Merhaba herkese,

Ziraat maaş kartım var ve maaşım buraya yattığından dolayı da bu bankayı tercih ediyordum. Şimdi bir kredi kartı almak istiyorum.

Daha önce denedim: 200.000 TL yazdım, 50.000 TL onay geldi ve Gold Troy göndereceklerini söyleyince iptal ettim.
Bununla ilgili Troy istemiyorum çünkü yurtdışı ve bazı platformlarda sorun oluyor.

Aradığım şeyler:

• Yurtiçi + yurtdışı sorunsuz alışveriş (uygulama, online, puan)
  • Troy değil Visa/Mastercard tercih
  • Uygulama ve mobil bankacılık güçlü
  • Başvuru kabul ihtimali yüksek
Bankaların genel avantajları (Yapay Zekaya Göre)

• İş Bankası – Maximum (yaygın kabul + puan)
  • Garanti BBVA – Bonus (kara listemde)
  • Akbank – Axess/Free (puan + kampanya)
  • Yapı Kredi – World (yaygın)
  • Vakıfbank / Halkbank (kamu avantaj)
  • QNB / DenizBank / ICBC / Enpara (dijital seçenekler)
Amacım:

Kredi puanımı yapacak olduğum alışverişlerle arşa çıkarmak. Ya da başka stratejilerle olabildiğince yükseltmek.
Nihai amacım da yüklü kredi ihtiyacım olduğundan dolayıdır.

Hangisinden Visa ya da Mastercard ağırlıklı bir kredi kartı çıkarmalıyım?
Troy özellikle yollamamaları için ne yapmam gerekir? (işlem tipi / seçenek)
Uygulama / kampanya / müşteri hizmetleri gerçek kullanıcı deneyimi nasıl?

Teşekkürler 🙏

Garanti BBVA'yı tercih etmenizi öneririm, birçok yere taksit yapıyor ve İş Bankası'nın puan sistemine kıyasla daha işlevsel. Üstelik kart altyapısını başvururken seçebiliyorsunuz, bir dayatma yok.

Kredi puanınızı yükseltmenin en iyi yolu, borcunuzu günü gününde ödemektir. Bir sihirli tarafı yok.

Garanti BBVA'yı tercih etmenizi öneririm, birçok yere taksit yapıyor ve İş Bankası'nın puan sistemine kıyasla daha işlevsel. Üstelik kart altyapısını başvururken seçebiliyorsunuz, bir dayatma yok.

Kredi puanınızı yükseltmenin en iyi yolu, borcunuzu günü gününde ödemektir. Bir sihirli tarafı yok.
İyi de borcum yok ki.
"Borç yapma, son ödemeye bırakma." Mı demek bu?
Haberim olmadan bana borç yazılıyor gibi bir şey söz konusu değildir diye düşünüyorum. Garanti ilk kredi kartını bana verdiğinde yine yüksek primle çalışıyordum ve borcundan dolayı mahkemelik olmuştum. Üstünden belki de 10 yıl geçti. Hala neden düşük puanım? Hiç kredi kartım yok ve an vadede sık da olmasa yüklü alışveriş yapıp bunları banka kartı ile yaptığım için midir, yoksa devletin kartını tercih etmek ölümcül bir hata mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kredi kartı zaten borç kartı demek, bankanın parasını kullanıyorsunuz ve günü geldiğinde ödemekle yükümlüsünüz.

Evet, son ödemeye bırakmayın. En kısa sürede borçlarınızı ödeyin, yavaş yavaş kredi puanınız düzelir.

Kamu bankalarının kredi kartlarını bile kullansanız onlar da kredi notunuzu etkiliyor, buradaki etken sizsiniz.

@PoseidonWhisper

Kredi kartı zaten borç kartı demek, bankanın parasını kullanıyorsunuz ve günü geldiğinde ödemekle yükümlüsünüz.

Evet, son ödemeye bırakmayın. En kısa sürede borçlarınızı ödeyin, yavaş yavaş kredi puanınız düzelir.

Kamu bankalarının kredi kartlarını bile kullansanız onlar da kredi notunuzu etkiliyor, buradaki etken sizsiniz.

@PoseidonWhisper
Bol bol kullanıp, otomatik talimatlar verip, alışverişler yapıp, en nihayetinde de zamanında ödeme yaptığımızda algoritmaya ya da zincirin halkasına senkronize gibi oluyoruz anladığım kadarıyla. Teşekkürler cevabınız için.