25 yaşındayım. Ben genel olarak karışık kitap okuyorum. Bir ara siyaset kitapları, sonra LOTR, tarih kitapları vs okurum. Arkadaşımın önerisi ile 2 kitabı okuyorum. CGJ'nin insan ve sembolleri kitabını alacaktım hatta.
Çok güzel bir yere yelken açmanızı istemiş arkadaşınız. 👏🙏 Yine dediğim gibi bu yaşta Jung ile birlikte Adler ve Freud gibi dehaları atlamamalısınız. Hepsi de çok şey katacaktır size.

Merhaba ve iyi sabahlar. KPSS'ye girmeyi düşünmüyordum ama son günlerde acaba girsem mi perisi geldi :D ve sınava başvurdum. DGS'den beri ders çalışmadım. Sınava girmeyeceğim diye ders çalışmadım ama sınava kadar biraz çalışmak istiyorum ve gündüz 12 saat çalışıyorum. En kötü 70 veya 65 alsam yeterli (çok az çalışma ile 80 ve üstü beklemiyorum, 60 üstü alabilirim herhalde?).

Tarih ve matematik (özellikle matematiğim zayıf) bu ikisine odaklanıp, Türkçede paragraf çözeceğim. YKS ve DGS paragraf çok çözdüm. DGS'de 30 soruda 4 yanlış yapmıştım. Tahmini kaç net gelir veya nelere dikkat etmem gerekiyor?

Matematik için bu fasikülü öneriyorum zordur ama tam sınavın hakkını verecek bir fasiküldür hem net çıkarmanızda kısa vadede olanak sağlar KPSS matematik çok zor değil iki ayda en basit 10 doğru çıkarabilirsiniz.
Ben de bu pazar DGS'ye gireceğim ve ekim ayında da KPSS'ye girmeyi düşünüyorum. Bende hem Türkçe hem genel kültür yok Türkçede noktalama işaretlerini ve temel bazı bilgileri edinip ardından coğrafya ve inkılap tarihine bakmayı düşünüyorum. Tarih ve coğrafya bu sınavda artı avantaj sağlayan bir alan Türkçe ve matematiği iyi yapanlara denk gelebilirsin ama tarihte illaki birinin bilmediği yerden soru sorulacak o yüzden ne kadar iyi çalışırsan o kadar iyi olur. Zaten katsayı falan yokmuş sözel derslerde iyi netler çıkarıp da 65-70 alabilirsin. Bunun yanında matematik ve türkçeni ilerletip de 60-65 civarlarında puan alabilirsin bunu yapanlar var ama işim garanti olsun diyorsan bu kısa zamanda coğrafyadan kesin sorulan konulara, tarihten Osmanlı'nın yıkılışından cumhuriyetin ilanına ve devamına, türkçeden de paragraf + dil bilgisi kassan bence bir şeyler çıkar. En azından ben böyle yapacağım koca Osmanlı'yı adamlar tarihe sığdıramamış ben nasıl iki aya sığdırayım ihtiyacın olan bilgileri al ve sürekli de deneme çöz ben DGS çalışıyorum ÖSYM sınavlarında öyle bir süre belirlemiş ki deneme çözmeye kendini hazırlamayan birisi sorulara çok iyi hakim olsa dahi çözemeyebiliyor. Bu yüzden yerinde olsam deneme kasmaya başlardım ben satın aldım sınavdan sonra kendimi denemek için bekletiyorum.
Matematik için ek olarak şunu söyleyebilirim öyle problem soruları soruluyor ki bazen sorulan konu ile ilgili 50 problem çözen kişi o soruyu tek seferde takılmadan çözebiliyor bu yüzden hangi sınava kim girerse girsin tavsiyem yaş problemlerini, sayı problemlerini ve kesir problemlerini çözmesi yönünde olur.