Makaleler
50
Genel Yetenek - Genel Kültür bulunan A Grubu oturumu bugün gerçekleşti.

Nasıl geçti?

Türkçe çok basitti, matematik de basitti ama zamanı çalan çok soru vardi. Genel Kültür'de gereksiz zorlama sorular vardı.

Süre yetmediği icin matematikte 10 boş biraktım. Genel Kültür'de de hiç fikrimin olmadığı 12 soru vardı, boş bıraktım. Yani toplamda 120 sorudan 98 tanesini işaretledim. Tahminim 90 net falan geleceği yönünde.

Umarım hayırlısı olur sizin için, istediğiniz yerlere ulaşmanız dileğiyle. Genel Yetenek kısmına nasıl hazırlandığınızı paylaşabilirseniz sevinirim. Ben de banka sınavlarına hazırlanmaktayım ve orada da genel yetenek kısmı mevcut matematik ağırlıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki yıl önce de aynı şekilde (hiç çalışmadan) girmiştim karşılaştırınca zor geldi. Zaman yönetimini hiç beceremedim işlemli sorulardan ona yakın çizgi çekmediğim var. O zaman P3 79, Alan notlu 83 almıştım bunda daha ilkinden o kadar yapacağımı zannetmiyorum. Bana göre KPSS için çalışmak değil ezberlemek lazım özellikle tarih coğrafya sorularında. En azından alt puan barajı 70 alayım desem bu sefer de kurumların kendi sınavında ayrı sıralama oluyor onlara giremiyordum herkes derece mi yapıyor nedir.

@Batın, Genel Yetenek icin hic hazirlanmadim. Turkce ve matematik bakimindan iyi oldugum icin calisma geregi duymadim. Genel Kultur iyi kazikti ama. Matematigi cozmek icin tek bir seye ihtiyacin var: el cabuklugu ve okuma-anlama. Sorularda kuracagin denklemi ne kadar cabuk akil edersen, soruyu o kadar hizli cozersin. Hizli denklem kurmak icin de Turkce paragraf ve matematik problem kitabi alip pratik yapmak gerekiyor.

@Nokia 6070, zaman yonetimini bu sinavda ben de beceremedim. Gecen seneki sinavda zaman yonetimi bakimindan her sey benim kontrolumdeydi. Matematikteki 10 soruyu yetistiremedim. Matematikteki 20 soruya yaklasik 1 saat falan harcadim. Epeydir matematik cozmedigim icin el cabuklugum yok olmus resmen :D

120 soru icin 130 dakika cok az. YKS'de TYT'yi uzatmislardi.