 kez izlenen reklamlar. Zula gibi düşünebilirsiniz. Sadece para yatırıp kadronuzu güçlendirebiliyorsunuz. Bir pakette 150 oyuncu ve 2 tane düzgün adam oluyor. Ben bu sebeple oynamayı bırakıp sadece bilgisayar üzerinden FC 24 ve 25 oynamaya başladım.
Eklemeyi unutmuşum. Sunucu sorunları ve eşleştirme sistemleri de çok büyük problem. Benim kadromun gücü 3140 iken karşıma 3230 güçlü adamlar geliyor mesela.

Eklemeyi unutmuşum. Sunucu sorunları ve eşleştirme sistemleri de çok büyük problem. Benim kadromun gücü 3140 iken karşıma 3230 güçlü adamlar geliyor mesela.
Spanish lig oynadim dün benim gücüm 3070 karşıya 3130'luk rakip geldi ve son dakika 3-2 kaybettim.
Saçmalamaya başladı yine iyicene.