Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
7
Kısa ve öz. Bir konu hakkında kendimce, öznel de olsa bir inceleme yaptığımda haksız da olsam başkalarının yorumuma tekrar öznel düşüncelerle yanıt vermesini istemem. Konumun kaosa dönüşmesini ve tartışma oluşmasını istemem. Bundan dolayı kendi konumu yoruma kapatabilmeliyim, veya bunu konu açarken belirleyebilmeliyim. Konu eforsuz ve kötü bir konu da olsa, bana ait bir belge olarak kalıp unutulup gidebilir. Bunu engelleyen bir şey yok.

Örnek konu:

Arkadaşa yapıcı eleştiriden çok yafta gelmiş.

Konu çorba olunca zaten eninde sonunda moderatörler tarafından yoruma kapatılıyor. Bunu keşke konu sahibi arkadaşın kalbi kırılmadan önce yapabilsek diyorum ne dersiniz?

Bu konuyla ilgili hassasiyeti de ayrı olarak burada belirttim:

Son düzenleme:
Artı 39 Eksi
1714545893101.webp

Bence burası sosyal medya gibi olmamalı. Kafama göre açtığım konuyu yoruma kapatmak saçma olur, belki yazdığım şeylerde yanlışlar var.
Ben de bunu diyorum. Kafamıza göre konuları kilitlesek forumda adam gibi bir akış olmaz. Kavga gibi durumlarda zaten rapor sistemiyle konu kilitlenirken böyle bir şey daha gelirse o zaman forum denen şeyin anlamı olmaz. Birilerinin sözünü kesmek için kasıtlı olarak bunu kullanan olursa mağdur da biz oluruz.

Bence burası sosyal medya gibi olmamalı. Kafama göre açtığım konuyu yoruma kapatmak saçma olur, belki yazdığım şeylerde yanlışlar var.
Konular moderatör onayından geçiyor zaten. Yanlışlar varsa arkadaşlar yapıcı eleştiriyle bunu belirtir. 4-5 sayfa tartışma olacağına baştan yorumlara izin vermesin KS daha iyi.

Kafamıza göre konuları kilitlesek forumda adam gibi bir akış olmaz.
4-5 sayfa tartışma ve iki tarafın da aynı şeyleri tekrar etmesi akış değil.

Birilerinin sözünü kesmek için kasıtlı olarak bunu kullanan olursa
Bu yüzden en başından yorumlara izin verilmeden konu açılabilir. Neyse, yönetim değerlendirsin bakalım :) Önerilerimin amacı hep bu.

Ben konuyu yanlış anlamışım pardon, yine de forum burası birinin yanlışını da düzeltebiliriz biz de bir şeyler öğrenebiliriz hangi konuları ne amaçla kapatabilirsiniz ki.

Ben konuyu yanlış anlamışım pardon, yine de forum burası birinin yanlışını da düzeltebiliriz biz de bir şeyler öğrenebiliriz hangi konuları ne amaçla kapatabilirsiniz ki.
Örnek bir konu bıraktım hocam. Bu herhangi bir rehber veya makale de olabilir. İlla yorum ve görüş gerektirmeyen çok konu da var.

4-5 sayfa tartışma ve iki tarafın da aynı şeyleri tekrar etmesi akış değil.
4-5 sayfalık tartışmalar nasıl akış olmuyor? Elbette her tartışma, “tartışma” ismine yakışacak tarzda olmuyor ama bunun çözümü bu değil. Eğer gereksiz laf kalabalığı olursa veya olacak gibiyse moderatörler direkt kilitliyorlar konuları. Tabii ki işin içerisinde tartışmayı başlatan kişinin adam akıllı tartışmaması da var ama bunu genelleştirip de kestirip attırmak saçma. Böyle olacaksa birçok insan çakallık yapar tabir-i caizse.