Düşünceleriniz ?

• Katılıyorum

Oy: 11 55,0%
  • İndirmiyorum

Oy: 9 45,0%
  • İndirmeye karşıyım.

Oy: 1 5,0%

• Oy verenlerin toplamı
    20

Serhat43

Uzman
Öncelikle oyun piyasasının hatrı sayılır sayıda Türkiye'de oyuncusu olmasına rağmen hala Türkçe dil desteği olmayan oyunlar var.

Uncharted, Last of Us oyunlarındaki Türkçe dublaj olayından bahsetmiyorum bile. Fiyatı pahalı gelse bile hak ediyor parasını.

Türkçe menü ve alt yazı olayı olsa bile yeter.

Türkçe yama ararken, virüs bulaşacak mı? Korkusundan başıma ağrı girerken ve Türkçe yama kurarken hata vermesinden veya hata verdikten sonra oyun dosyalarının bozulmasından yoruldum.

Böyle durumlarda korsan oyunu destekliyorum.

Not: Kendimi hiçbir zaman yabancı dil öğrenme zorunluluğunda saymıyorum.

İndiren indirsin, beni bağlamaz. Arkadaşım vs. ise takılırım orası ayrı. Ben oynamak istiyorsam alıp oynuyorum fakat pahalı olduğunu düşünürsem de korsan indiririm farketmez.

Açıkçası hakkının verilmesi gerektiğini düşünsem de gerçekten oyunlar çok pahalı işten/okuldan geldikten sonra 2 saat oyun keyfi için 2-3 bin TL ayıramayanları anlıyorum ve korsan indirmelerinde sorun görmüyorum hatta kendimde bazı oyunları korsan oynuyordum ancak çoğunu sonrasında durumum el verince Steam kütüphaneme ekledim.

Şahsen karşıyım ve param yoksa o oyunu almıyorum alanlara da karışma gibi bir yetkim yok elbet. @HDDKullanıyorum dediği gibi işten eve gelip 2 saat oyun keyfi için 60 dolar veremiyorum diyen ve ayda 500 dolarla yaşayan birine bir şey demem. Ama özellikle yaptığı şeyi iyi veya "havalı" zanneden ve övünen zavallı arkadaşlar hakkında pek iyi şeyler düşünmüyorum.

Korsana karşı değilim, korsan kullanmıyorum. Her gün daha da kötüye giden şu ekonomide kimse korsan oynayanları suçlayamaz. Suçlanması gerekenler oyunların 2,400 TL olmasına sebep olanlar. Asgari ücretle çalışan adam evini zor geçindirirken bir de 'birkaç' bin lirayı oyunlara mı ayıracak? Bir oyun parasına haftalık market alışverişi bile yapamıyorsunuz artık...