Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

SF26

Üstün
Korsan oyunlarla ilgili Reddit/PiratedGames'in MegaThread'i dışında bulunan herhangi bir yere destek verilmemeli, bahsi geçen siteler zaten repütasyon açısından sorunu olmayan siteler.

Artı -6 Eksi
@SF26, PiratedGames'in megathread'i genel değil aslında. Yalnızca video oyunu siteleri içeriyor PiratedGames. Genel bir megathread arayışındaysak r/Piracy'nin megathread'i daha iyi olur. Orada her türlü korsan içerik sitesi bulunuyor çünkü. Yine de oradan bağımsız bir forumun yalnızca bir subreddit'in hazırladığı megathread'i baz alması mantıksız olur. Dediğim gibi, öneren kişi de indiren kişi de dikkatli ve bilinçli olursa böyle bir şeye gerek kalmaz.
PiratedGames'in çok genel bir megathreadi var hocam, özellikle AnkerGames ve SteamRIP'ı oldukça aktif kullanıyorum.
Piracy'ninkine giremiyorum, girerken inanılmaz bir yavaşlama oluyor mantıksız bir şekilde.
Dediğİniz gibi dikkatli ve bilinçli olunduğu sürece sorun yok ama bilinçli olmayan birisi için bu tarz megathreadler sağlıklı oluyor.

Bence korsan hepten kısıtlanmalı çünkü virüs vs. olaylarıyla başımız ağrıyabilir.
"Korsan oyunlar virüslüdür" artık toplumda kalıplaşmış bir yargı olmuş cidden. Virüslü falan olduğu yok. Kırılıp oynanabilmesi için oyun üzerinde yapılanlar, eklenen dosyalar normal olarak antivirüs programları tarafından virüs olarak algılanıyor. Bunun en net örneği -konusunu önceden açmıştım- GTA V Enhanced oyununun korsan sürümünde Windows Defender'ın bir ".DLL" dosyasını virüs olarak algılaması ve silmesi. Silince de oyun eksik ".DLL" olduğu için oynanmıyor mantıken ve tek çare Defender'ı komple kaldırmak oluyor.

@Hermione Jean Granger bununla ilgili bir rehber hazırlamıştı zaten. Önüne gelen siteden değil, güvenilir kaynaklardan indirirsen virüs yemezsin.

Öneriye geçecek olursak mantıksız buluyorum açıkçası. Malum Türkiye şartlarında oyunlar fahiş fiyatlarda. Herkesin almaya gücü yetmeyebilir. O yüzden bir yerde artık korsan desteği olmalı. Fakat bu 1-2 siteyle sınırlandırılmamalı.

Guvenilir sitelerde viruslu linke denk geldigim gibi guvenilir olmayan sitede virussuz linke de denk geldigim icin siteden ziyade yuklenen icerigin guvenilirligi daha onemli, o yuzden site bazli degil de link bazli degerlendirmek daha mantikli.

Bunun disinda bence sitede korsana karsi yeterince esneklik soz konusu. Cogu onaya dusen korsan konu, kurallar kapsaminda onaylanabilir oluyor. Kabaca ornek verirsek 10 korsan konu geliyorsa 8 konu onaylaniyor. Kullanicilarin korsan kurallarini dikkatli okudugu bilincinde oldugunu dusunuyorum, diger uyari turlerine kiyasla en az uyari verdigimiz kategori bu olsa gerek.