Kredi kartım kopyalandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bybil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 212
  • Etiketler Etiketler
    kredi

bybil

Uzman
Ziraat Bankkart Gencimde Glovo Almaty diye bir firmadan ve Uberden RUB, KZT, Dolar birimlerinde harcamalar yapılmış. Bankayı arayıp kartı iptal ettirdim ve harcama itirazı yapacağım. Anlayamadığım şey kart bilgilerim nasıl çalınmış olabilir? Telefonuma harcama için şifreler de gelmiş hiçbirini onaylamadığım halde nasıl yapabiliyorlar bu harcamayı? Ben Türkiyedeyim adam kazakistanda benim kartımla harcama yapıyor. Nasıl ulaştı kart bilgilerime? Emniyete gitmem gerekiyor mu?

Emniyete gitme, doğrudan bulunduğun konuma en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi ol. Bu şekilde süreç daha hızlı işler. Devamında bankaya harcama itirazı yap mutlaka. Banka harcama itirazını kabul etmezse maalesef bankaya karşı da yapılan harcamaların iadesine yönelik dava açman gerekiyor.

Detaylı bir hukuki desteği sanal ortamdan vermeyi tercih etmiyorum. Mutlaka bir avukat meslektaşımdan hukuki destek al.

Kartı iptal edip ödeme itirazı yapmışsın. Ödeme onayı vermediğin için banka ödemeyi geri verecek. Yeni kartın geldiğinde internet alışverişi kapalı olsun. Kullanacağın zaman mobil uygulama 2 kez izin isteyecek. Kullandıktan sonra tekrar kapatırsın.

Kartını soktuğun atmlerin birinde kopyalama cihazı var mış ATM işlemlerini QR ile yap.
Uzun bir süredir ATM kullanmadım. Kayıtlı olduğum sitelerden olabilir mi? Tekrar yaşamak istemiyorum.

Savcılık süreci çok uğraştırır mı? Çok yüksek bir harcama da yok.

Savcılık süreci çok uğraştırır mı? Çok yüksek bir harcama da yok.
Hayır, senin uğraşacağın bir durum yok. Sen elindeki bilgi, belge, delil vs. ile gidip şikayetçi olacaksın. Sonrasında gereken araştırmayı yapacak olan kişi savcı. Kişileri tespit ettiğinde de iddianame düzenleyip ceza davası açacak. Sana da bu konuda tebligat gelecek zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…