emrbsttn

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, 3 aydır spor yapmaktayım. Son 1 ayında 5 gr kreatine başladım ve 2 gün önce kan testi verdim. Kreatin seviyem 1.28 ürik asit seviyem 9.3 çıktı. Günlük 100 150 arası gidip geliyordu protein alımım. Sağlık ocağı doktoru gut olabilirsin dedi dahiliyeye yönlendirdi beni fakat ağrım sızım yok yani. Sosyal medyada gördüğümüz vücutlar kreatin ve günde 200 250 gram proteinle nasıl sağlıklı kalabiliyorlar? Daha önce başına gelen oldu mu sonradan seviyeleri düşmüş olan?

Kreatin referans değerin üzerinde çıkar zaten takviye kullandıysan. Ki TR'deki referans değerleri öbür ülkelere göre daha düşük onu da hesaba katalım. Günlük kaç lt su içiyorsun? Bence suyla alakalı gibi özellikle ürik asit. Ancak doktorunuzu dinleyin kesinlikle. Gerekli tahlilleri yapın.

Kanka kreatin normal kullanmasan bile yüksek çıkacak özellikle antrenman sonrası kreatin 3 grama indir ama kaliteli marka olsun proteini azalt bir süre 100 gr al 100 bile yeterli kas yapmak için.

Günde 4 5 litre su içiyorum aşşağısına inmiyor. Kreatini de belli bi süre bırakmayı düşünüyorum bakalım

Ne güzel hevesli hevesli yapıyordum sporumu bu olaylar çıkınca bi ürktüm 😅

1) keratin kullanımı az su tüketimi
2) aşırı protein alımı.
3) varsa sigara kullanımı.
4) steroit enjeksiyonu.
5)spor yapmak kas yıkımı.
Bunların hepsi dediğiniz yükseltir. Gut ise öyle bir anda olabilecek bir şey değil uzun süre yüksek olmalı. Dikkat etmenizde fayda var. Gut çok ağrılı bir hastalık.