Aslında yazdığın gelir limitini pek etkilemiyor. Bunu bizzat MH'lerine sorarak öğrenmiştim. Oraya gelir olarak 300.000 TL'de yazsan aynı limiti verecektir. Önemli olan o geliri beyan edebilmek. Biraz da şans. Bankalar babanın yapmayacağı kıyağı geçip limiti arttırabiliyor.

Öğrenci kartlarına başta düşük limit verip sonradan arttırıyorlar. Önemli olan harcama hacmin. Neredeyse her şeyi kredi kartıyla almaya çalış.

Yüzbinler mümkün değil hocam. Mevcut gelirinin en fazla 5 katı, o da bankanın kendi esas aldığı gelir üzerinden oluyor.
Doğrudur hocam, kıytırık emekli maaşı ile banka limiti yüz bine yaklaştırmisti rahat. Biraksaydik büyük ihtimalle 200 bin bile olmuş olabilirdi. Dediğin gibi ise o zamanlar 5 kat fazladan limit artışı yapmışlar ilginç.

KYK'nın 5.5K olduğu ve tek gelirinin o olduğu senaryoda 35K üstü imkânsız. TEV bursuyla belki 70K.

Ben 100K'dan aşağı yazmam gelire zaten bir zaman sonra onlar ortalama tahmini yapıyor ne yazarsan yaz 😄 Şu anda gelirimin çok katı limitleri veriyorlar ama 1 yılda olmadı bu, 3-4 yıldır aktif bir şekilde kullanıyorum.

Çalışmıyorsan maaş gibi bir gelir yazmana gerek yok. Ailenin her ay düzenli verdiği harçlığı “Diğer Gelir” olarak, gerçekten aldığın ortalama miktar üzerinden yazabilirsin. İlk kartta da çok yüksek bir limit beklememek lazım. Ben de ilk kredi kartımı İş Bankası Maximum Genç'ten aldığımda 2.000 TL limit vermişlerdi, düzenli kullanıp ödemelerimi aksatmadım ve şu an limitim bunun yaklaşık 10 katı. Yani ilk başta düşük limit verilmesi gayet normal; zamanla düzenli kullanım ve ödeme geçmişine göre artabiliyor.

Yüzbinler mümkün değil hocam. Mevcut gelirinin en fazla 5 katı, o da bankanın kendi esas aldığı gelir üzerinden oluyor.
Yuz binler gayette mumkun. Ogrenciyim ve belgelenebilir gelirim yok. Axess kartim 322.200 TL limitli. Garanti bankasinda da aidatsiz bir bonus kartim var, onda da 117.800 TL limit var. Kredi notum 1503. Kredi urunleri kullanmaya yaklasik 10 ay once basladim ve dolduramayacagim kadar kredi karti limitim var.

Bankalar hicbir zaman gelir kuralina uymadi.
Kredi puanımın artması için kredi kartı alıp günlük alışverişimi kredi kartı üzerinden yapmak istiyorum. Banka hesabımın olduğu bankadan başvuru yapacağım ancak gelir kısmına ne gelir yazmalıyım? Düzenli bir işte çalışmıyorum. Ailemin yatırdığı aylık harçlık miktarını "Diğer Gelir"i seçip gelir olarak yazsam olur mu? Bir de ilk başvuruda ne kadar limit verirler?
Beyan ettigin gelirin onemi yok. Asla ogrenci secme, ozel sektor sec ve bir seyleri isaretle.

Banka icerisinde gecmis aktifligin ve para giris cikisi varsa algoritma sana tahmini bir gelir bicmistir. Kart basvurusu yaparken tahmini geliriniz bu vesaire falan diyorsa ve otomatik bir gelir yaziliysa orada ve o gelir yuksekse onunla devam et, yuksek yazsan bile bisey degistirmiyecek o saatten sonra.

Son düzenleme:
Yuz binler gayette mumkun. Ogrenciyim ve belgelenebilir gelirim yok. Axess kartim 322.200 TL limitli. Garanti bankasinda da aidatsiz bir bonus kartim var, onda da 117.800 TL limit var. Kredi notum 1503. Kredi urunleri kullanmaya yaklasik 10 ay once basladim ve dolduramayacagim kadar kredi karti limitim var.

Bankalar hicbir zaman gelir kuralina uymadi.

Beyan ettigin gelirin onemi yok. Asla ogrenci secme, ozel sektor sec ve bir seyleri isaretle. İs adresi sorarsa kendi ev adresini yazsan bile onayliyor sistem ve is adresi olarak goruyor. Kimse is adresiniz ev adresinizle ayni falan da demiyor. Gelire de yuksek biseyler yaz, 98.800 gibi mesela.

Banka icerisinde gecmis aktifligin ve para giris cikisi varsa algoritma sana tahmini bir gelir bicmistir. Kart basvurusu yaparken tahmini geliriniz bu vesaire falan diyorsa ve otomatik bir gelir yaziliysa orada ve o gelir yuksekse onunla devam et, yuksek yazsan bile bisey degistirmiyecek o saatten sonra.

Son olarak da asla ogrenci veya calismiyoru isaretleme. Alabilecegin potansiyel limitlerin onune gecer. Calismiyor isaretlersen otomatik red yeme ihtimalin zaten cok yuksek. Ogrenci secersen de 2.000 TL'nin ustune cıkamaz limitin, surundurur.
Klasik bir öğrencinin para giriş çıkışı bellidir. O kart limitleri, alabilmek için hesaplarınıza giren çıkan para, beyan ettiğiniz gelirden veya bankanın esas aldığı gelirden geliyor. Dikkat edersen, bankanın esas aldığı gelir dedim. Doldurmayacağınız kredi kartı limitlerinizi bol bol harcamanız dileğiyle hocam ama insanları yanlış bilgilendirmenin hiçbir manası yok. Özellikle BDDK'nın yeni aldığı kararlar ile birlikte düşük faizli kredi almak veya kredi kartı almak/limit artırmak tam bir işkence. Kısacası istisnalar kaideyi bozmaz. Her öğrencinin doldurmayacağı kadar kredi kartı yok. :)

Klasik bir öğrencinin para giriş çıkışı bellidir. O kart limitleri, alabilmek için hesaplarınıza giren çıkan para, beyan ettiğiniz gelirden veya bankanın esas aldığı gelirden geliyor. Dikkat edersen, bankanın esas aldığı gelir dedim. Doldurmayacağınız kredi kartı limitlerinizi bol bol harcamanız dileğiyle hocam ama insanları yanlış bilgilendirmenin hiçbir manası yok. Özellikle BDDK'nın yeni aldığı kararlar ile birlikte düşük faizli kredi almak veya kredi kartı almak/limit artırmak tam bir işkence. Kısacası istisnalar kaideyi bozmaz. Her öğrencinin doldurmayacağı kadar kredi kartı yok. :)
Yanlis bilgilendirme yapmadim. Sadece deneyimlerimi yazdim. Eger dikkat ediyor olsalardi bana vermemeleri lazim cunku aylik harcamam 15 bini gecmiyor. Para giris cikisim 30-35 bin. BDDK'nin gelir kuralini algoritma tahmini gelir sistemiyle bypass ediyorlar. O zaman 5 katindan fazlasini vermezler bilgisi otomatik olarak suya düsüyor zaten cunku bankalarin hemen hemen hepsi bu kurali asiyorlar. bu durumda da siz yanlis bilgilendirme yapmis oluyorsunuz. İlk alacaginiz kredi kartinda düsük limitle baslatiyorlar ama zaman gectikce odeme duzeninize ve ekstrelerinize gore 5 kati kurali falan kalmiyor, BDDK'nin bankalara koydugu kurallar ile gercek cok farkli. Bu durumu yasayan tek kisi olmadigima da eminim cunku diger forumlarda da benzer bir suru ornegi var, onlarin da yanlis bilgilendirme yapacak halleri yok herhalde.

Tesekkur ederim, dolduramayacagim kredi karti limitlerimle cok mutluyum. :giggle: