serdar

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba sosyal kullanıcıları, bankamdan kredi kartımı Gold'a yükseltme teklifi aldım. Kampanya, faiz oranları vb. kalemlere baktığım zaman cezbedici bir avantaj farkı görmedim. Sizce kartı yükseltmek mantıklı mı? (Bahsettiğim yükseltme limit değil.)

Aylık harcamanız yüksekse ve seyahatiniz varsa (ya da bankanın gold karta sunduğu diğer ayrıcalıkları kullanacak aktif durumunuz) düşünülebilir ama standart kullanıcısıysanız, sigorta, vale vs. vs. gibi ek hizmetleri zaten kullanmıyorsanız çok da gerekli değil. Platinum'da da benzer durum geçerli ama ek olarak bazı taksit imkanları çıkabiliyor. Tabi harcamanız standart ise gereksiz aidat yükünden başka bir şey olmaz.

Hangi banka olduğunu söylerseniz daha ayrıntılı cevap verebiliriz.
"Gold" seviyesinde faiz oranları artıyor ise gereksizdir.

Bu ayrıcalıklar güzel ancak anlaşmalı kurum çok az olduğu için bunlara dikkat etmedim.
ek olarak bazı taksit imkanları çıkabiliyor.
Ek taksit güzel olabilir ancak burada da çok fazla kriter oluyor. belirli bir miktar olacak ama anlaşmalı kurumlardan olmazsa yine olmaz gibi.
Hangi banka olduğunu söylerseniz daha ayrıntılı cevap verebiliriz.
Bilerek belirtmedim, aynı bankaya ait kartlar arasında çok fazla kampanya farkı olmadığı için ve konunun genel olarak yorumlanabilmesi için şuan için belirtmeyeyim.
Aidat oranların bankadan bankaya göre değişir.
Evet aidat oranları değişiyor ancak bankaların kendi kartlarının aidat oranları bir birine yakın oluyor.

Bu ayrıcalıklar güzel ancak anlaşmalı kurum çok az olduğu için bunlara dikkat etmedim.
Ek taksit güzel olabilir ancak burada da çok fazla kriter oluyor. belirli bir miktar olacak ama anlaşmalı kurumlardan olmazsa yine olmaz gibi.
Burada önemli olan kartı kullanacak olanın yani sizin ortalama harcama eğiliminiz ve olası yapmak istediğiniz işlemlere göre pozisyon almanız. Sonuçta kartlar istediğiniz zaman değişebiliyor, geldikten sonra kapatmadan birini pasif edip diğerini kullanabilirsiniz. Yahut gelir durumunuza göre birden fazla kart kullanabilirsiniz. Seçenek çok da size uygun olanı bulmak lazım. Kaldı ki banka da hem geliriniz arttıkça hem harcamanız arttıkça size özel imkanlar sunar.