Merhaba arkadaşlar. Korku oyunu oynamaktan korkuyor musunuz?

Ben kısmen korkuyorum, kısmen korkmuyorum :D Oyuna giriş yapana kadar tereddütleniyorum, korkacak olmak beni korkutuyor aslında. Fakat oyuna girip iyi kötü alıştıktan sonra oyunun verdiği korku hissi bana aşırı tatlı geliyor :D Yeter ki oyunda ucuz jumpscare (öd patlatma) ile korkutma olayı olmasın. Eğer ucuz öd patlatma sahneleri varsa o zaman oyunu kapatıp silerim, bir daha da yüzüne bakmam.

Mesela Resident Evil 2 Remake zaman zaman kalbimi pıtır pıtır attırdı. Her ne kadar sınırsız mermili silah kullanıyor olsam da Mr. X kısımları tatlı bir gerilim verdi. Belki sınırlı ekipmanlar ile veya Mr. X'e karşı hiç sınırsız mermili silah kullanmadan tekrar oynarım :) Oyunda jumpscare epey az var, bu da ekstra hoşuma gitti. Oyundan hiç korkmadım diyebilirim. Gerilim de gayet tatlı geldi.

Resident Evil 4 Remake'i ise hala oynuyorum, daha Chapter 4'e geçiş yaptım. Oyun daha çok aksiyon ağırlıklı fakat oyun yeterli dozda gerilim veriyor. RE4R'ın en büyük gerilim kaynağı düşmanlar aslında. Herhangi bir şekilde stalker türü düşman yok, korkunç atmosfer de çok yok. Ancak düşmanların gerilimi epey iyi verilmiş. Benim de nispeten daha cesur yapım ve otizmli bir birey olmam sayesinde de hiç gerilmeden/korkmadan 3-4 saati geride bıraktım.

Siz korku oyunlarından korkuyor musunuz?

Eskiden de demiştim. Outlast 2 korkutucudur ama benseniz gece 3 de tarlada bile oynarsınız:D. Ben korkuyu yaşarım ama oyunu asla kapatmam. Resident Evil de aynı şekil.

Ben kısmen korkuyorum, kısmen korkmuyorum :D oyuna giriş yapana kadar tereddütleniyorum, korkacak olmak beni korkutuyor aslında. Fakat oyuna girip iyi kötü alıştıktan sonra oyunun verdiği korku hissi bana aşırı tatlı geliyor :D yeter ki oyunda ucuz jumpscare (öd patlatma) ile korkutma olayı olmasın. Eğer ucuz öd patlatma sahneleri varsa o zaman oyunu kapatıp silerim, bir daha da yüzüne bakmam.

Mesela Resident Evil 2 remake zaman zaman kalbimi pıtır pıtır attırdı. Her ne kadar sınırsız mermili silah kullanıyor olsam da mr. X kısımları tatlı bir gerilim verdi. Belki sınırlı ekipmanlar ile veya mr. X'e karşı hiç sınırsız mermili silah kullanmadan tekrar oynarım :) oyunda jumpscare epey az var, bu da ekstra hoşuma gitti. Oyundan hiç korkmadım diyebilirim. Gerilim de gayet tatlı geldi.

Resident Evil 4 Remake'i ise hala oynuyorum, daha chapter 4'e geçiş yaptım. Oyun daha çok aksiyon ağırlıklı fakat oyun yeterli dozda gerilim veriyor. RE4R'ın en büyük gerilim kaynağı düşmanlar aslında. Herhangi bir şekilde stalker türü düşman yok, korkunç atmosfer de çok yok. Ancak düşmanların gerilimi epey iyi verilmiş. Benim de nispeten daha cesur yapım ve otizmli bir birey olmam sayesinde de hiç gerilmeden/korkmadan 3-4 saati geride bıraktım.

Her an jumpscare yiyecekmiş gibi geldiği için oynamaktan korkuyorum :D

Ben kısmen korkuyorum, kısmen korkmuyorum :D Oyuna giriş yapana kadar tereddütleniyorum, korkacak olmak beni korkutuyor aslında. Fakat oyuna girip iyi kötü alıştıktan sonra oyunun verdiği korku hissi bana aşırı tatlı geliyor :D Yeter ki oyunda ucuz jumpscare (öd patlatma) ile korkutma olayı olmasın. Eğer ucuz öd patlatma sahneleri varsa o zaman oyunu kapatıp silerim, bir daha da yüzüne bakmam.

Mesela Resident Evil 2 Remake zaman zaman kalbimi pıtır pıtır attırdı. Her ne kadar sınırsız mermili silah kullanıyor olsam da Mr. X kısımları tatlı bir gerilim verdi. Belki sınırlı ekipmanlar ile veya Mr. X'e karşı hiç sınırsız mermili silah kullanmadan tekrar oynarım :) Oyunda jumpscare epey az var, bu da ekstra hoşuma gitti. Oyundan hiç korkmadım diyebilirim. Gerilim de gayet tatlı geldi.

Resident Evil 4 Remake'i ise hala oynuyorum, daha Chapter 4'e geçiş yaptım. Oyun daha çok aksiyon ağırlıklı fakat oyun yeterli dozda gerilim veriyor. RE4R'ın en büyük gerilim kaynağı düşmanlar aslında. Herhangi bir şekilde stalker türü düşman yok, korkunç atmosfer de çok yok. Ancak düşmanların gerilimi epey iyi verilmiş. Benim de nispeten daha cesur yapım ve otizmli bir birey olmam sayesinde de hiç gerilmeden/korkmadan 3-4 saati geride bıraktım.

Korku oyunu oynamaktan korkmasak niye oynayalim ki?

Cry of Fear ile Outlast oynarken korkmamak için kendi kendime konuşup küfürlü kötü esprili şekilde oynardım. :D

Korkmaktan ziyade gerginlik var, zaten korku oyununu korku yapanda şey iliklerine kadar o tedirginlikle oynamak değil mi? :D