Makaleler
1
Bazen kendi dertlerimizi veya anlık hislerimizi paylaşıyoruz ve sonra herkesin aklında öyle kalıyoruz. Bir kategori olsun ya da sadece ‘konu dışı' altında, dertlerimizi anonim biçimde paylaşabileceğimiz bir seçenek eklensin, sizce nasıl olur?

Forumu, daha doğrusu sanal dünyayı çok ciddiye alıyorsunuz. Buradaki kullanıcı isimleri, yaş bilgileri, konum bilgileri, profil fotoğrafları gerçek kişileri yansıtmıyor. Bir üye bu bilgilerin hepsini doğru paylaşsa bile bir başkası için hala şüpheli olarak görülecek. Bu tarz bilgilerin doğruluğunu test etme imkânımız olmadığı gibi böyle bir amacımız da yok sitede. Kimsenin de olmamalı zaten.

Dolaysıyla aslında zaten anonimiz burada. Bunu vurgulamak için söylüyorum bunları. O yüzden rahat olun, bir şeyler paylaşırken zaten anonim olarak paylaşıyorsunuz burada.

"X" kullanıcı isimli bir üye kendisine göre utanılacak bir sırrını paylaşsa, bizlerle bu konuda dertleşse, ben X isimli bu üyeyi bu derdiyle hatırlasam ne olur hatırlamasam ne olur? Gerçekte X isimli bu kullanıcı kimdir, neye benzer, nerede yaşar, günlük hayatta karşıma çıkar mı, çıksa bile o kişinin X olduğunu anlar mıyım anlamaz mıyım belli değil ki.

O yüzden sanal dünyayı çok ciddiye almayın. Rahatça eğlenin, dertleşin, keyfinize bakın. Kafaya takmayın böyle şeyleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesabı anonimleştirerek silmek daha mantıklı bir seçenek olur. Trollemek için kullanılır vb. düşünceler olmuş, benim gördüğüm troller genelde ilgi isteyen ergenlerden oluşuyor, trolledikten sonra anonimleştirerek sileceği bir hesap açmak mantıklı olmaz yani. Ben aslında her site forum vb. yerlerde hesap anonimleştirmenin, unutulma hakkının resmi gereksinim olmasa da etik olarak platformlar tarafından sunulmasını gerektiğini düşündüğüm için böyle bir çözüm önermek istedim. Ancak eğer böyle bir şey yapılacaksa sadece mesajların sahipliğinin Anonim diye bir hesaba aktarılıp asıl hesabın silinmesiyle yapılmaması gerek, kullanıcının etiketlendiği yorumlarda da isminin anonimleştirilmesi, alıntılandığı yorumlarda da alıntılanan isminin anonimleştirilmesi gerekir, yani kısacası her anlamda anonimleştirmek, o kullanıcı adına ve hesaba bağlantıyı tamamen yok edecek şekilde. Yoksa hala daha endekslenebilecek bir içeriğe sahip olur.

@428, Doğru anladıysam dediğiniz var. Hesap silince dogrudan anonimleşiyorsunuz ve kullanıcı adınız üye numaranız oluyor, profilinize girilmiyor. Yorumlarınız ve beğendikleriniz numaranızla duruyor sadece, bu da akışın bozulmaması için.

Örnek silinen hesap:

@3881
Mary Saotome 🫡

@428, Doğru anladıysam dediğiniz var. Hesap silince dogrudan anonimleşiyorsunuz ve kullanıcı adınız üye numaranız oluyor, profilinize girilmiyor. Yorumlarınız ve beğendikleriniz numaranızla duruyor sadece, bu da akışın bozulmaması için.

Örnek silinen hesap:

@3881
Mary Saotome 🫡
Kişinin yorumunu alıntılayanların yorumlarından da siliniyor mu? Mesela sizi alıntıladım şu an, kullanıcı adınız yazıyor alıntının başında, silinmeden önce atılan etiketlerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
@428, Evet hocam. Alintilanan mesajda da numara olarak gözüküyor.

• Beğendim
İfadeler: 428