RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba, geçenlerde menzil arttırıcının ışığı yanmıyor diye bir konu açmıştım. Bugün aşağıdaki videoyu izledim ve kondansatörünün sorunlu olabileceğini öğrendim. Anlayan arkadaşlar baksa, kondansatör ne durumda söylese çok iyi olur. Yan yana duran yeşil renkli iki kondansatörden biri diğerine göre havada duruyor ve folyosu sıyrılmış. Sorun onda olabilir mi? Tamiri olası mı?

IMG_3245.webp
IMG_3250.webp

Yeşil kondansatör şişmiş gibi duruyor.
1749211041381.webp

Eğer kondansatörün altındaki siyah şey yuvarlak bir tabla gibi bir parçaysa kondansatör ömrünü yitirmiş demektir. 470uFarat kondansatör alacaksınız. Voltajı daha yüksek bir 470uF kondansatörünüz varsa onu deneyebilirsiniz. Çoğu zaman sorun çıkarmazlar. Haricinde aynı kondansatörden alabilirsiniz.
@Yener K , siz de inceleyin isterseniz hocam.

Bütün kondansatörlerden emin olmak adına varsa lehim beceriniz hepsini teker teker söküp uF destekli bir multimetre ile ölçüm yapabilirsiniz.

Yeşil kondansatör şişmiş gibi duruyor.
Eki Görüntüle 152862
Eğer kondansatörün altındaki siyah şey yuvarlak bir tabla gibi bir parçaysa kondansatör ömrünü yitirmiş demektir. 470uFarat kondansatör alacaksınız. Voltajı daha yüksek bir 470uF kondansatörünüz varsa onu deneyebilirsiniz. Çoğu zaman sorun çıkarmazlar. Haricinde aynı kondansatörden alabilirsiniz.
@Yener K , siz de inceleyin isterseniz hocam.

Bütün kondansatörlerden emin olmak adına varsa lehim beceriniz hepsini teker teker söküp uF destekli bir multimetre ile ölçüm yapabilirsiniz.
Ne lehim yapabilecek alet edevatım, ne lehim becerim, ne de multimetrem var. Alet çantasını zor hak ettik daha hahahaha. Ya servisine, tamirciye götürürüm ya da atarım gider beni aşar bunlar. Teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Kondansator oldukca ucuz bir bilesen. Uc bes TL bir sey. Degisimi de oldukca basit. Sosyalin elektronik bolumunde sehrindeki arkadaslarla iletisime gecip degistirtebilirsin tamirci ile ugrasmak istemiyorsan. Yalniz salt onu degil diger elektrolitik kondansatorleri de degistirmeni tavsiye ederim. Bunlarin saat olarak belirli omurleri var. Biri gittiyse digerlerinin omru de dolmak uzeredir.