Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

SF26

Üstün
Korsan oyunlarla ilgili Reddit/PiratedGames'in MegaThread'i dışında bulunan herhangi bir yere destek verilmemeli, bahsi geçen siteler zaten repütasyon açısından sorunu olmayan siteler.

Artı -6 Eksi
Güvenlik açısından haklısınız. Bence de belli başlı siteler hariç önerilmemeli ya da önerirken yanında uyarısını da yapmak zorunlu olmalı.

Bence korsan hepten kısıtlanmalı çünkü virüs vs. olaylarıyla başımız ağrıyabilir.
Bu sorumluluk korsan ürün indiren ve öneri isteyen kişinin elinde olmalı. Korsan indirecek kişi riskleri kabul etmeli. Korsanla ilgili bir konu açılacağında üstte uyarı ekranı çıkıp 'Riskleri okudum, kabul ediyorum' şeklinde bir şey çıkabilir.

Son düzenleme:
Bu sorumluluk korsan ürün indiren ve öneri isteyen kişinin elinde olmalı. Korsan indirecek kişi riskleri kabul etmeli. Korsanla ilgili bir konu açılacağında üstte uyarı ekranı çıkıp 'Riskleri okudum, kabul ediyorum' şeklinde bir şey çıkabilir.
Kesinlikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece PiratedGames'in megathread'iyle olmaz. Kaynaklar çok sınırlanmış olur. Elbette bu listede bulunan siteler dışında bir siteye de ihtiyaç olabilir. Öneri yapan arkadaşların dikkatli, indirecek kişilerin de bilinçli olması lazım bu konularda. Öneriyi eksiledim hocam, kusura bakma.

Zaten belirli kısıtlamalar getirilmiş ve belirli şekilde müsaade edilmiş ve eminim ki moderasyon denetliyordur(öyle umuyorum(!)).

Ülkemizin durumu dürüst olmak gerekirse pek iç açıcı değil. Bu yüzden korsana kısıtlamalar eşliğinde izin verilip müsaade edilmeli fikrindeyim ama eğer tüm bunlara rağmen kötüye kullanım olursa tabii ki müdahale de olmalıdır. Sadece "şu siteler" demek büyük bir kısıtlama demektir.

1. Korsan içeriklere link vermeyin, istemeyin, orijinal kullananlara hakaret etmeyin. Korsan oyunlara teknik destek vermek bazı istisnai durumlar hariç yasaktır. Bu istisnalar:
    • Kullanıcının ilk konusu.
    • Oyun hiçbir dijital platformda satılmıyor.
    • Kullanıcı ilk kez korsan konusu açacaksa ve bu konuda da sistemsel bir sorun söz konusuysa destek verilebilir.
    • Oyunun fiyatı 1.000 TL veya $30 üstündeyse destek verilebilir.

Sadece "şu siteler" demek büyük bir kısıtlama demektir.
Sanırım mesajım net anlaşılmamış; Bahsi geçen sitelerin dışındaki neredeyse tüm siteler virüs vb. şeyler içeriyor, bahsi geçen sitelerin güvenilirlikleri hakkında kimsenin çekincesi yok.

Sadece PiratedGames'in megathread'iyle olmaz. Kaynaklar çok sınırlanmış olur. Elbette bu listede bulunan siteler dışında bir siteye de ihtiyaç olabilir. Öneri yapan arkadaşların dikkatli, indirecek kişilerin de bilinçli olması lazım bu konularda. Öneriyi eksiledim hocam, kusura bakma.
PiratedGames genel bir megathread içeriyor, eklemeleri repütasyonlara bağlı olarak yapmaya devam edebiliriz. Güvenilirliği buradaki kullanıcılarca '+' almış siteler eklene eklene kısıtlamaları daha da azaltırız.

@SF26, PiratedGames'in megathread'i genel değil aslında. Yalnızca video oyunu siteleri içeriyor PiratedGames. Genel bir megathread arayışındaysak r/Piracy'nin megathread'i daha iyi olur. Orada her türlü korsan içerik sitesi bulunuyor çünkü. Yine de oradan bağımsız bir forumun yalnızca bir subreddit'in hazırladığı megathread'i baz alması mantıksız olur. Dediğim gibi, öneren kişi de indiren kişi de dikkatli ve bilinçli olursa böyle bir şeye gerek kalmaz.