Öyle olduğunun farkındayım ama dinimin bana zararı olmadığı için ve bana psikolojik açıdan destek sağladığı için inanmaya ve ibadetimi yapmaya devam ediyorum. Müslüman değilim.Çünkü öyle bir şey yok. Dinler de safsata. Wake up buddy.
Detaylar
Kim cevapladı?Hamsi ismaH
Uzman
Bu nasıl olabiliyor? Gerçek olmadığını bildiğin şeye gerçekmiş gibi inanmak.Öyle olduğunun farkındayım ama dinimin bana zararı olmadığı için ve bana psikolojik açıdan destek sağladığı için inanmaya ve ibadetimi yapmaya devam ediyorum. Müslüman değilim.
Çünkü dinler tamamen insan eli ile yazılmış, insanları nasıl kontrol altına alırım diye uydurulmuş safsatalar. Gerçekten tanrı varsa da bizden haberi bile yoktur, bizi umursadığı falan yoktur. Ama herhangi bir tanrı olmadığı için kutsal kitaplarda yazan saçmalıkları ciddiye almanın bir anlamı yok, zaten kendin diyorsun bak, "Koskoca evreni yaratan Tanrı neden bazı saçma şeylere takıldı?". Sen gel bilinen çapı ile 93 milyar ışık yılı çapında evreni yarat ama gel Dünya üzerindeki insanları düzeltmek için kutsal kitap yolla, çok ütopik ve saçma. Başka gezegendeki başka medeniyet mi yoktu da Dünya'yı buldun
?
mercha
Yetkin
- Evrenin kusursuz ve her şeye gücü yeten bir varlık tarafından yaratılmış olması fikri, inançla ilgilidir. Bu fikre katılmıyorum.
- Kadının saç teli gibi basit bir şeyin açık durmasını haram kılmak, insani kurgu ve geleneklerin sonucudur. Merhametli bir varlık bu tür detaylara takılmaz.
- Kendisine inanmayanları cezalandırmak, hoşgörü diniyle çelişir. Din sevgiyi ve saygıyı öğretmeli, cezalandırmamalı.
- Mantık ile hareket edip karar vermemize izin vermeme, dinlerin dogmatik kurallarından kaynaklanır. Bu durum, insanların kendi fikirlerini geliştirmesini engeller.
Ölümden sonraki sonsuzluğa dair herhangi bir inanç veya görüşe sahip değiliz. Beynimizin işlevlerini sonlandırmasıyla birlikte varoluşumuz sona erecektir.Ölümden sonraki sonsuzluk hakkında ne düşünüyorsunuz.
- Evrenin kusursuz ve her şeye gücü yeten bir varlık tarafından yaratılmış olması fikri, inançla ilgilidir. Bu fikre katılmıyorum.
- Kadının saç teli gibi basit bir şeyin açık durmasını haram kılmak, insani kurgu ve geleneklerin sonucudur. Merhametli bir varlık bu tür detaylara takılmaz.
- Kendisine inanmayanları cezalandırmak, hoşgörü diniyle çelişir. Din sevgiyi ve saygıyı öğretmeli, cezalandırmamalı.
- Mantık ile hareket edip karar vermemize izin vermeme, dinlerin dogmatik kurallarından kaynaklanır. Bu durum, insanların kendi fikirlerini geliştirmesini engeller.
Ölümden sonraki sonsuzluğa dair herhangi bir inanç veya görüşe sahip değiliz. Beynimizin işlevlerini sonlandırmasıyla birlikte varoluşumuz sona erecektir.
Varoluşumuz sona erdikten 1250-3000 yıl sonra ne olacak dünya boş mu kalacak? Ebediyen silinip gidecek miyiz? Neler göreceğiz.
Hocam bunlar "kıymet" bilmez
Yoksa yaratıcıyı "asker arkadaşı" gibi düşünüp sorgulamaya kalkarsak ciddi hatalar yaparız.
Hamsi ismaH
Uzman
Varoluşumuz sona erdikten 1250-3000 yıl sonra ne olacak dünya boş mu kalacak? Ebediyen silinip gidecek miyiz? Neler göreceğiz.
Bunu merak etme sebebin sadece kendi varlığını bilmen, bilinç sahibi olman. Yoksa zaten bir hiçsin. Yüksek Sadakat'in dediği gibi:
Bu evrende bir tozsun
Tarih seni unutsun
Haydi gel içelim
Bunu merak etme sebebin sadece kendi varlığını bilmen, bilinç sahibi olman. Yoksa zaten bir hiçsin. Yüksek Sadakat'in dediği gibi:
Bu evrende bir tozsun
Tarih seni unutsun
Haydi gel içelim
Hocam ne geldiyse zaten başımıza "bilinç" yüzünden gelmiş.