Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, biliyorsunuz ki bazı videolar patladı ve bu videolarda satın aldığımız ürünlerin aslında hiçbirine sahip olmadığımızı öğrendik. Keyifleri istediği gibi aldığımız oyunları geri çekip kaldırabiliyorlar, bu hırsızlık da biz korsan indirince hırsız falan mı oluyoruz?

Satın aldığım oyun benden geri alınıyorsa, benim korsan oyun oynamam da hırsızlık değil. Bir video izledim çoğunuz biliyordur abonelik hizmetleri (Netflix vb.) 4K çözünürlüğünde bile çözünürlüğü 720P'ye kadar kısabiliyormuş, tepkimizi koymalıyız.

Not: Bu konuyu korsan kullanmaktan nefret etmeme rağmen açtım. Korsan kullanıcısı değilim ama ben de başlayacağım sanırım. Oynadığım oyunların hepsini Steam'den aldım ve 170 civarı oyunum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 77 Eksi
Zaten korsan oyunların geneline destek veriliyor. Özellikle satılmayan oyunlar için güzel güzel rehber bile hazırlanabiliyor. Zaten birisi korsan hakkında yardım istese bir sürü güzel kaynak var.

Ama korsan oyunlar için kaynaktan bahsetsek bile uyarı almamız aşırı saçma bir olay. Korsan kaynağı bile değil, güvenli siteleri vesaire gösteren bir kaynak. Onun dışında forumlarda bu korsan olayı aşırı katı değil artık.

Zaten korsan oyunların geneline destek veriliyor. Özellikle satılmayan oyunlar için güzel güzel rehber bile hazırlanabiliyor. Zaten birisi korsan hakkında yardım istese bir sürü güzel kaynak var.

Ama korsan oyunlar için kaynaktan bahsetsek bile uyarı almamız aşırı saçma bir olay. Korsan kaynağı bile değil, güvenli siteleri vesaire gösteren bir kaynak. Onun dışında forumlarda bu korsan olayı aşırı katı değil artık.
Korsan TLOU Part 1 yüklerken tam olarak yapamadım ve yardım istedim. Konum anında reddedildi? 35 dolar veya 800 TL limiti koyuyorlar o da tam geçerli olsa keşke.

Bu korsan desteği açıkçası epey tartışmalı bir konu. Benim gözlemlediğim bir olay var: Genelde korsan tercih eden arkadaşlar en leş siteleri tercih ediyorlar. Bu yüzden de indirdikleri oyundan bilgisayarına virüs yiyorlar. Şimdi ben korsan desteğini açabilirim. Burada herhangi bir sıkıntı çok görmüyorum açıkçası. Asıl sıkıntı bence sizin açınızdan olacak diye düşünüyorum.

Burada Full indir, cart indir, curt indir gibi sitelerin linklerini paylaşacaksınız. Sonra kullanıcı buradan dosyayı veya oyunu indirecek ve bilgisayarına virüs bulaşacak. Hatta virüs bulaşmasa bile başka bir zaman virüs bulaştığı zaman senin verdiğin korsan linkini suçlayacak. Sen burada suçlamaları ister kabul et, ister kabul etme fakat kullanıcı "Bana Techolay'dan virüs bulaştı" derse, ben seni bir ay banlayabilirim. Çünkü gerçekten Techolay'ın zan altında bırakılması beni sinir eder.

Bir başka konu da şu, şimdi korsana desteği açalım, korsana destek verelim diyorsunuz. İyi de siz daha açılan orijinal oyun konularına destek vermiyorsunuz ki. Mesela senin hesabını örnek alalım. 5.000 mesajda 14 tane çözümün var. Kaç tane soruna destek oldun? Process Monitor raporu inceledin mi? Minidump dosyası analiz ettin mi? Hiç açılmayan oyunun sorunu çözdün mü? Yani buradaki tek sorun korsan kullanılmaması mı? Orijinal alınan oyunların sorununu çözüyorsunuz ki korsan alınanların sorununu çözeceksiniz.

Orijinal oyun yüklemeyi bilmeyen adam korsan oyunu nasıl yüklesin? Yok oyunu yüklerken hata aldım, yok bu Crack'i nereden bulacağım, yok bunu nereden indireceğim. Normale destek oldunuz da korsana destek olacaksınız. Ben açarım, benim için sorun yok. Hatta bugünden itibaren açıyorum ama Full program indir, çöp indir, cart indir, curt indir gibi sitelerin linkini burada istemiyorum. Bu linkler eğer verilecekse eğer içinde verilmeli ancak bu şekilde olabilir. Mesela benim anlayışıma göre repackler de çöp. Sadece Scene Release'lere destek verilmeli ama orada bile ayrışacağız.

Korsana destek vermenin bir başka kötü yanı da sadece korsan oynayacak kitleyi foruma çekmek. Ben kesinlikle bu kitleyi foruma çekmek istemiyorum. Steam hesabı olmayan, Origin hesabı olmayan, Rockstar Games hesabı olmayan, Ubisoft hesabı olmayan, Battle.net hesabı olmayan, Epic Games hesabı olmayan, GOG hesabı olmayan birisinin ve hatta ve hatta orijinal oyun kullananlara geri zekalı diyen insanların bu foruma gelmesini istemiyorum. Bu forum kitlesinin kalitesi kesinlikle ve kesinlikle orijinal oyun sahipliği ile eş zamanlı gidiyor. Bunu ben yıllarca edindiğim tecrübelerle gördüm. O yüzden korsanı açtığımız zaman aslında bir nevi cehennemin kapılarını aralamış oluyoruz.

Ne yapacağız? Korsan isteyen adamdan orijinal oyun sahipliğine dair bir kanıt mı isteyeceğiz? Ne yapacak? Adam internetten bir tane başkasının Steam hesabının linkini atacak. Bize işte benim orijinal oyunum var işte şu oyun pahalı olduğu için korsan alıyorum diyecek. Hani ne yapabiliriz? 1000 mesaj üstüne ancak destek verebiliriz. Burada bir kriter getirerek bunu açabiliriz. Burada hep beraber konuşup karar vermemiz gerekiyor.

Forumu çöplüğe çevirmeyecek krtiterleri belirleyip açabiliriz ki mevcuttaki zaten 30~35 USD bence gayet iyi bir kriter.

Bu korsan desteği açıkçası epey tartışmalı bir konu. Benim gözlemlediğim bir olay var: Genelde korsan tercih eden arkadaşlar en leş siteleri tercih ediyorlar. Bu yüzden de indirdikleri oyundan bilgisayarına virüs yiyorlar. Şimdi ben korsan desteğini açabilirim. Burada herhangi bir sıkıntı çok görmüyorum açıkçası. Asıl sıkıntı bence sizin açınızdan olacak diye düşünüyorum.

Burada Full indir, cart indir, curt indir gibi sitelerin linklerini paylaşacaksınız. Sonra kullanıcı buradan dosyayı veya oyunu indirecek ve bilgisayarına virüs bulaşacak. Hatta virüs bulaşmasa bile başka bir zaman virüs bulaştığı zaman senin verdiğin korsan linkini suçlayacak. Sen burada suçlamaları ister kabul et, ister kabul etme fakat kullanıcı "Bana Techolay'dan virüs bulaştı" derse, ben seni bir ay banlayabilirim. Çünkü gerçekten Techolay'ın zan altında bırakılması beni sinir eder.

Bir başka konu da şu, şimdi korsana desteği açalım, korsana destek verelim diyorsunuz. İyi de siz daha açılan orijinal oyun konularına destek vermiyorsunuz ki. Mesela senin hesabını örnek alalım. 5.000 mesajda 14 tane çözümün var. Kaç tane soruna destek oldun? Process Monitor raporu inceledin mi? Minidump dosyası analiz ettin mi? Hiç açılmayan oyunun sorunu çözdün mü? Yani buradaki tek sorun korsan kullanılmaması mı? Orijinal alınan oyunların sorununu çözüyorsunuz ki korsan alınanların sorununu çözeceksiniz.

Orijinal oyun yüklemeyi bilmeyen adam korsan oyunu nasıl yüklesin? Yok oyunu yüklerken hata aldım, yok bu Crack'i nereden bulacağım, yok bunu nereden indireceğim. Normale destek oldunuz da korsana destek olacaksınız. Ben açarım, benim için sorun yok. Hatta bugünden itibaren açıyorum ama Full program indir, çöp indir, cart indir, curt indir gibi sitelerin linkini burada istemiyorum. Bu linkler eğer verilecekse eğer içinde verilmeli ancak bu şekilde olabilir. Mesela benim anlayışıma göre repackler de çöp. Sadece Scene Release'lere destek verilmeli ama orada bile ayrışacağız.

Korsana destek vermenin bir başka kötü yanı da sadece korsan oynayacak kitleyi foruma çekmek. Ben kesinlikle bu kitleyi foruma çekmek istemiyorum. Steam hesabı olmayan, Origin hesabı olmayan, Rockstar Games hesabı olmayan, Ubisoft hesabı olmayan, Battle.net hesabı olmayan, Epic Games hesabı olmayan, GOG hesabı olmayan birisinin ve hatta ve hatta orijinal oyun kullananlara geri zekalı diyen insanların bu foruma gelmesini istemiyorum. Bu forum kitlesinin kalitesi kesinlikle ve kesinlikle orijinal oyun sahipliği ile eş zamanlı gidiyor. Bunu ben yıllarca edindiğim tecrübelerle gördüm. O yüzden korsanı açtığımız zaman aslında bir nevi cehennemin kapılarını aralamış oluyoruz.

Ne yapacağız? Korsan isteyen adamdan orijinal oyun sahipliğine dair bir kanıt mı isteyeceğiz? Ne yapacak? Adam internetten bir tane başkasının Steam hesabının linkini atacak. Bize işte benim orijinal oyunum var işte şu oyun pahalı olduğu için korsan alıyorum diyecek. Hani ne yapabiliriz? 1000 mesaj üstüne ancak destek verebiliriz. Burada bir kriter getirerek bunu açabiliriz. Burada hep beraber konuşup karar vermemiz gerekiyor.

Forumu çöplüğe çevirmeyecek krtiterleri belirleyip açabiliriz ki mevcuttaki zaten 30~35 USD bence gayet iyi bir kriter.
Evet kanaat önderi olarak gördükleri Recep Baltaş da karakter olarak olgunlaşmamış kullanıcılara çok güzel yanıt vermiş. Kendisini tebrik ederim.

Konuyu dikkate aldığın için öncelikle teşekkür ederim Recep abi. Söz ettiğin siteler eğer güvensiz ve virüs içerebilecek sitelerse aynen yasaklı upload siteleri gibi forumda yasaklı olabilir, güvenli kaynaklar serbest olabilir.

Belli bir mesaj sayısına sahip kişilerin konu açabilmesi gayet mantıklı. Bunun dışında Steam hesabını foruma bağlayabileceğimiz bir eklenti var mı forumda? Linkini istemek değil de bu özellik ile Steam hesabıyla forumdaki hesap doğrulama yapılarak foruma bağlanabilir.

Bir başka konu da şu, şimdi korsana desteği açalım, korsana destek verelim diyorsunuz. İyi de siz daha açılan orijinal oyun konularına destek vermiyorsunuz ki. Mesela senin hesabını örnek alalım. 5.000 mesajda 14 tane çözümün var. Kaç tane soruna destek oldun? Process Monitor raporu inceledin mi? Minidump dosyası analiz ettin mi? Hiç aılmayan oyunun sorunu çözdün mü? Yani buradaki tek sorun korsan kullanılmaması mı? Orijinal alınan oyunların sorununu çözüyorsunuz ki korsan alınanların sorununu çözeceksiniz.
İyi de abi ben bencillikle açmadım bu konuyu? Destek olabilecek adam destek verir zaten, öneri konusu açan sadece kendi keyfi için mi açıyor?

@Recep Baltaş, birkaç eleştiri ve öneri yapmak istiyorum bahsettiğin şeyler hakkında.

Burada Full indir, cart indir, curt indir gibi sitelerin linklerini paylaşacaksınız. Sonra kullanıcı buradan dosyayı veya oyunu indirecek ve bilgisayarına virüs bulaşacak. Hatta virüs bulaşması bile başka bir zaman virüs bulaştığı zaman senin verdiğin korsan linkini suçlayacak. Sen burada suçlamaları ister kabul et, ister kabul etme. Fakat kullanıcı bana Techolay'dan virüs bulaştı derse, ben seni bir ay banlayabilirim. Çünkü gerçekten tek olayın zan altında bırakılması beni sinir eder.
Öncelikle ben korsan oyun konusunda sadece teknik destek verilmesi tarafındayım. Korsan içerik paylaşmak veya korsan içeriğe erişimin sağlanması konusunda yardımcı olmak bence yanlış. Bu yüzden eğer bu konuda aksiyon alacaksanız bana göre burada bahsettiğin şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani korsan içeriğe erişimin nasıl yapılacağı konusunda bilgi paylaşımı olmasın. Hatta korsan oyuna teknik destek verilirken, yardım isteyen kullanıcıya doğrudan bir korsan oyun dosyası da paylaşılmasın. Örneğin oyun dosyalarındaki ".exe" uzantılı bir dosyada problem vardır, başka korsan oyun kullanan kullanıcı da o ".exe" uzantılı dosyayı buradan paylaşmasın. Çünkü bu da korsan içerik paylaşmaya girer. Yani kısaca bu paragrafta bahsettiğin şeyler zaten yaşanmasın bence.

Bir başka konu da şu, şimdi korsana desteği açalım, korsana destek verelim diyorsunuz. İyi de siz daha açılan orijinal oyun konularına destek vermiyorsunuz ki. Mesela senin hesabını örnek alalım. 5.000 mesajda 14 tane çözümün var. Kaç tane soruna destek oldun? Process Monitor raporu inceledin mi? Minidump dosyası analiz ettin mi? Hiç aılmayan oyunun sorunu çözdün mü? Yani buradaki tek sorun korsan kullanılmaması mı? Orijinal alınan oyunların sorununu çözüyorsunuz ki korsan alınanların sorununu çözeceksiniz.
Bu kısım biraz acımasızca olmuş. Neticede hak veriyorum aslında ama burayı kullanan bir kullanıcının bir konuda destek isteyebilmesinin koşulu olarak siteye katkı sağlaması zorunluluğu olmamalı. Siteye katkı sağlaması onun tercihi. Keşke dediğin gibi olsa, yani hepimiz bir şekilde buradaki bilgilerden faydalanıyoruz ücretsiz bir şekilde ve faydalanan herkes de aynı mantıkla başka kullanıcılara destek vermeyi amaç edinse keşke.

Korsana destek vermenin bir başka kötü yanı da sadece korsan oynayacak kitleyi foruma çekmek. Ben kesinlikle bu kitleyi forma çekmek istemiyorum. Steam hesabı olmayan, Origin hesabı olmayan, Rockstar Games hesabı olmayan, Ubisoft hesabı olmayan, Battle.net hesabı olmayan, Epic Games hesabı olmayan, GOG hesabı olmayan birisinin ve hatta ve hatta orijinal oyun kullananlara geri zekalı diyen insanların bu foruma gelmesini istemiyorum. Bu forum kitlesinin kalitesi kesinlikle ve kesinlikle orijinal oyun sahipliği ile eş zamanlı gidiyor. Buna ben yıllarca edindiğim tecrübelerle gördüm. O yüzden korsanı açtığımız zaman aslında bir nevi cehennemin kapılarını aralamış oluyoruz.

Geri kalanlara yönelik genel olarak şunu söylemek istiyorum. Evet Techolay hakkında "korsan oyun yeri", "korsanı teşvik eden site" vb. gibi imajın oluşmasını istemem ben de. Orijinal oyun satın alanlara herhangi bir hakaretin yöneltildiği anda da zaten uyarı sisteminiz var. Hakaret sadece orijinal oyun - korsan oyun tartışmasından dolayı değil, herhangi bir konuda da yapılırsa uyarı sistemini kullanıyorsunuz.

Ben kendi adıma şunu söyleyeyim. Örneğin şunun yaşanmasını doğru bulmuyorum:

-Merhaba RDR 2 hakkında şöyle şöyle şöyle bir sorunum var, nasıl çözerim?
-Kardeşim oyun orijinal mi?
-Hayır korsan.
-Üzgünüm kardeşim korsan oyun oynayanlara yardım etmiyoruz.

Böyle bir senaryonun olmaması gerektiğini savunuyorum. Neden sırf korsan oyun kullanıyor diye birisi yardım isteyemesin ki? Böyle bir senaryoda yardım edebilelim sadece veya birisi böyle bir durumda yardım isteyebilsin. Ama yine yukarıda söylediklerim unutulmasın, yapılacak yardım herhangi bir korsan içerik paylaşmadan ve korsan içeriğe erişmesine yardım etmeden olsun. Yani bir link paylaşılmadan olsun.

Böyle bir senaryoda, bu şartlar dahilinde kullanıcıya yardım edildiğinde sorun çözülmezse, kullanıcı ya o korsan içeriği kullanmaktan vazgeçecek ya da o içeriği kullanmakta hala ısrarcıysa paşa paşa o içeriğin orijinalini satın alacak.

Umarım niyetimi doğru anlatabilmişimdir.

Bu kısım biraz acımasızca olmuş. Neticede hak veriyorum aslında ama burayı kullanan bir kullanıcının bir konuda destek isteyebilmesinin koşulu olarak siteye katkı sağlaması zorunluluğu olmamalı. Siteye katkı sağlaması onun tercihi. Keşke dediğin gibi olsa, yani hepimiz bir şekilde buradaki bilgilerden faydalanıyoruz ücretsiz bir şekilde ve faydalanan herkes de aynı mantıkla başka kullanıcılara destek vermeyi amaç edinse keşke.
Minidump falan filandır pek anlamam o konulardan açıkçası. Forumu destek alma amaçlı kullanan var, tavsiye konularında tavsiye vermek için oldukça bilgili arkadaşlar var (Tavsiye konularına çözüm bile verilmiyor) Yeni çıkan o cihazdır bu cihazdır hakkında yorum yapıp fikrini belirten var ve daha bir sürü nedenden bu forumu kullanan var. Herkesten belli bir çözüm sayısı beklemek garip bir beklenti. Benden illa çözüm sayısı edinmek falan isteniyorsa seve seve 1-2 veya sonsuz bir uyarı alabilirim. Hatta hesabımı kapatmam gerekiyorsa hesabımı bile kapatabilirim 😃 Benim bu konuyu açma nedenim forumdaki ortak sorunu dile getirmek ve çözüm beklemek. Onaylanmadıysa yapacak bir şey yok ama eğer böyle bir konu açtığım için herhangi bir yönetici (alınmayın) beni eleştiriyorsa üstteki dediğim şeyler geçerli.

Bence 30 USD barajı uygun.

Neticede hak veriyorum aslında ama burayı kullanan bir kullanıcının bir konuda destek isteyebilmesinin koşulu olarak siteye katkı sağlaması zorunluluğu olmamalı.
Adam, forum korsan cehennemine dönüşmesin, korsana destek verildiği görüldüğü anda butün korsancılar foruma üşüşmesin diyor.

Söz ettiğin siteler eğer güvensiz ve virüs içerebilecek sitelerse aynen yasaklı upload siteleri gibi forumda yasaklı olabilir, güvenli kaynaklar serbest olabilir.
Güvenli kaynağı nasıl bilecekler? Bütün Techolay yönetimi oturup güvenli veya güvensiz korsan sitelerini mi araştıracak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.