Makaleler
1
Bazen kendi dertlerimizi veya anlık hislerimizi paylaşıyoruz ve sonra herkesin aklında öyle kalıyoruz. Bir kategori olsun ya da sadece ‘konu dışı' altında, dertlerimizi anonim biçimde paylaşabileceğimiz bir seçenek eklensin, sizce nasıl olur?

Anonimlik trollüğe sebebiyet verir. Forumda zaten isteyen herkes kullanıcı adı altında belirli bir anonimliğe sahip oluyor. Bence hiç gerek yok.

Sorun çıkaranları yasaklamak varken neden sorun çıkma olasılığı olan şeylere karşı çıkıyorsunuz ki? Bunun, malum zihniyetten ne farkı var? Troller tespit edilip ağır cezalar alsa, kendini düzgün bir şekilde ifade etmek isteyenler için daha iyi olur bence.

Uğraşıldığına değmeyecek bir özellik getirimi olur.

Kime göre, neye göre?

Hiç olmazsa anonim bir kategori eklensin; istemeyenler belki buna olumlu bakabilir. Orada herkes anonim olsun, beğenmeyenler o kategoriyi göz ardı etsin. Ayrıca anonimliği sadece üyeler görmesin, moderatörler görsün. Bu nasıl olur?

Sorun çıkaranları yasaklamak varken neden sorun çıkma olasılığı olan şeylere karşı çıkıyorsunuz ki? Bunun, malum zihniyetten ne farkı var? Troller tespit edilip ağır cezalar alsa, kendini düzgün bir şekilde ifade etmek isteyenler için daha iyi olur bence.
15 yıldır forumlarda takılıyorum bunu sadece bu iki forumun kitlesinde görüyorum.

Moderatör ekibinin günden güne artan iş yükü karşılığındaki emeğini düşünüyor musunuz ? Forum günden güne büyürken moderatör ekibinin düzenli olarak daha fazla başlığı, yorumu ve şikayeti kontrol etmesi gerekecek. Neden ek olarak anonim başlıkları denetleyip üstüne de troll olup olmadıklarını sorgulama yükü koyulsun ki üstlerine ?

Sallıyorum ben anonim hesapla "Babaannem beni ıslak odunla dövüyor" "sınav kaygım var 2 ayda 20 netim 120 olur mu ?" "Babaannem beni ıslak odunla dövmesin diye suyu kestim bu sefer de kuru odunla dövüyor" tarzı bir sürü başlık açmaya başladım. Troll olabilirler mi ? Kesinlikle. Peki ya değilseler ? Bunu niye moderatörlerin insafına bırakıyoruz ? Bu seferde troll gibi gözüken ama troll olmayan bir başlığı moderatör onaylamadı diye yeni bir başlık açıp "moderatör gerçek bir sıkıntımı onaylamadı" diye şikayet başlıkları açılır.

Bazı şeyler bozuk değilse dokunulmamalı bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anonimlik trollüğe sebebiyet verir. Forumda zaten isteyen herkes kullanıcı adı altında belirli bir anonimliğe sahip oluyor. Bence hiç gerek yok.
Trolcü insan için illaki forumun bir özelliğine gerek yok, illa bulur bir şey trolünü yapar geçer. O yüzden bu dediğiniz sebep arkadaşın önerisinin eksilenmesini gerektirecek bir durum değil. Forum içinde ailevi olaylarını anlatan insanlar olabiliyor ve bunların anonim kalması da çok önemli olabiliyor. Technopat üzerinde açtığım bir sürü utanç verici konum var, her baktığımda bakar bakar utanırım. Konuyu silmelerini istedim, silmemişlerdi. Öyle aman aman abartılacak bir şey değildi ama benim için çok da abartılacak bir şeydi. Konuyu yasal sürece döksem Technopat zararlı çıkardı orası ayrı konu ama ben uğraşmak istemedim.

Yani işin özü böyle içine kapanık derdini anlatacak kimsesi olmayan ve forumda da herkese açık bir şekilde anlatmayı sevmeyen bir insan anonim butonuna tıklayıp, rahatlıkla derdini anlatabilir. Trol yapan adam da zaten tespit edilir. Trolden bu kadar tırsıyorsanız, internete girmeyin.

Moderatör ekibinin günden güne atan iş yükü karşılığındaki emeğini düşünüyor musunuz? Forum günden güne büyürken moderatör ekibinin düzenli olarak daha fazla başlığı, yorumu ve şikayeti kontrol etmesi gerekecek. Neden ek olarak anonim başlıkları denetleyip üstüne de troll olup olmadıklarını sorgulama yükü koyulsun ki üstlerine?

Ben moderatörlerin iş yükünü mü düşüneceğim, yoksa forum içinde kendimi nasıl daha iyi vakit geçireceğimi mi düşüneceğim? Ne saçma bir mantık. Benim düşüncem kendimi düşünmek değil sonuçta, moderatörlüğün görevi bu. Yani, ne yapalım o zaman, iş yüklerini azaltmak için rapor sistemini de kaldıralım, direkt rahat etsinler. Hey Allah'ım.

Sallıyorum ben anonim hesapla "babaannem beni ıslak odunla dövüyor" "sınav kaygım var 2 ayda 20 netim 120 olur mu?" "babaannem beni ıslak odunla dövmesin diye suyu kestim bu sefer de kuru odunla dövüyor" tarzı bir sürü başlık açmaya başladım. Troll olabilirler mi? Kesinlikle. Peki ya değilseler? Bunu niye moderatörlerin insafına bırakıyoruz? Bu sefer de troll gibi gözüken ama troll olmayan bir başlığı moderatör onaylamadı diye yeni bir başlık açıp "moderatör gerçek bir sıkıntımı onaylamadı" diye şikayet başlıkları açılır.

Tabii ki sizin fikriniz, ancak kesinlikle katılmıyorum.

Moderatör ekibinin günden güne atan iş yükü karşılığındaki emeğini düşünüyor musunuz ? Forum günden güne büyürken moderatör ekibinin düzenli olarak daha fazla başlığı, yorumu ve şikayeti kontrol etmesi gerekecek. Neden ek olarak anonim başlıkları denetleyip üstüne de troll olup olmadıklarını sorgulama yükü koyulsun ki üstlerine ?

Sallıyorum ben anonim hesapla "Babaannem beni ıslak odunla dövüyor" "sınav kaygım var 2 ayda 20 netim 120 olur mu ?" "Babaannem beni ıslak odunla dövmesin diye suyu kestim bu sefer de kuru odunla dövüyor" tarzı bir sürü başlık açmaya başladım. Troll olabilirler mi ? Kesinlikle. Peki ya değilseler ? Bunu niye moderatörlerin insafına bırakıyoruz ? Bu seferde troll gibi gözüken ama troll olmayan bir başlığı moderatör onaylamadı diye yeni bir başlık açıp "moderatör gerçek bir sıkıntımı onaylamadı" diye şikayet başlıkları açılır.

Moderatör ekibi bu sorumlulukların olacağını bilerek bu işe giriyorlar güzel dostum, moderatör ekibine saygım sonsuz ama burdaki herkes işini bilerek kendi hür iradesiyle yapmaya başladı. Ayrıca burası forum, forum her geçen gün gelişmesi için Techolay önerileri diye bir kategori açıldı.

İlk baştaki hipotezin direkt kurduğun ikinci cümleyle çürütülüyor. İnanamadım şimdi.

Çürütmüyor. Ben sizin kullanıcı adınızı görüyorum dolayısıyla eğer sizin kendi içinizde troll olduğunuzu, vaktimi size harcamamam gerektiğini düşündüğüm zaman sizi engelleyebiliyorum veya yok sayabiliyorum ama belirli başlıklar altında dahi olsa anonimlik durumu benim gibi kullanıcıların ihtiyacı olan kişilere yardım etmesini de engelliyor.

Ben moderatörlerin iş yükünü mü düşüneceğim, yoksa forum içinde kendimi nasıl daha iyi vakit geçireceğimi mi düşüneceğim? Ne saçma bir mantık. Benim düşüncem kendimi düşünmek değil sonuçta, moderatörlüğün görevi bu. Yani, ne yapalım o zaman, iş yüklerini azaltmak için rapor sistemini de kaldıralım, direkt rahat etsinler. Hey Allah'ım.

Tabii ki sizin fikriniz, ancak kesinlikle katılmıyorum.

Ben düşünüyorum çünkü moderatörlerin üstüne verilecek her ekstra sorumluluk benim gerçekten ilgilendiğim bölümlerdeki kaliteyi direkt olarak etkileyecek.