Koskoca evreni yaratan Tanrı neden bazı saçma şeylere takıldı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 122
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    saç
Ben İslam'ın çok fazla eğilip bükülebildiği için modern zamana uyarlanabilirliği karşısında fazla olumsuz değilim. İhsan Eliaçık'a bakabilirsiniz mesela.

İnsanlardan dini söküp atamayacağımız için "ateşli ateist çocuk" şeklinde takılmaya da lüzum yok. Bangır bangır ateist olduğunuzu söylemenin de bir manası yok. İmansızlığın progresifliğini söküp atıyorsunuz bu halinizle. İmansız olmak artık imanlı olmaktan tamamen farksız. Muhafazakarsınız işin sonunda.

Ben Kuranı kerimin de zaman içerisinde değişikliğe uğradığını düşünüyorum. Çünkü çelişki şurda Allah merhamet sahibi ama çok iyi bir insanı kendisine inanmıyor diye cehenneme atıyor. Mantık dahilinde değil. Fakat şu bir gerçek inanan, inanmayan çoğu kişi bilir ki Kuranı Kerimin hitabeti,üslubu aşırı kuvvetli olduğu için insanlar değiştirilmediğini düşünüyor.

Allah inancı olan biri tabii ki değiştirilmediğine inanır sen de çelişiyorsun eğer değiştirilmiş olsaydı tanrı bunun değiştirilmesine izin verir miydi?

Belki insanları düşünüyordur. Önemli olan insanlardır yani.

Allah inancı olan biri tabii ki değiştirilmediğine inanır sen de çelişiyorsun eğer değiştirilmiş olsaydı tanrı bunun değiştirilmesine izin verir miydi?
Hocam neden tabii ki değiştirilmediğine inanıyorsunuz, Dine aileden geldiği gibi inanmak gerekiyor diye mi? Bazen müslüman olarak senin gibi düşünen insanlara üzülüyorum. Herhangi bir argüman yok sadece Allah olduğu için izin vermez,verir. Madem Allahın bu kadar var olduğuna eminsiniz neden tecavüz,taciz olaylarına Allah müdahale etmiyor? Dur siz söylemeden ben cevaplayım imtihan

Ha bu arada değiştirildiğini düşünüyorum yazmışı orda değiştirildi diye bir kesinat bildirmedim

Her davranışa müdahele etseydi bu seferde özgür irademiz yok diyecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…