ömercan

Uzman
Merhaba.

Konu başlığında anlaşılacağı üzere ethernet kablosu seçimi yaparken yapılan yanlış seçimler beni bu konuyu açmaya teşvik etti. Örnek veriyorum bende CAT 8 Ethernet kablosu almayı düşünüyorum ancak bu UTP STP FTP kablo dizaynları beni okudukça kafamı karıştırdı bir türlü Ethernet kablosu seçimi yapamıyorum, bu konuda bilgili bilinçli arkadaşların önerilerini duymak isterim.

Birçok sitede araştırdığım kadarıyla hemen hemen herkes yanlış Ethernet kablo seçimi ve önerilerine maruz bırakılmış (CAT anlamında değil) UTP STP FTP ve çeşitleri anlamında, ancak ne veren kişi bu kablo türleri hakkında bilgisi var ne de önerilen kişi yanlış kablo seçiminin doğuracağı sonuçlardan bilgisiz o yüzden bu konuyu açıp bende dahil bu konuda tamamen hangi tür ev için Ethernet kablosu seçmeliyiz adına bu konuya bilgili ve tecrübeli arkadaşların cevaplarını beklerim.

Ve çoğu Ethernet kablo konu önerilerine baktığım da birçok kişiye neredeyse herkese yanlış kablo türünün linkleri ile beraber almaları konusunda seçim sunulmuş ve bu yüzden modem ve anakarta giden Ethernet kablosu seçimleri yanlış önerilmiş.

Bu konuda ben artık UTP kablo türünden hariç bir kablo dizaynının ev kullanıcıları tarafından seçilemeyeceğine kanaat getirdim.

Ancak birçok öneride baktığımda hep STP, FTP, s/ftp, f/ftp, kablo dizayn türü önerilmiş ve yanlış yönlendirilmişler birçok kullanıcı bu sebepten bu konuyu açma gereği duydum,

Bende CAT 8 ethernet kablosu önerisi istiyorum yardımlarınızı ve bilgilerinizi eksik etmeyeceğinizi umuyorum.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT6A ya da CAT 7 üzeri internet hızı alabiliyor musunuz ki CAT 8 almayı düşünüyorsunuz? Bence gereksiz maliyete giriyorsunuz. UTP dışındakilerde de olay folyo kaplama ve kablonun üst kısmında ek koruyucularla alakalı, ev için belirttiğiniz gibi o da gereksiz maliyet. Tabi kabloyu halı altına koyup aşınmasına sebep olursanız o başka konu.

U/UTP bir CAT6 kullanıcıların yüzde doksasına yeterlidir. Ancak elektromanyetik dalgalardan etkilenen veya kablonun bir kısmı dışarıdan geçirilen kullanıcılar için işe yarayabiliyorlar.

Amazon aktif kullanıyorum gayet memnunum metre olarak daha kısalarıda mevcut. Gel gelelimki gerek var mı cat8 kabloya bence yok bizzat ben deneyimledim. Evimin iç tesisatında uydu kanallarından cat 6 kablo çektim aldığım internet değerleri çok memnun etmiyordu beni bende cat 8 kabloya geçeyim dedim ama o fiyatı ödemeye değecek bir fark oluşmadı tabiki. 850-925 Mbps hızları alırken +950 leri görmeyi umuyordum ama öyle bir fark oluşmuyor ne yazıkki hissedilecek bir fark yaratmıyor. Kablo sağlamlık olarak çok güzel ama kaç metre alacaksın? Eğerki benim gibi 15 metre veyahut üzeri alacaksan söylemeliyimki kablo cat 6'ya göre 2 kat ağır neredeyse. Yapıştırmalı kablo kanalları taşıyamıyor ek olarak destek istiyor(vida, çivi vs). Eğerki modem ile bilgisayar arası mesafe kısa ise böyle bir problem yaşatmaz. Yaklaşık 4 aydır sorunsuz kullanıyorum.

Verdiğin bilgi için sağ ol ancak işte bu durum bildiğiniz gibi değil yani eksik bilgi aslında bakın ben Cat konusunda değil ,UTP STP FTP ve çesit kablo güvenlik türleri hakkında ülkemizdeki yanlış kablo seçimlerinden sebep kullandıkları cihazlara ve korumalı örnek veriyorum STP folyo korumalı bir ethernet kablosu almalarının ev kullanıcıları için yarardan çok zararı olduğu konusunda bir çok elektrik kablo ile alakalı bütün sitelerde araştırma yaptım ve kablo denetçiler dernek başkanımı öyle bir şey olması gerekli ethernet kablolarında STP ethernet kablosu veya FTF -S/FTP - U/FTP yani şunu söylemek isterim UTP kablo türü haricindeki tüm diğer kablo yapılarında Topraklama yapılmalı ve içlerinde topraklama kablosu var ve bu topraklama tek taraflı yapılmalı yoksa o ethernet kablosu anten görevi görmekte ve yarardan fazla zarar vermekte daha çok parazit gürültü radyo frekansı ve jittere sebep vermekte ve bu iki tarafıda rj45 soketi takılı ethernet kablosunun iki tarafıda metal veya metal kaplama ve ethernet kablosunun gireceği örnek veriyorum modem router ve ya bilgisayar anakartının ethernet soket girişinin metal olması gerekiyor hiçbir yerde bu bilgiyi verdiklerini veya bu konuda bir bilgiye bu şekilde yazıya rastlamadığım için bu konuyu burada dile getirmek isteyerek bütün ülkemizdeki insanların bu konuda bilinçlenmesi adına bu konuyu açtım açıkcası başka herhangi bir sitede forumda üyeliğim yoktur 1 aydır bu konuyu arastırıyorum ve sonunda tamamen emin oldum ve bende hata yapavaktım en korumalı en iyi tür olan S/FTP ,kablo türü ethernet kablosu alacaktım iyi mi derinlemesine araştımışım modem ile anakart arasında kullanılacak kablo kesinlikle topraksız olmalı ve UTP kablo türü hariç diğer tüm kablo türleri topraklıdır ve sakıncalıdır yarardan fazla zarar verir hem anakarta hem modeme bilginize sunarım.

Bana cat8 mghzind,en dolayı istiyorum kaliteli 10 metre gerekli UTP ethernet kablosu olacak ancak varsa bildiğiniz bir yer söylerseniz veya link paylaşırsanız memnun olurum, istediğim metrede yok üstü altı var metre olarak 10 metre iyisini bulamıyorum amazonda filan bakıyorum ama yok UTP yok.

Saygılar

Verdiğin bilgi için sağ ol ancak işte bu durum bildiğiniz gibi değil yani eksik bilgi aslında bakın ben Cat konusunda değil ,UTP STP FTP ve çesit kablo güvenlik türleri hakkında ülkemizdeki yanlış kablo seçimlerinden sebep kullandıkları cihazlara ve korumalı örnek veriyorum STP folyo korumalı bir ethernet kablosu almalarının ev kullanıcıları için yarardan çok zararı olduğu konusunda bir çok elektrik kablo ile alakalı bütün sitelerde araştırma yaptım ve kablo denetçiler dernek başkanımı öyle bir şey olması gerekli ethernet kablolarında STP ethernet kablosu veya FTF -S/FTP - U/FTP yani şunu söylemek isterim UTP kablo türü haricindeki tüm diğer kablo yapılarında Topraklama yapılmalı ve içlerinde topraklama kablosu var ve bu topraklama tek taraflı yapılmalı yoksa o ethernet kablosu anten görevi görmekte ve yarardan fazla zarar vermekte daha çok parazit gürültü radyo frekansı ve jittere sebep vermekte ve bu iki tarafıda rj45 soketi takılı ethernet kablosunun iki tarafıda metal veya metal kaplama ve ethernet kablosunun gireceği örnek veriyorum modem router ve ya bilgisayar anakartının ethernet soket girişinin metal olması gerekiyor hiçbir yerde bu bilgiyi verdiklerini veya bu konuda bir bilgiye bu şekilde yazıya rastlamadığım için bu konuyu burada dile getirmek isteyerek bütün ülkemizdeki insanların bu konuda bilinçlenmesi adına bu konuyu açtım açıkcası başka herhangi bir sitede forumda üyeliğim yoktur 1 aydır bu konuyu arastırıyorum ve sonunda tamamen emin oldum ve bende hata yapavaktım en korumalı en iyi tür olan S/FTP ,kablo türü ethernet kablosu alacaktım iyi mi derinlemesine araştımışım modem ile anakart arasında kullanılacak kablo kesinlikle topraksız olmalı ve UTP kablo türü hariç diğer tüm kablo türleri topraklıdır ve sakıncalıdır yarardan fazla zarar verir hem anakarta hem modeme bilginize sunarım.

Bana cat8 mghzind,en dolayı istiyorum kaliteli 10 metre gerekli UTP ethernet kablosu olacak ancak varsa bildiğiniz bir yer söylerseniz veya link paylaşırsanız memnun olurum, istediğim metrede yok üstü altı var metre olarak 10 metre iyisini bulamıyorum amazonda filan bakıyorum ama yok UTP yok.

Saygılar
Bizde UTP hakkında farklı bir şey demiyoruz zaten. Sizin belirttiğinizden farklı konuştuğumuz tek konu internet alt yapınız 10 Gbps üstü desteklemiyorsa CAT 8 de taksanız CAT 8.2 de taksanız yine alt yapınızın desteklediği hızı alırsınız. O yüzden hem gereksiz maliyete girmemeniz hem de kaliteden ödün vermeyerek alt yapınızın desteklediği en yüksek hızı sağlayabilen kablo önerisinde bulunuyoruz. Yok ben illa CAT 8 alacağım desteklesin desteklemesin, param da var derseniz Commscope CAT 8.2 alırsınız ama 10 Gbps üstü genelde istasyonlar/kurumsallar için olduğundan CAT 7 üstü zaten UTP kablo bulamazsınız...

Verdiğin bilgi için sağ ol ancak işte bu durum bildiğiniz gibi değil yani eksik bilgi aslında bakın ben CAT konusunda değil, UTP STP FTP ve çesit kablo güvenlik türleri hakkında ülkemizdeki yanlış kablo seçimlerinden sebep kullandıkları cihazlara ve korumalı örnek veriyorum STP folyo korumalı bir Ethernet kablosu almalarının ev kullanıcıları için yarardan çok zararı olduğu konusunda birçok elektrik kablo ile alakalı bütün sitelerde araştırma yaptım ve kablo denetçiler dernek başkanımı öyle bir şey olması gerekli Ethernet kablolarında STP Ethernet kablosu veya ftf -S/FTP - u/ftp yani şunu söylemek isterim UTP kablo türü haricindeki tüm diğer kablo yapılarında topraklama yapılmalı ve içlerinde topraklama kablosu var ve bu topraklama tek taraflı yapılmalı yoksa o Ethernet kablosu anten görevi görmekte ve yarardan fazla zarar vermekte daha çok parazit gürültü radyo frekansı ve jittere sebep vermekte ve bu iki tarafıda RJ45 soketi takılı Ethernet kablosunun iki tarafıda metal veya metal kaplama ve Ethernet kablosunun gireceği örnek veriyorum modem router veya bilgisayar anakartının Ethernet soket girişinin metal olması gerekiyor hiçbir yerde bu bilgiyi verdiklerini veya bu konuda bir bilgiye bu şekilde yazıya rastlamadığım için bu konuyu burada dile getirmek isteyerek bütün ülkemizdeki insanların bu konuda bilinçlenmesi adına bu konuyu açtım açıkçası başka herhangi bir sitede forumda üyeliğim yoktur 1 aydır bu konuyu arastırıyorum ve sonunda tamamen emin oldum ve bende hata yapavaktım en korumalı en iyi tür olan s/ftp, kablo türü Ethernet kablosu alacaktım iyi mi derinlemesine araştımışım modem ile anakart arasında kullanılacak kablo kesinlikle topraksız olmalı ve UTP kablo türü hariç diğer tüm kablo türleri topraklıdır ve sakıncalıdır yarardan fazla zarar verir hem anakarta hem modeme bilginize sunarım.
Bana CAT8 mghzind, en dolayı istiyorum kaliteli 10 metre gerekli UTP Ethernet kablosu olacak ancak varsa bildiğiniz bir yer söylerseniz veya link paylaşırsanız memnun olurum, istediğim metrede yok üstü altı var metre olarak 10 metre iyisini bulamıyorum Amazon'da filan bakıyorum ama yok UTP yok.
Saygılar.

Bizde UTP hakkında farklı bir şey demiyoruz zaten. Sizin belirttiğinizden farklı konuştuğumuz tek konu internet altyapınız 10 Gbps üstü desteklemiyorsa CAT 8 de taksanız CAT 8.2 de taksanız yine altyapınızın desteklediği hızı alırsınız. O yüzden hem gereksiz maliyete girmemeniz hem de kaliteden ödün vermeyerek altyapınızın desteklediği en yüksek hızı sağlayabilen kablo önerisinde bulunuyoruz. Yok ben illa CAT 8 alacağım desteklesin desteklemesin, param da var derseniz commscope CAT 8.2 alırsınız ama 10 Gbps üstü genelde istasyonlar/kurumsallar için olduğundan CAT 7 üstü zaten UTP kablo bulamazsınız...

Önerilerin için teşekkür ederim evet CAT8 almak istiyorum 1 sefer alacağım zaten maddi durumla alakalı bir durum değil bak şimdi şöyle bir durum var Ethernet kablosunun mghz ne kadar yüksek ise veri aktarımı iletimi o kadar hızlı olur internet hızım benim 100GB paket kullanıyorum download 22,
Örnek veriyorum bir Valorant PUBG türü silahlı FPS oyunu oynuyorsun ekran kartın, da ne kadar GPU sunun MHz önemliyse Ethernet kablosundaki veri aktarım hızı seriliği o kadar önemlidir, kablodaki mghz değerini ekran kartındaki GPU,nun MHz gibi düşün ne kadar fazla mghz değerin var ise Ethernet kablosunda o kadar hızlı veri alışverişi transferi yapar bant genişliği hızı daha hızlı ve seri olur demek istiyorum yani bu da oyunlarda ve uygulamada veya rekabetçi oyunlarda daha iyi olmanı sağlar almışken CAT 8 alayım diyorum ben seni anladım hem GPON cihazında modeme gelen kabloyu hem de modem ve anakart arasındaki iki kabloyuda aynı CAT 8 almak istiyorum bir adet 1 metre veya 50cm bir adette 10 metre UTP CAT 8 lazım önerilerinizi beklerim UTP kablo sağ ol cevapların için.

Verdiğin bilgi için sağ ol ancak işte bu durum bildiğiniz gibi değil yani eksik bilgi aslında bakın ben CAT konusunda değil, UTP STP FTP ve çesit kablo güvenlik türleri hakkında ülkemizdeki yanlış kablo seçimlerinden sebep kullandıkları cihazlara ve korumalı örnek veriyorum STP folyo korumalı bir Ethernet kablosu almalarının ev kullanıcıları için yarardan çok zararı olduğu konusunda birçok elektrik kablo ile alakalı bütün sitelerde araştırma yaptım ve kablo denetçiler dernek başkanımı öyle bir şey olması gerekli Ethernet kablolarında STP Ethernet kablosu veya ftf -S/FTP - u/ftp yani şunu söylemek isterim UTP kablo türü haricindeki tüm diğer kablo yapılarında topraklama yapılmalı ve içlerinde topraklama kablosu var ve bu topraklama tek taraflı yapılmalı yoksa o Ethernet kablosu anten görevi görmekte ve yarardan fazla zarar vermekte daha çok parazit gürültü radyo frekansı ve jittere sebep vermekte ve bu iki tarafıda RJ45 soketi takılı Ethernet kablosunun iki tarafıda metal veya metal kaplama ve Ethernet kablosunun gireceği örnek veriyorum modem router veya bilgisayar anakartının Ethernet soket girişinin metal olması gerekiyor hiçbir yerde bu bilgiyi verdiklerini veya bu konuda bir bilgiye bu şekilde yazıya rastlamadığım için bu konuyu burada dile getirmek isteyerek bütün ülkemizdeki insanların bu konuda bilinçlenmesi adına bu konuyu açtım açıkçası başka herhangi bir sitede forumda üyeliğim yoktur 1 aydır bu konuyu arastırıyorum ve sonunda tamamen emin oldum ve bende hata yapavaktım en korumalı en iyi tür olan s/ftp, kablo türü Ethernet kablosu alacaktım iyi mi derinlemesine araştımışım modem ile anakart arasında kullanılacak kablo kesinlikle topraksız olmalı ve UTP kablo türü hariç diğer tüm kablo türleri topraklıdır ve sakıncalıdır yarardan fazla zarar verir hem anakarta hem modeme bilginize sunarım.
Bana CAT8 mghzind, en dolayı istiyorum kaliteli 10 metre gerekli UTP Ethernet kablosu olacak ancak varsa bildiğiniz bir yer söylerseniz veya link paylaşırsanız memnun olurum, istediğim metrede yok üstü altı var metre olarak 10 metre iyisini bulamıyorum Amazon'da filan bakıyorum ama yok UTP yok.
Saygılar.

Önerilerin için teşekkür ederim evet CAT8 almak istiyorum 1 sefer alacağım zaten maddi durumla alakalı bir durum değil bak şimdi şöyle bir durum var Ethernet kablosunun mghz ne kadar yüksek ise veri aktarımı iletimi o kadar hızlı olur internet hızım benim 100GB paket kullanıyorum download 22,
Örnek veriyorum bir Valorant PUBG türü silahlı FPS oyunu oynuyorsun ekran kartın, da ne kadar GPU sunun MHz önemliyse Ethernet kablosundaki veri aktarım hızı seriliği o kadar önemlidir, kablodaki mghz değerini ekran kartındaki GPU,nun MHz gibi düşün ne kadar fazla mghz değerin var ise Ethernet kablosunda o kadar hızlı veri alışverişi transferi yapar bant genişliği hızı daha hızlı ve seri olur demek istiyorum yani bu da oyunlarda ve uygulamada veya rekabetçi oyunlarda daha iyi olmanı sağlar almışken CAT 8 alayım diyorum ben seni anladım hem GPON cihazında modeme gelen kabloyu hem de modem ve anakart arasındaki iki kabloyuda aynı CAT 8 almak istiyorum bir adet 1 metre veya 50cm bir adette 10 metre UTP CAT 8 lazım önerilerinizi beklerim UTP kablo sağ ol cevapların için.

Son düzenleme:
Saygılar.

Şu an aldığım kablonun aynısı 695 TL amazonda yani çokta yüksek bir ücreti yok ben şahsen çokta araştırmadan öyle cat 8 diye almıştım tamam fazla para ödemeyelim diğer arkadaşlarında dediği gibi ama bunlarda çok yüksek meblalar değilki kaçınalım almışken iyisi olsun düşüncenize katılıyorum ki sizin demenize göre yanlış bir kablo tercihinde bulunmuşum ama bir dezavantajını yaşamadım şu ana kadar.

Son düzenleme:
Amazon aktif kullanıyorum gayet memnunum metre olarak daha kısaları da mevcut. Gel gelelimki gerek var mı CAT8 kabloya bence yok bizzat ben deneyimledim. Evimin iç tesisatında uydu kanallarından CAT 6 kablo çektim aldığım internet değerleri çok memnun etmiyordu beni bende CAT 8 kabloya geçeyim dedim ama o fiyatı ödemeye değecek bir fark oluşmadı tabii ki. 850-925 Mbps hızları alırken +950leri görmeyi umuyordum ama öyle bir fark oluşmuyor ne yazık ki hissedilecek bir fark yaratmıyor. Kablo sağlamlık olarak çok güzel ama kaç metre alacaksın? Eğer ki benim gibi 15 metre veyahut üzeri alacaksan söylemeliyimki kablo CAT 6'ya göre 2 kat ağır neredeyse. Yapıştırmalı kablo kanalları taşıyamıyor ek olarak destek istiyor(vida, çivi vs). Eğer ki modem ile bilgisayar arası mesafe kısa ise böyle bir problem yaşatmaz. Yaklaşık 4 aydır sorunsuz kullanıyorum.

Merhaba.

Telefondan yazıyordum daha önce şimdi eve bilgisayara geçtim telefondan biraz karıştı yazılar o yüzden cevap veremedim kusura bakmayın, evet önerdiğiniz kablo türüne bakıyordum 1 haftadır uygun olmadığı konusunda bilgilere eriştikten sonra vazgeçtim STP kablo bu sizin aldığınız Ethernet kablosu topraklı model zaten ev için uygun değil hiçbir faydasını görmezsiniz bu kablonun çok araştırdım eğer ki evinizdeki internet hattı fiber internet kullanıyorsanız topraksız olması gerekli alacağanız Ethernet kablosunun araştırma yapabilirsiniz bu konuda. Belki de o nedenle bir artış olmamış olabilir internet paket hızınızda zaten hedef internet paket hızınızı artırmak değil kablodan geçen verinin daha hızlı iletimi bunu unutmayın bazı kaliteli kablolarda evet artış oluyor genelde yorumlara bakarsanız ancak mesela kabaldirek ve Ugreen Amazon yorumlarına bakarsanız internet paket hızı yükselmelerin,den bahseden yorumlar var ama bazılarında tabii ki dediğim gibi hedef daha hızlı veri alışverişi mghz değerinden sebep asıl amaç yoksa CAT 7 ev için çok da yeterli.