20951

Uzman
Son 3 aydır. Daha da derine gidersek eğer, 1 yıldır. Ancak son zamanlar daha kötü. DEHB teşhisim var. O yüzden sicilde kirlendi. Çok zor bir şey. Ana konuda bu zaten bütün her şeyin sebebi.

Konu 'okulda sürekli zorbalığa maruz kalmak' Okulda sürekli zorbalığa maruz kalmak

Bunlar da var. Size günlük hayatımın özetini aktarmak isterim: Sabah kalktım, telefonu aldım ve kaydırmaya başladım. Ekran sürem yaklaşık 10 saat (Ti) artık 2 saat çünkü babam aldı artık. Ailem ile tartışma. DEHB'mi anlamıyorlar. Hayata adapte olamamamı telefona bağlıyorlar. Babam anlamıyor hep nasihat veriyor zaten. Bir de haberlerde çıkan oyun şeylerine inanıp iyice sinir ediyor. O da var. Çok dürtüselim. Geçen babam ile tartışırken ağzımdan kes lafı çıktı... İstemeden. Dersler rezalet. El-göz koordinasyonum yok. Ayakkabı bağlayamıyorum. Aslında mantığı biliyorum ama uygularken çok zorlanıyorum. Beden dersinde parkur yapamam. İlaç denedim olmadı hatta hepsini. Ama baştan denemek istiyorum. Bütün ilaçları.

Böyle işte, hayat zor. Ne yapacağım? Psikolog randevusu aldım.

Uğraşacak bir meşgale bulmalısın dostum. Ders çalışmak olur(kaça gidiyorsun bilmiyorum), bisiklet sürmek olur(en iyisi budur bence) ama zihinini asla boş bırakma, sen zihnini boş bıraktıkça beynin kendine bir uğraş arıyor, ya diyor sana zorbalık yapan adam vardı, seninle dalga geçen kekolar vardu, bunu ne için yaptı ne oldu seninle neden dalga geçtiler gibi gibi beyin aklına getiriyor işte. Ayakkabı bağlayamıyorum demişsin, AB, YT'den aç videoyu yapana kadar uğraş, eninde sonunda yaparsın bana güven. Bedende parkur yapsan ne yapmasan ne bende yapamazdım hatta hoca 80 falan verirdi parkur yapamam diye oraokulda ama ne olacak kanka Allah aşkına bedende parkur yapmadık diye bir yerimiz mi eksilir?

Uğraşacak bir meşgale bulmalısın dostum. Ders çalışmak olur(kaça gidiyorsun bilmiyorum), bisiklet sürmek olur(en iyisi budur bence) ama zihinini asla boş bırakma, sen zihnini boş bıraktıkça beynin kendine bir uğraş arıyor, ya diyor sana zorbalık yapan adam vardı, seninle dalga geçen kekolar vardu, bunu ne için yaptı ne oldu seninle neden dalga geçtiler gibi gibi beyin aklına getiriyor işte. Ayakkabı bağlayamıyorum demişsin, ab, YT'den aç videoyu yapana kadar uğraş, eninde sonunda yaparsın bana güven. Bedende parkur yapsan ne yapmasan ne bende yapamazdım hatta hoca 80 falan verirdi parkur yapamam diye oraokulda ama ne olacak kanka Allah aşkına bedende parkur yapmadık diye bir yerimiz mi eksilir?

Ders çalışamıyorum. Dehb felci denir. Bir türlü çalışılmaz LGS var ama 1 kere çalışmadım. Bisiklet de süremem.

Bence dehb tanısına çok takılmışsın eğer bu tanı sana konulmasaydı bu kadar şiddetli hissetmezdin.

Bence dehb tanısına çok takılmışsın eğer bu tanı sana konulmasaydı bu kadar şiddetli hissetmezdin.

6 yaşımda aldım tanıyı ancak, daha yeni farkındayım. Hayat çok zor geçti. Mesela babam ve çevremdeki herkes böyle olmamı telefona bağlıyor. Arkadaşım bile. Çok sıkıntı bir şey. İnsanlardan mal damgasıda yiyorsun.

Doğrusu biz, onların ileri geri söyledikleri kötü sözler yüzünden canının sıkıldığını, göğsünün daraldığını çok iyi biliyoruz. Sen şimdi Rabbini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol. Gözlerden perdeyi kaldırıp her gerçeği ortaya çıkaracak ölüm sana gelip çatıncaya kadar da Rabbine kulluğa devam et!

Hicr Suresi 96-98. Ayetler

Böyle işte, hayat zor. Ne yapacağım? Psikolog randevusu aldım.

Psikolog yerine psikiyatri daha iyi olur. Psikolog daha çok konuşarak bir şey yapmaya çalışır psikiyatri ise adamakıllı kan tahlilinden tut hormon dengesine kadar bu duygularının neden olduğunu çözmeye çalışır.

Bazı spesifik meslekler dışında bildiğim kadarı ile sıkıntı olmuyor dehb. Çoğu meslekte sorun yaşamazsın.

Bunu geliştirebilirsin. Spor olur, müzik aleti olur veya başka bir hobide olabilir.

Yani kısaca tecrübeli ve deneyimli bir psikiyatri ile ilerlersen çoğu şeyi çözersin. YKS senesinde bende gittim aşırı stresten. Doktor sayesinde sağ salim atlattım sınav senemi.

Psikolog yerine psikiyatri daha iyi olur. Psikolog daha çok konuşarak bir şey yapmaya çalışır psikiyatri ise adamakıllı kan tahlilinden tut hormon dengesine kadar bu duygularının neden olduğunu çözmeye çalışır.

Bazı spesifik meslekler dışında bildiğim kadarı ile sıkıntı olmuyor dehb. Çoğu meslekte sorun yaşamazsın.

Bunu geliştirebilirsin. Spor olur, müzik aleti olur veya başka bir hobide olabilir.

Yani kısaca tecrübeli ve deneyimli bir psikiyatri ile ilerlersen çoğu şeyi çözersin. YKS senesinde bende gittim aşırı stresten. Doktor sayesinde sağ salim atlattım sınav senemi.

Şöyle ki, şıkışık bir zamanda olduğumuzdan dolayı psikiyatri pahalı. Max devlete gidebilirim.

İyice dayanılmazlaşıyor. Dün Minecraft girdim oynarken öldüm ve sinirlendi aşırı fazla bir şey kırasım geldi. Telefonu tokatlıyorum hakim olamayıp. Sonra bir sinirlendim vs annem geldi nefes al ver vs diyor ama ben gülmeye başladım durduk yere. Komik geldi. Sonra da overthinklendim let it happen açmaya vs başladım. Durduk yere tripleniyorum. Neler oluyor? Kendim bile anlam veremiyorum.

Son düzenleme: