Senin mantığınla bakarsak özgür iradeyle yapılan her davranış ceza almamalı. Bunu savunuyorsan sen bilirsin.Özgür iradenle istediğin dine inanıyorsun ama müslüman değilsen yanıyorsun? Güzel düşünceymiş.
Son düzenleme:
Senin mantığınla bakarsak özgür iradeyle yapılan her davranış ceza almamalı. Bunu savunuyorsan sen bilirsin.Özgür iradenle istediğin dine inanıyorsun ama müslüman değilsen yanıyorsun? Güzel düşünceymiş.
Onun mantığı bu mantığından daha mantıklı.Senin mantığınla bakarsak özgür iradeyle yapılan her davranış ceza almamalı. Bunu savunuyorsan sen bilirsin.
Hayır değil. Özgür irade var diye yapılan davranış doğru olmak zorunda değil. Hırsızlıkta, adam öldürmekte özgür iradeyle seçilir ama yaparsan ceza alırsın. Bunun nesi mantıksız
Hocam neden tabii ki değiştirilmediğine inanıyorsunuz, dine aileden geldiği gibi inanmak gerekiyor diye mi? Bazen Müslüman olarak senin gibi düşünen insanlara üzülüyorum. Herhangi bir argüman yok sadece Allah olduğu için izin vermez, verir. Madem Allah'ın bu kadar var olduğuna eminsiniz neden tecavüz, taciz olaylarına Allah müdahale etmiyor? Dur siz söylemeden ben cevaplayım imtihan
Ha bu arada değiştirildiğini düşünüyorum yazmışı orada değiştirildi diye bir kesinat bildirmedim![]()
Kırmızı hapı seçtin. Artık hayatın eskisi gibi olmayacak.Müslümanlar için koskoca evreni kusursuz bir şekilde yaratmış ve her şeye gücü yeten bir varlık olarak tanımlanan Allah, neden koskoca evreni yarattıktan sonra kadının saç teli gibi en basit bir şeyin açık durmasını haram kılmış? Neden Müslümanların merhamet sahibi olarak tanımladığı Allah ve hoşgörü dini olarak tanımlanan İslam, kendisine inanmayanları cezalandırıyor ve mantık ile hareket edip karar vermemize izin vermiyor?
Allah'ın emrinde sebep aranmaz diyor, mantıken bir insan olarak düşünüp sorgulamaya hakkım var fakat bunu sorgulayamıyorum, ne saçma!
Başörtüsüne zaten pek lafım yok ama neden İslam böyle bir şeye takılmış, kadın saçı azılacak bir şey değil ki![]()
Hayır değil. Özgür irade var diye yapılan davranış doğru olmak zorunda değil. Hırsızlıkta, adam öldürmekte özgür iradeyle seçilir ama yaparsan ceza alırsın. Bunun nesi mantıksız
Tamam anladım. Ben Ateistim ama bildiğim kadarıyla Allah kendisine inanılmayı eğer cehenneme gitmek istemiyorsa zorunluluk olarak kılıyor. Yani bir özgürlük söz konusu değil. Ama inanıp inanmamayı sana bırakıyor.O bunu demedi, Allah'a inanmamak Özgür iradeyse Allah niye inanmayanları cezalandırıyor? Mantıksız olan bu.
1. Evrenin Yaratılışı: İslam'a göre evren, her şeye gücü yeten ve kusursuz bir varlık olan Allah tarafından yaratılmıştır. Bu yaratılışın bir amacı vardır ve bu amaç, Allah'ın varlığını ve kudretini göstermek, kullarını denemek ve onları ahirette sorgulamak içindir.Müslümanlar için koskoca evreni kusursuz bir şekilde yaratmış ve her şeye gücü yeten bir varlık olarak tanımlanan Allah, neden koskoca evreni yarattıktan sonra kadının saç teli gibi en basit bir şeyin açık durmasını haram kılmış? Neden Müslümanların merhamet sahibi olarak tanımladığı Allah ve hoşgörü dini olarak tanımlanan İslam, kendisine inanmayanları cezalandırıyor ve mantık ile hareket edip karar vermemize izin vermiyor?
Tamam anladım. Ben Ateistim ama bildiğim kadarıyla Allah kendisine inanılmayı eğer cehenneme gitmek istemiyorsa zorunluluk olarak kılıyor. Yani bir özgürlük söz konusu değil. Ama inanıp inanmamayı sana bırakıyor.