Kredi kartı başvurusu yapan bir öğrenci gelire ne yazmalı?

Aslında yazdığın gelir limitini pek etkilemiyor. Bunu bizzat MH'lerine sorarak öğrenmiştim. Oraya gelir olarak 300.000 TL'de yazsan aynı limiti verecektir. Önemli olan o geliri beyan edebilmek. Biraz da şans. Bankalar babanın yapmayacağı kıyağı geçip limiti arttırabiliyor.

Öğrenci kartlarına başta düşük limit verip sonradan arttırıyorlar. Önemli olan harcama hacmin. Neredeyse her şeyi kredi kartıyla almaya çalış.

Yüzbinler mümkün değil hocam. Mevcut gelirinin en fazla 5 katı, o da bankanın kendi esas aldığı gelir üzerinden oluyor.
Doğrudur hocam, kıytırık emekli maaşı ile banka limiti yüz bine yaklaştırmisti rahat. Biraksaydik büyük ihtimalle 200 bin bile olmuş olabilirdi. Dediğin gibi ise o zamanlar 5 kat fazladan limit artışı yapmışlar ilginç.

KYK'nın 5.5K olduğu ve tek gelirinin o olduğu senaryoda 35K üstü imkânsız. TEV bursuyla belki 70K.

Ben 100K'dan aşağı yazmam gelire zaten bir zaman sonra onlar ortalama tahmini yapıyor ne yazarsan yaz Şu anda gelirimin çok katı limitleri veriyorlar ama 1 yılda olmadı bu, 3-4 yıldır aktif bir şekilde kullanıyorum.

Çalışmıyorsan maaş gibi bir gelir yazmana gerek yok. Ailenin her ay düzenli verdiği harçlığı “Diğer Gelir” olarak, gerçekten aldığın ortalama miktar üzerinden yazabilirsin. İlk kartta da çok yüksek bir limit beklememek lazım. Ben de ilk kredi kartımı İş Bankası Maximum Genç'ten aldığımda 2.000 TL limit vermişlerdi, düzenli kullanıp ödemelerimi aksatmadım ve şu an limitim bunun yaklaşık 10 katı. Yani ilk başta düşük limit verilmesi gayet normal; zamanla düzenli kullanım ve ödeme geçmişine göre artabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…