Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
7
Kısa ve öz. Bir konu hakkında kendimce, öznel de olsa bir inceleme yaptığımda haksız da olsam başkalarının yorumuma tekrar öznel düşüncelerle yanıt vermesini istemem. Konumun kaosa dönüşmesini ve tartışma oluşmasını istemem. Bundan dolayı kendi konumu yoruma kapatabilmeliyim, veya bunu konu açarken belirleyebilmeliyim. Konu eforsuz ve kötü bir konu da olsa, bana ait bir belge olarak kalıp unutulup gidebilir. Bunu engelleyen bir şey yok.

Örnek konu:

Arkadaşa yapıcı eleştiriden çok yafta gelmiş.

Konu çorba olunca zaten eninde sonunda moderatörler tarafından yoruma kapatılıyor. Bunu keşke konu sahibi arkadaşın kalbi kırılmadan önce yapabilsek diyorum ne dersiniz?

Bu konuyla ilgili hassasiyeti de ayrı olarak burada belirttim:

Son düzenleme:
Artı 39 Eksi
Merhaba, aslında gayet iyi niyetli bir öneri ancak kötüye kullanıma da çok açık. Üyelere böyle bir yetki verildiğinde işine gelmediği an konusunu kapatır. Bu sebeple uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Merhaba, aslında gayet iyi niyetli bir öneri ancak kötüye kullanıma da çok açık. Üyelere böyle bir yetki verildiğinde işine gelmediği an konusunu kapatır. Bu sebeple uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Ben bunu iyi açıdan da, kötü açıdan da değerlendiriyorum. Eğer herkes birbirine saygı duysaydı bu öneriyi desteklerdim. Ama durum böyle değil. Önüne gelen elemanlar, konuşulan konuları kilitleyecek, biz de buna ses çıkarmayacak mıyız?

O rapor tuşu boşuna mı var hocam? Ekstra neden bir buton falan eklesinler. Konunuzun kilitlenmesini istiyorsanız, sebebini belirterek raporlayın.

Aslında çözümü daha basit: Konu açmayacaksın. Nokta.

Saçma gözüküyor ama doğru bir yorum, çok kolay tilt olan biriysen gerçekten konu açmaktan uzak olman gerekiyor, sen tüm detaylarını bilip bir şeyin konusunu açıyorsun elemanın birisi geliyor kulakltan dolma bilgiler ile yorum yapıyor ve sen onu kibarca uyaramadığın için deliriyorsun.

Kısa ve öz. Bir konu hakkında kendimce, öznel de olsa bir inceleme yaptığımda haksız da olsam başkalarının yorumuma tekrar öznel düşüncelerle yanıt vermesini istemem. Konumun kaosa dönüşmesini ve tartışma oluşmasını istemem. Bundan dolayı kendi konumu yoruma kapatabilmeliyim, veya bunu konu açarken belirleyebilmeliyim. Konu eforsuz ve kötü bir konu da olsa, bana ait bir belge olarak kalıp unutulup gidebilir. Bunu engelleyen bir şey yok.

Örnek konu:

konu çorba olunca zaten eninde sonunda moderatörler tarafından yoruma kapatılıyor. Bunu keşke konu sahibi arkadaşın kalbi kırılmadan önce yapabilsek diyorum ne dersiniz?

Konum çözüldü çözüm yolluyorum adam reddediyor nasıl bir kafa bu cidden gelsin o yüzden 👍

Örnek konu:

Konu çorba olunca zaten eninde sonunda moderatörler tarafından yoruma kapatılıyor. Bunu keşke konu sahibi arkadaşın kalbi kırılmadan önce yapabilsek diyorum ne dersiniz?

Konu açarken bile ayarlanabilir YouTube’daki gibi.

Mantıklı bir öneri, tek mantıksızlığı da üstteki yorumlarda açıklanmış zaten (konu sahibinin kafasına göre konu kapatma ihtimali). Bu da rapor tarzı bir sistemle çözülebilir veya konu sahibi konuyu kapatmak için eğer rapor kullanacaksa ona daha seri bir çözüm geliştirilebilir.

Kapatma talebi düğmesi gibi bir şey mümkünse o olabilir gibi pratik olarak.